Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mure EE -ga seoses

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: mure EE -ga seoses

Esmalt postitatud Madlobster poolt
    Sellega tahan öelda et ei ole sind nii lihtne vargaks tembeldada
    Aga kahjuks seal midagi keerulist ka ei ole. Kurb, aga tõsi.

Comment

Kui EE kolm aastat tagasi kohal käis ja töö lõpetas, siis võttis ta töökorraldusele, kuhu olid kirjutatud arvesti ja peakaitsme andmed ja plommide numbrid (plommid olid siis juba nummerdatud), kliendi allkirja. Plommide eemaldamine liinimeeste poolt oli ja on ka praegu täiesti tavaline, sest nad ei oska muidu pinge olemasolu kontrollida ja tavaline on ka see, et mõõtesektorile ei anta dispetseri poolt infot edasi. Kui töökorraldusele allkirja andsid ja hiljem ei teatanud rikke korras plommide eemaldamisest, on väga raske vaielda.
      Kontrollarvesti alajaamas näitab aga alati rohkem, kui kõikide klientide arvestite summa ja usun, et seda vahet sa kinni maksta ei tahaks. Kuni üks aasta võetakse raha küsimise aluseks seetõttu, et EE peab vähemalt kord aastas kontrollimas käima ja nad ei taha näidata, et oma tööga hakkama ei saanud.
      Võid proovida näiteks sellist jura ajada, et mingi paar aastat tagasi läks elekter ära ja kui laupäeva õhtul 1545 helistasid, siis nad lubasid sul plommid maha võtta ja saata esmaspäeval mehe plommima, kuid meest sa näinud ei ole ja eeldasid, et kui oled korra teatanud siis sellest piisab.
      On olnud juhuseid, kus klienditeenindaja unustab töökorralduse teha ja tagantjärele on seda kontrollida pea võimatu.
      Kui julgelt sõrad vastu ajad võid isegi puhtalt pääseda. See et "mina ei tea midagi" ei maksa neile midagi. Ka EEs on rasked ajad ja nagu nad ise kunagi ütlesid, et mõni ikka maksab.

Comment

Ja kuidas siis keskmine peranaine nüüd käituma peaks, et mitte sellise üllatuse osaliseks langeda? Kui korteri voolumõõtja asub üldkasutatavas trepikojas, elektrikilbi ust on elupäevad kahvliga avatud ja naabrivalve on üsna apaatne. Kas tuleks üle nädala koos tunnistajatega pildistamas käia ja mõni päevaleht pildile jäädvustada? Või on jällegi õigus EE-lt nõuda kilbi korrektset lukustamist?

Comment

Esmalt postitatud sohver poolt
          Ka EEs on rasked ajad ja nagu nad ise kunagi ütlesid, et mõni ikka maksab.
          Vot täpselt. Aga mis siin ikka jahvatada. Las teemaalustaja valgustab meid kuidas asjaajamised kulgevad. Igasugu nõu on talle siin antud, millist strateegiat tema kasutab see on siis tema otsustada. Kui õiget inimest varguses alusetult süüdistada ajab see närvi ikka kole kole mustaks. Kui see närv nii mustaks ei lähe ju siis on väike põhjus ka sellel.

Comment

Esmalt postitatud reameez poolt
            Või on jällegi õigus EE-lt nõuda kilbi korrektset lukustamist?
            Aga see kilp on kas sinu, ühistu või mittekellegi oma, vaid arvesti kuulub EE-le või mõnele elektri edasimüüjale.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt
              Aga see kilp on kas sinu, ühistu või mittekellegi oma, vaid arvesti kuulub EE-le või mõnele elektri edasimüüjale.
              See kilp mis minu eramukrundi servale paigutati, kuulub kogu täiega Fortumile(koos arvestiga,kapp,automaadid, jms.).Lukustamata muide!Suletav/avatav standardse kolnurkse kilbivõtmega...
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Siin on nüüd midagi väga sassis ja segamini ning võin kindlalt väita,et teemaalgataja jätab midagi väga tähtsat ütlematta.
                17000.- EEK ei ole trahv, vaid ebaseadusliku tarbimise eest määratud summa. Sellist summat ei määrata lihtsalt mingi plommi puudumise tõttu.
                Lähme siis asja juurde. Konkreetne kilp asub eramus, seega sinna ju kõrvalistel isikutel ligipääs puudub mis välistab ka varjandi, et keegi kolmas selle plommi sealt kaasa võis võtta. Teine imelik asi on see,et kolm aastat pole EE külastanud. Asi mida ma eriti ei usu. EE käib oma töötajatega lihtsalt näitusid korjamas,lisaks on palgatud ka väljast poolt EE-d nii öelda näiduvõtjad (töötavad ka õhtuti ja nädalavahetusetel) ja ikkagi pole keegi Teie arvestile kolme aasta jooksul ligi pääsenud. Tavaolukord on selline,et kui EE ei ole pikalt arvestussüsteemile ligi saanud siis on kaks varjanti: 1. tarbimiskohal ei elata pidevalt (suvilad,maamajad jne.) ning 2. EE elektrikku ei lasta lihtsalt ligi (ei avata ust,ei võeta telefoni vastu jne.). Vot see teine varjant ongi selline,et kui lõpuks sinna (juhuslikult,etteteatamatta) sisse pääsed siis avastatakse seal ka probleem. Aga see selleks.
                Kui EE elektrik avastas PK plommi puudumise siis näitas ta seda ka Teile, siis avas ta PK kaane ja mida Ta seal avastas? Räägi sellest austatud teemaalgataja.
                Kogu see protsess on ka EE elektriku poolt ju fikseeritud fotodega. Peale selle koostastati ju kohapeal ka OFA (Olukorra fikseerimise akt) millele pidite Teie ju kirjutama ka omapoolse seletuse ja alles siis andsite nii OFA-le kui töökorraldusele oma allkirja.
                Räägi siis meile ka mida siis sealt veel avastati peale puuduva plommi.

Comment

tundub et teemalgataja loos on vist miskit väga mäda.
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

see on EE standardprotseduur ja lisasissetulekuallikas. loodud vargusteüksus peab ennast kuidagi õigustama. ise olen samas seisus olnud. võid kaebuse esitada nüüdsesse konkurentsiametisse aga arvestades koosseisu pole sel mõtet. kohtust õiglust ära otsi. kui OVT-le alla kirjutasid siis järelikult olid nõus faktidega. (OVT-le ei kirjuta sul otse keegi et varastasid elektrit)
                    ainuke asi kui ei ole paberit kus sinu allkiri all on, et plommid said paigaldatud.
                    Fakt on et paigaldamisel antakse elektrikule 95% juhtudel allkiri ära vaatamata kas ja mida sinna pandi, juhul kui mingil põhjusel jäi panemata või pandi sitasti siis maksad. vot nii.
                    Peale seda proovin igal paberil lugeda millele ma alla kirjutan.

Comment

Esmalt postitatud apheks poolt
                      Fakt on et paigaldamisel antakse elektrikule 95% juhtudel allkiri ära vaatamata kas ja mida sinna pandi, juhul kui mingil põhjusel jäi panemata või pandi sitasti siis maksad. vot nii.
                      Peale seda proovin igal paberil lugeda millele ma alla kirjutan.
                      Nii ongi!Samuti soovitus - lugege paberid enne läbi kuhu allkiri läheb.

M.O.T.T.
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

vihale ajab see, et konkurentsiamet peaks olema see, kes jälgib, kas protseduurid on loogilised ja mõistlikud. Ja kui nad vähegi sellesse süveneksid siis peaks olema selge, et miskit on mäda selles süsteemis ning tegema omad ettepanekud, kas siis määruste või seaduste muudatusteks. Aga üks riik kõik - on see siis EE, konkurentsiamet või halduskohus. Täidetakse klaasistunud ilmega pabereid ja loetaks töö tehtuks. Vormiliselt ongi tehtud aga ...

Comment

Mul on väljas õnneks kilp ja arvesti. vanal majal sees ja sealt oleks võimalik varastada küll. EE inspektorid on kontrollimisel sellele ka viidanud, kuid kõik on ikka vanaviisi, plomm on, aga varastada on võimalik.

Ega kass küll plommi ära ei lõhu ja kui lõhubki, siis ära ikka ei vii.

Millest EE peaks lähtuma antud juhul? Sellest, et plomm on maha võetud.
                          rahanõude suurus on omaette teema, aga jutt, et ma ei tea mis plommiga juhtus on naljaks, palvetame, äkki tuleb tagasi?
                          Üks loll võib rohkem küsida kui.......

Comment

Kuule "apheks" ära nüüd päris lolli juttu ka siin ajama hakka. Ühe puuduva plommi pärast ei tehta kellegile mingit trahvi,võibolla ainult plommimise tasu, kui selle taga ei ole midagi enamat. Sellised ninatargad aga tavaliselt kipuvadgi trahvi saama sest nemad on ju need "kõige-kõige-kõige" ja "tavalised-väiksed inimesed" kiusavad neid.

Comment

kas "väikeboa" räägib kogemusest lähtudes või kasutades nn "common sense". Sest too viimane ei kehti mitte alati. Minu juhul polnud tegemist küll puuduva plommiga aga nn "roteerumata" plommiga. Lõpptulemusena selgus, et paigaldatavaid plomme on võimalik ilma jälgedeta lahti keerata ja uus sisu osta poest (mis sest et neid poes ei müüda). Plommi number on välise korpuse plaadi küljes ja see jääb samaks. Nii et juhul kui elektrikul jääb millegipärast plomm korralikult sulgemata, siis oled sina selles süüdi, et ei kontrollinud elektrikapis kas kõik plommid on korralikult kinni.
                              "väikeboa" võiks ka teemaalgataja kirja läbi lugeda. või oled EE töötaja?

Comment

Minu ja naabrimehe voolumõõtjad on üle tee ühes kilbis. Tahan naabrimehele sitta keerata läen võtan tema mõõtjal plommid maha keeran sillad peale. Naabrimees seda kunagi ei avasta, sest näidu vaatamiseks on kilbi kaanel aken. Avastab selle ta ainult siis kui miski põhjus kaitsme välja lööb. Muidu avastavad selle EE töötajad ainult. Nii ja katsugu nüüd siis rääkida, et tema ei tea sellest mitte midagi.

Aga samas kuidas siis ikkagi on? Kas mul on kohustus valvata jälgida asju, mis ei asu minu territooriumil. Katsugu tõestada, et ma sellest tean midagi. Kilp asub väljaspool minu hoovi. Ligipääs on sellele kõigil. Mina käin ainult läbi akna näitu piilumas. EE mehed selle sinna teisele poole teed panid käigu siis seda seal valvamas ka.

Niikaua kui voolumõõtja oli sul omal toas siis jah ei ole võimalik seletada, et keegi on näe siin juhtmeid ja plomme näppinud.

Comment

Working...
                                X