Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

"Ball Mill" mootor

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: "Ball Mill" mootor

kui see tingimatta kuulidega ei pea olema, siis mul seisab kuuris miski roostevabast anuma ja sälkketastega veski(uus). algne eesmärk on vist miski meditsiinilise jama jahvatamine.

mul on pakkuda muidu ka miski vene ajast pärit mootor. 12V on aeglane, aga ka jõuetu, 24V on vististi selle nimipinge ja siis on ka väänet tublist enam. pöördeid palju ei ole, tühijooksul on tarve kah pisike. mootor ise on silinder, mille ühes otsas on sälk, kus jooksis originaalis lame- või ümarrihm. rihma paigaldamiseks tulem mootoril üks ots lahti võtta või rihm katkestada. sälgu laius oli vist 5mm. aeglaseks saad ülekandega: kui nagunii miski rihmaga asja korraldad, siis minu pakutaval mootoril oli vist võlli kael miski 5mm mõõduga. kui see veab 10cm läbimõõduga ratast, siis pöörded lähevad alla 20x ehk siis nt 2000rpm mootor teeb võllile 100 pööret, mis trumlile jaguneb veel omakorda 5...20 korda. ühtlasi kasvab ka vääne.
    madalatel pööretel ei tohiks laagrikuulid sädet anda. säde tähendab terasest killu välja löömist, mis siis hapnikurikkas keskkonnas(õhus) süttib. kõva pinnakattega kuulid(laagrist) vajavad rohkelt energiat, et neist kild välja lüüa. see on teooria, praktikas pole katsetanud.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Reuter saad äkki asjadest pilti teha nii mootorist kui sellest jahvatajast?

Comment

jahvataja on Eestis ja seega ma saan selle ligi alles järgmine nädal, aga sellest teisest elukast saan äkki õhtuks siia miskit üles panna. kui viitsin mõõdan pinged ja voolud kah ära.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Pakun vana kuulveski kuule [portselanist],läbimoot umbes 5-6 sm.Uuena olid12-15 sm.Asun Tallinn-Nommel

Comment

5-6cm läbimõõt? Need on mingi tööstusliku seadme omad, mulle oleks ka 2cm suur. PRaegu käib mu kuulveski ajutiselt akudrelli pealt ning kuulidena on kasutuses dekoratiivsed klaaskuulid. 200tk 50eek.

Comment

Mis aja pesumasinatel selline mootor on (kui üldse on kuna see on mingi näidis):
              Click image for larger version

Name:	mootor.jpg
Views:	1
Size:	90,0 KB
ID:	865103

Ehk on kuskil mingi pesumasinate surnuaed kust selle poolmuidu saaks?

Comment

Aijah..ikka uuemaaegsetel...tundub, et selle juhtimist eraldi ehitada on mõttetu. Osadele sellistele tekitatakse masinas 3 faasi; sagedusega juhitakse jms mudru...
                Kas sulle imponeerib mootori gabariit?
                Mõnedel vanematel masinatel oli taoline jurakas küll...10-20 mikrone konde ja..miski 300p/min oskab teha..

Comment

Gabariit on tähtis jah, ning madala pöördeline.

Comment

On olemas üks töötuslik reduktoriga mootor vist oli 125w aga see on 3faasiline, pead kondekaga käima ajama.

Comment

Pilt oleks siinkohal teretulnud, et näeks millega täpselt tegu ning pöörete arv samuti

Comment

Pilti pole, vedeleb mul maal. Kui huvi võin ära tuua.

Comment

Ei oska kahjuks öelda, kas huvi on või mitte, kui pole andmeid pöörete ning mootori mõõtmete ja kuju kohta.

Comment

Muidu.. homme tuustin va pesumasinamootorite kuhja otsas küll...
                            Kui fotoka viitsiks kaasa võtta, teeks piltigi..
                            No vaatab.

Comment

Loodan, et viitsid Sul vedeleb ehk ka neid väikseid veorihmasid seal kuskil? Uut taga ei aja, lihtsalt töökorras asja.

Comment

No..selline ilmus lagedale. Eks neid rihmasid ole ka...kiilrihmad; kui väike on väike??Click image for larger version

Name:	IMG_5691.jpg
Size:	84,9 KB
ID:	865108Click image for larger version

Name:	IMG_5686.jpg
Size:	96,4 KB
ID:	865109

Comment

Working...
                                X