Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

    Tere kõigile,

    Oleks vaja teha järgmine süsteem
    Pliidiraud elektriline 1 KW
    Termostaat 20- 60 kraadi C
    Kontaktor vist
    Temperatuuri andur
    Niiskusandur
    Temperatuuri näidik ja võib olla veel midagi.
    Soovin nimelt teha suitsuahjule külmsuitsu osa ka ja sea peab püsivalt olema temperatuur 25 - 35 kraadi.Võiks ju istuda ahju ääres aga päevade kaupa muutub see tüütavaks.
    Põhimõte peaks olema nii et suitsuruumis asuvad andurid mis sinu valitud temperatuuri saavutamisel lülitab pliidiraua välja ja jahtumisel jälle sisse.
    Kas keegi on nõus rahalise kompensatsiooni eest mind aitama.

    Tervitusega,
    Erkki

    #2
    Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

    Kus asud? Pole eriti raske teha ja saab ka vanemate vene juppidega hakkama. Nii võimast pliidirauda tuleks küll sujuvamalt reguleerida ja niiskuse andur tahab uurimist.

    Comment


      #3
      Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

      Tallinnas Laki tänaval.

      Comment


        #4
        Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

        Tuttav tegi ise elektrilise suitsuahju niimoodi - temp.anduri kontakt üle x kraadi - välja, alla x- sisse. Taimeri lisas pistikupessa juurde. Ahi oli, kus elekter kuumutas laaste, mis siis suitsu tekitasid.

        Comment


          #5
          Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

          Tere

          see on lihtne automaatika, kõige lihtsam vast kasutada mõnda katla süsteemi termostaati ja juhtida sellega releed (kestab termo kauem).Aegrelee süsteemile ette saad küpsetuse tsükli ka määrata.

          niiskuse andurid on reeglina kallid ja kui seal on niiske keskond siis ega üle 100% niiskust ei näta ta midagi, et enamik ajast on 100% .

          Mihkel

          Comment


            #6
            Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

            Esmalt postitatud Reemiks poolt
            Tere kõigile,

            Oleks vaja teha järgmine süsteem
            Pliidiraud elektriline 1 KW
            Termostaat 20- 60 kraadi C
            Kontaktor vist
            Temperatuuri andur
            Niiskusandur
            Temperatuuri näidik ja võib olla veel midagi.
            Soovin nimelt teha suitsuahjule külmsuitsu osa ka ja sea peab püsivalt olema temperatuur 25 - 35 kraadi.Võiks ju istuda ahju ääres aga päevade kaupa muutub see tüütavaks.
            Põhimõte peaks olema nii et suitsuruumis asuvad andurid mis sinu valitud temperatuuri saavutamisel lülitab pliidiraua välja ja jahtumisel jälle sisse.
            Kas keegi on nõus rahalise kompensatsiooni eest mind aitama.

            Tervitusega,
            Erkki
            Ehk on mu küsimused (kuigi ma olen teinud ise päris mitu suitsuahju/pliiti/ahju/kaminat), aga küsin siiski... Mitte küll elektri osas, aga ikka. Nimelt 25-35 kraadi pole küll nüüd suitsuahju temperatuur. See on samahea kui päikese käes lasta lihal roiskuda. Külmsuits peaks ikka sinna 70 kraadi ringi jääma ja kuumsuits 110 ja 130 vahele... Lihas hävinevad pakterid ka alles mingi 70 kraadi juures. Teiseks jäi arusaamatuks, et millest see suits seal tekib? Kui sa isegi paned sellele pliidiplaadile peale toored oksad, siis sinu öeldud temperatuur (ja isegi 70 kraadi) ei tekita toorest oksast suitsu. Suitsuahi üldjuhul võiks asuda õues ja selles valguses ma ka ei näe, et seal peaks elekter sees olema. Ka on neid andureid ja pliidi plaati väga tülikas hooldada.

            Ehk olen ebamoodne, aga ise eelistaks ikka klassikalist suitsuahju. Vaataks aga temp andurit ja libistaks õlli kõrval...

            Comment


              #7
              Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

              õige lähenemine.
              kui kodumaale jälle saan, siis võin mõnele lahkesti (klassikalise, vanamoodsa) suitsetamise kõrvale seltsiks tulla, kui on lootust, et peale suitsutamist saab ka toodet peale haugata
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                Vs: Abi suitsuahju automaatika tegemiseks.

                Siin on nüüd mõnel kodanikul külm- ja kuumsuitsutamine vähe segi läinud.

                Külmsuitsutamiseks nimetatakse protsessi, kus eelnevalt soolatud (3-10% soolasisaldusega) kala või liha pooltoode veedab suitsuses keskonnas 8 tundi, kuni 5 ööpäeva (viimast nägid ette nõukogude standardid). Kõik sõltub konkreetsest suitsutusseadmest ja soovitud lõpptulemusest. Kusjuures tempreatuur ei tohi suitsuses keskkonnas, ammugi tootes endas tõusta üle 40 *C. Külmsuitsutatakse ainult rasvaseid kalu ja liha. Külmsuitsutatud tursk või seasisefilee kõlbab väga hästi saapatallaks, aga mitte õlle kõrvale.

                Kuumsuitsutamise puhul on oluline, et temperatuur oleks kõrgem. Keskonna temperatuur min 70 *C ja toote sees peab saavutama 63 *C. Kuumsuitsutamise puhul jääb aeg vahemikku 2,5-5 tundi.

                Üks lihtsustatud kuumsuitsutus protsess võiks olla 1) kuivatus 2)suitsutus 3)küpsetus 4)suitsutus 5) jahutus

                Külmsuitsutuse puhul 1) kuivatus 2)suitsutus 3)kuivatus) 4)suitsutus 5)kuivatus 6) jahutus 7) laagerdumine

                Aga hea tulemuse saab ka lihtsalt pikalt tossutades õige temperatuuri juures (just seda teen ma kodustes tingimustes)

                toote erinevusest saab parema pildi, kui osta poest korraga 1 kuumsuitsu ja 1 külmsuitsu skumbria, ning neid siis väikese õllega degusteerida.

                Väga hea animeeritud modernse suitsutusprotsessi seletus: http://www.ness.de/GB/NCGmbH/neco_englisch/index.html
                Vasakult vali Circo-Smoke-System

                viimati muutis kasutaja une18; 26 m 2009, 16:45.

                Comment

                Working...
                X