Skeemil on läbi põlenud SKS 7805 (18) tükk, ilmselt toitestabilisaator. Kuna olen äärmiselt algaja, siis millega selle asendada saan? Elfa kataloogist ei leidnud midagi sobivat, äkki see: http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=UA7805-MBR
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
7805 toitestabilisaatori asendus
Collapse
X
-
Vs: 7805 toitestabilisaatori asendus
Esmalt postitatud Overkilla pooltSkeemil on läbi põlenud SKS 7805 (18) tükk, ilmselt toitestabilisaator. Kuna olen äärmiselt algaja, siis millega selle asendada saan? Elfa kataloogist ei leidnud midagi sobivat, äkki see: http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=UA7805-MBR
Oletame et on, siis sellel läbipõlemisel on ilmselt ka põhjus, kõige tõenäolisemalt ülekoormus, seega on võimalus, et ka uus põleb läbi.
Vahetamisel on põhiline asi see, et oleks samas korpuses, teine asi on max vool, aga kui juba õiges korpuses, siis on ilmselt ka vool õige. Väiksema vooluga isendid on ka pisikestes korpustes, nt SO-8, SOT-23-5 ja suure vooluga näiteks TO-220, TO3 jms....
Comment
-
Esmalt postitatud DVDRW pooltNeil on sees tavaliselt ülekuumenemuskaitsed jne, et neid on suht "raske" läbi põletada.
Comment
-
Esmalt postitatud DVDRW pooltNeil on sees tavaliselt ülekuumenemuskaitsed jne, et neid on suht "raske" läbi põletada.
PS. ma ei usu ühegi komponendi termokaitsmesse enam.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
no sõltub jupist, ~100C rakendumis piiriga töötavad. Maagiline 170-180C mida paljud lubavad on suits ammu juba väljas KUI sinnani jõuab.
Osadel on veel tingimus et pead vool piirama. Või siis ei tohi temp väga järsku tõusta.Ülidiselt impulss regulaatoritel see töötab. Lineaarseid vähe näinud mis töötaks.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
Comment