Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikesepaneelide omavalmistamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ei usu, et on trükiviga. Kaalun tõsiselt, kas ise ka tellida. Tänud otsija hea lingi eest.

Praegu pole aega, et süveneda, kui palju maksab inverter sellele, et saaks ~230 V (näiteks e-Bay st tellides või kust iganes). Saaks näiteks arvuti ja LED pirnid järgi panna.
    viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2014, 22:44. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Vs: päikesepaneelide omavalmistamine

See 5V 2A tundub justkui olevat lihtsalt lisaks USB laadimiseks seal. 18V 10A justkui oleks ka eraldi läpakate laadimiseks. Samas vaadates kasutajat, kes müüb seda, siis tehinguid tal põhimõtteliselt polegi, kas tõesti mingid petised liiguvad seal ringi, et odava kraami janulised maksavad ära ja siis pärast saabub mingi jama heal juhul kohale ning loodetakse rikastuda sedasi? Ebay-s saab ju raha tagasi nõuda, kui kaup ei saabugi või on täielik jama. Kui keegi teab kommenteerida, kas on võimalikud mingisugused ülelaskmised seal keskkonnas, siis äkki lisaks ka paar rida julgustuseks või maha laitmiseks.

E: Sama toode teiselt pakkujalt :/.
      otsija

Comment

Oli kasulik info, eks vaatame, mis siis kohale tuleb. Muide ma tellisin ka inverteri ära, tõsi ta on ainult 300 W, aga esialgu käib vast. Lauaarvuti võtab ca 100 W (olenevalt protsessori koormusest), kuvar 50 W ja ruuter 11 W. LED pirne annab üksjagu vahele panna. Kui kuvar välja vahetada LED kuvari vastu, saab olulist säästu.

Comment

Tellisid ära? Okey anna mulle siis teada kohe, et misasi kohale tuleb:P. Otse inverter järgi lükata on küll veidi kahtlane ettevõtmine, akud oleks ka kindlasti vahele vaja pista, muidu iga väiksemagi pilve või varese möödalennu peale su lauakas restardib. Läpakale oleks selline asi küll täitsa toimiv lahendus, 10A on päris tõsine varu ka, enamjaolt tarbivad läpakad, kui aku täis sõltuvalt masinast paar amprit heal juhul tavakasutuse juures, pooleldi pilves ilmaga võiks ka idee poolest "ära toita".
          otsija

Comment

Akud jah kindlasti vahele, sest öösel tahaks ka voolu saada. Esialgu katsetaks selle paneeli 300 W -ga või räägime ampritest. Läpakas 2 A, mis pingel ta siis töötab? Olen mõelnud läpakale, aga ta ekraan on ainult vist max 15,6". Läpakas on siis tunduvalt ökonoomsem. 2 A on siis millise protsessori puhul? i3? Ja kindlasti peaks olema LED ekraaniga.
            Kust aga saaks akusid normaalse hinnaga? Mis tüüpi akusid kasutatakse? Kaua nad kestavad?
            Äkki saab sealt Inglismaalt ka soodsalt akusid e-Bay st osta?
            viimati muutis kasutaja etsv56; 20 m 2014, 19:05. Põhjus: lisa

Comment

Mul oli kunagi üks Acer-i läpakas, mis niisama netis hängides tarbis kusagil 2A 19V juures. Kui aku tühi ja samal ajal laadis ning tegid miskit aparaati koormavat,siis oli 3,5A kandis. Ilmselt tänapäevased aparaadid tarbivad samasse auku või isegi vähem. Oota esmalt see paneel ära ja vaata, mis sellest saab üldse, kui sealt tegelikult kolmandiku võimsusestki saaks, isegi siis oleks päris hea diil veel :P. Kui muidugi üldse midagi kohale tuleb, sest tõesti ikka väga kahtlaselt odav võrreldes teiste pakutavatega.
              otsija

Comment

Lauaarvuti tuleks jah vahetada läpaka vastu ja võiks 22-24" ekraaniga olla, protsessoritest pidi vähe voolu võtma i3 protsessor.
                Ootan minagi seda paneeli, ega ta tulemata jää või raha tagasi, sest Pay Pal maksab raha tagasi, kui ei tule. Makse tegin juba ära.
                Ma vaatan juba kohta, kuhu ta üles panna. Kui panna maja lõunapoolsele küljele, siis üks vaher jääb edelasse, seega peale lõunat hakkab segama. Ei tahaks seda maha ka võtta, naaber ütles kunagi, et ilu jaoks las olla. e-Bay s oli ka akusid, ma vaatasin, vist 4 Ah maksis kuskil ligi 30$. Vast peaks piisama ühe paneeli kohta, pole seda kohta veel läbi mõelnud. Ma vaatasin vist need odavad paneelid praegu Eestist tellides saadaval pole.
                Eks ma annan infot sulle, kui tuleb, vist oli 7 juuli paiku.
                Miks ta peaks kolmandiku võimsusest andma, kui päike ikka talle otse paistab ja pilvitu ilmaga, siis peaks andma küll. Kui tarbimist ei ole, siis laeks akut.
                viimati muutis kasutaja etsv56; 21 m 2014, 19:29. Põhjus: lisa

Comment

Täpsustan, päiesepaneel tuleb ajavahemikus 8 - 18 juuli (jäi pregu silme ette).
                  Ja paneeli võimsus on 180 W, mitte 300W.
                  Inverteri võimsus on 300W.
                  Vabandust minu pealiskaudsust ja hajameelsust, sest olen nimelt tähtkujult kaksik
                  viimati muutis kasutaja etsv56; 22 m 2014, 05:21. Põhjus: täpsustused

Comment

Tellisin ka naljapärast ära selle, nüüdseks on kõik need pakkumised kadunud Ebay-st, järgi ainult 780 dollarilised. Saadetakse Ebay-s selliseid kahtlaseid kirju, ala toode on kustutatud, aga kui te olete siiski maksnud, siis oodake oma paki saabumist vms. Jõle kahtlane seis on sellega, aga eks näha ole mis saab.
                    otsija

Comment

Naljamehed.
                      Uskuge mind - kindlasti on meelega tehtud trükiviga.
                      5V 2A on sama võimsus mis 12V 1A umbes.
                      Impulssmuundil on kasutegur ca. 90%.
                      Aga eks mobla laadijana töötab see paneel ilmselt väga hästi ja võibolla saab läpakat ka natuke laadida.
                      Matkale kaasa võtmiseks üsna ideaalne asi.

Comment

Sellise hinna juures loomulikult päris reaalne, et toode pole see, mis seal kirjas. Samas kui nüüd võtta see 780 dollariline pakkumine ette, siis seal täpselt samamoodi info kirjas, eks kui tõsiselt tünni saab, siis on võimalus alati raha tagasi nõuda. Ise kahtlustan, et ei tule üldse midagi kohale või siis tuleb ainult see kott koos muunduriga, samas ilma paneelideta, teisalt ei leidnud sellist infot sealt. Nüüdseks on need müügikuulutused maha võetud, või siis loodavad sedasi, et telljad on kauba kätte saanud, aga müügikuulutust enam ei ole ja seega ei saa ka tõestada, et ainult "kaaned" kusagil eelnevalt müügikuulutuses kirjas ei olnud. Tünnisaamise võimalusi kindlasti mitmeid, samas mul seal pea 100 tehingut ja ma pole kordagi üle saanud, seega usaldus on Ebay vastu päris suur, seega võtsin riski.
                        otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                          ...mul seal pea 100 tehingut ja ma pole kordagi üle saanud, seega usaldus on Ebay vastu päris suur, seega võtsin riski.
                          Vahetaks infi, mida tellinud oled näiteks... Ma saan aru küll, et seal enamik asju kuni kordades odavamad, aga huvitaks küll.

Comment

Kui akudest rääkida, siis pikas perspektiivis tuleb Lifepo4 kordades odavam.
                            Päris algaja võiks siiski pliiga alustada, kuna Lifepo4 õhtale laskmise võimalus on suurem.
                            viimati muutis kasutaja DVDRW; 25 m 2014, 14:16.
                            EE orjusest vaba!

Comment

Sain paneelid katte, kuid pole pistikut myygis, et seda oma lap-topi kylge yhendada. Hiinast eBay st saab tellida ainult koos toiteplokiga. ( Hind tuleb ca 18 EUR i). Tahaks panna oma arvuti paikesepaneelide toitele.
                              Mootsin vorgust voetavat voimsust, see koikus 20-30 W vahel mul.
                              Paneelid tootavad ilusti, paneel laeb liitiumakut 1.4 Ah ja neid on 4 tk. praegu. Aku mahutavus oligi ca 1.4 Ah. Nakuke probleemne on ka paikesepaneelide yhendamine jarjestikku.
                              Otsija tellis vist ka, annab ehk tulemustest teada.

viimati muutis kasutaja etsv56; 14 m 2014, 12:06. Põhjus: lisa

Comment

Oh neid arengupeetusi. Laeme liitiumi otse paneelist. See laadimiskontroller mida müüakse on müügimeeste loll jutt???
                                Ma võin tikke ja bensiini anda, saad ilma liitiumakuta elamisele tule otsa panna. Peab vist jälle selle õppevideo üles laadima. Läpaka liitium elemendid on 1 hullemad. Suletud konteiner. Erinevalt polümer akust mis pmst lihtsalt põleb suure leegiga lendab liitium ioon suure pauguga laiali paisates põlevaid liitiumi tükke igale poole laiali. Liitium teatavasti ei kustu ei vee ega CO2 kustuti mõjul.
                                Ma tõesti loodan et sul on eramaja ja sa elad seal üksi, hullem kui mõne pere sisse põletad oma harimatuse tõttu.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                                X