Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nulljuhtme katkemise ohud (lahutatud teemast "Rikkevoolu kaitse")

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Rikkevoolu kaitse

Esmalt postitatud hanneskasak poolt Vaata postitust
    kui pe ja n kokku panna käib rvk välja, rvk tuleb jah kontrollida korra kuus.
    PEN süsteemi puhul järelikult rvk-d pole mõtet kilpi lisadagi.

Comment

Esmalt postitatud Ufonaut21 poolt Vaata postitust
      PEN süsteemi puhul järelikult rvk-d pole mõtet kilpi lisadagi.
      pe ja n ei tohi peale rikkevoolukaitset kokku saada. Kõik mis toimub enne seda ei puutu temasse.

Comment

Seda küll, aga mäletan, et kunagi pandi maandusklemmiga pesades samamoodi N ja maandusklemm kokku, kuna maandusjuht eraldi puudus. Võimalus on muidugi kõik pistikud üle vaadata ja maandusklemm ja N lahutada.

Comment

Vs: Nulljuhtme katkemise ohud (lahutatud teemast "Rikkevoolu kaitse&quot

Mõttetu vaidlemine. Telli projekt ja firma, kes teeb sul töö. Elektroonikud lahendavad niikuiinii probleemi 'paremini' releede, transistorite ja PIC-ga. Iseasi, kas see õige on. Las ise otsustavad. Kui on kehtestatud reeglid, siis tuleb neid järgida. Kas nad on elektroonikutele 'söödavad', on iseasi, kuid ohutus ülekõige!
          viimati muutis kasutaja Tikk; 06 m 2010, 22:04.
          Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Seda küll, aga mäletan, et kunagi pandi maandusklemmiga pesades samamoodi N ja maandusklemm kokku, kuna maandusjuht eraldi puudus. Võimalus on muidugi kõik pistikud üle vaadata ja maandusklemm ja N lahutada.
            Kui 2 soont kaablis, siis ei saa n ja pe kuidagi kokku puutuda ju?

Comment

Siin on juttu rvk rakendumisest ja N juhi katkemisest, mitte kuidas seadus ette näeb jne. Arutelu iseenesest on päris põnev. Üldiselt projekti ja firma tellimine on jama, kui mõistad ise õieti töö ära teha, kuna firma röövib töö ja projekti eest kõva raha ja ega ei garanteeri ka keegi, et töö hästi tehtud on. Firmal on tähtis, et oma papi kätte saavad. Projekt peaks muidu olema küll.

Comment

..... mäletan, et kunagi pandi maandusklemmiga pesades samamoodi N ja maandusklemm kokku, kuna maandusjuht eraldi puudus. ....
                Me räägime siin erinevatest juhistikusüsteemidest juba,
                üks ülevaatliku sisuga raamat, ehk on kusagil saadaval:
                Suurim valik eestikeelseid uusi ja kasutatud raamatuid. Eesti vanim raamatute e-pood aastast 1998. Kauplus Tallinnas Kirjanike Majas Harju tn 1

Teine tark raamat rikkevoolukaitsmete teemadel, praegu isegi veel müügil:
                Raamat annab ülevaate elektrivoolu ohtlikkusest, sellest tulenevatest ohutusnõuetest elektripaigaldiste ja võimalikest kaitseviisidest, tehes viiteid varemilmunud teaberaamatutele. Põhirõhk on kaitseviiside eriliigil – rikkevoolukaitsel, mille kasutamine on väga tihti kohustuslik, sest see võimaldab ära hoida õnnetusjuhtumeid nii inimeste, loomade kui ka varaga. Sisaldab juhiseid ja praktilisi lahendusi rikkevoolukaitselülitite valikuks ning kasutamiseks.

...ja eks neid ole veel, siin terve rivi:
                Suurim valik eestikeelseid uusi ja kasutatud raamatuid. Eesti vanim raamatute e-pood aastast 1998. Kauplus Tallinnas Kirjanike Majas Harju tn 1

Tarkust lausa kulbiga, ega me siin nagunii kõike seda läbi ei jõua arutada...
                Raamatukogud ka meil veel toimivad, kui osta ei kavatse...
                Head tudeerimist huvilistele!
                viimati muutis kasutaja fre; 06 m 2010, 22:27.
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud hanneskasak poolt Vaata postitust
                  rvk tuleb jah kontrollida korra kuus.
                  Tuleb küll, aga kesse viitsib, pealegi kõiksugu mikroahjude ja muud kellad jälle õigeks panna.

Comment

Siin on juttu rvk rakendumisest ja N juhi katkemisest, mitte kuidas seadus ette näeb jne. Arutelu iseenesest on päris põnev. Üldiselt projekti ja firma tellimine on jama, kui mõistad ise õieti töö ära teha, kuna firma röövib töö ja projekti eest kõva raha ja ega ei garanteeri ka keegi, et töö hästi tehtud on. Firmal on tähtis, et oma papi kätte saavad. Projekt peaks muidu olema küll.
                    Ära räägi niimoodi. Kui plaanid kunagi elupaika müüma hakata, eks siis targuta maaklerile oma 'imevidinatest', mis ei haaku mitte ühegi standardiga. Maakler tahab paberit. Inspektor tahab paberit. Kõik tahavad paberit. Isegi p***e tahab paberit. Üldiselt projektist saabki kõik hea ja ilus alguse, aga kuna see maksab, jäetakse tihtipeale see etapp vahele. Aga pärast, kui miski ei tööta või on jama, siis süüdistatakse töömeest ja käiakse foorumis ennast harimas. Täiesti vale lähenemine.
                    Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Seda küll, aga mäletan, et kunagi pandi maandusklemmiga pesades samamoodi N ja maandusklemm kokku, kuna maandusjuht eraldi puudus.
                      See ei ole kunagi lubatud olnud. Ka EEE (venekeeli PUE) aegadel tuli lähimast kilbist kolmesooneline juhe vedada. Mäletamist mööda võis valgusti kere "nullida".

Comment

Esmalt postitatud Tikk poolt Vaata postitust
                        Ära räägi niimoodi. Kui plaanid kunagi elupaika müüma hakata, eks siis targuta maaklerile oma 'imevidinatest', mis ei haaku mitte ühegi standardiga. Maakler tahab paberit. Inspektor tahab paberit. Kõik tahavad paberit. Isegi p***e tahab paberit. Üldiselt projektist saabki kõik hea ja ilus alguse, aga kuna see maksab, jäetakse tihtipeale see etapp vahele. Aga pärast, kui miski ei tööta või on jama, siis süüdistatakse töömeest ja käiakse foorumis ennast harimas. Täiesti vale lähenemine.
                        Ma pole ju ühtegi töömeest süüdistanud ja mul töötab kõik nii nagu peab. Need paar tööd mis tellinud olen on ka väga hästi tehtud. Kogu elektrisüsteem on mul ehitatud just nii nagu seadused ette näevad, ainus asi mida mul pole on projekt, sest minu arvates küsitakse selle eest täiesti müstilist hinda. Kunagi sai isegi maja plaan valmis joonestatud ja kogu jutt peale kantud, aga kinnitamise eest tahetakse juba väga korralikku summat. Eks selle projekti peale mõtlen siis, kui kunagi müüma hakkan, aga see on väga vähe tõenäoline. Hea näide: tuttav uuendas elektrisüsteemi ja tegi ka kõik eeskirjade järgi. Pärast tahtis tellida ka elektriprojekti, aga selle peale öeldi, et tulevad ise kohale, võtavad kogu uuesti pandud juhtmestiku ja kilbi maha ja siis teevad kõik uuesti koos projektiga. Summa oli ka päris vahva mis selle lõbu eest küsiti. Võib nüüd kolm korda arvata miks projektid paljudel tegemata on, mitte et seda just vaja poleks.

Comment

Ma pole ju ühtegi töömeest süüdistanud ja mul töötab kõik nii nagu peab. Need paar tööd mis tellinud olen on ka väga hästi tehtud. Kogu elektrisüsteem on mul ehitatud just nii nagu seadused ette näevad, ainus asi mida mul pole on projekt, sest minu arvates küsitakse selle eest täiesti müstilist hinda. Kunagi sai isegi maja plaan valmis joonestatud ja kogu jutt peale kantud, aga kinnitamise eest tahetakse juba väga korralikku summat. Eks selle projekti peale mõtlen siis, kui kunagi müüma hakkan, aga see on väga vähe tõenäoline. Hea näide: tuttav uuendas elektrisüsteemi ja tegi ka kõik eeskirjade järgi. Pärast tahtis tellida ka elektriprojekti, aga selle peale öeldi, et tulevad ise kohale, võtavad kogu uuesti pandud juhtmestiku ja kilbi maha ja siis teevad kõik uuesti koos projektiga. Summa oli ka päris vahva mis selle lõbu eest küsiti. Võib nüüd kolm korda arvata miks projektid paljudel tegemata on, mitte et seda just vaja poleks.
                          Kui töö on väga hästi tehtud siis milleks siin elementaarseid asju küsida? See, et firma oma töö eest ei vastuta on pehmelt öeldes jamajutt. Kui pädev firma või erategija on projekti järgi töö ära teinud tuleb kohale veel pädevam vend, vaatab töö üle, teostab vajalikud kontrollmõõtmised ja alles siis kirjutab välja nõuetekohasuse tunnistuse. See on paber mida aktsepteerivad nii kindlustus, maaklerid kui ka potensiaalsed ostjad.

Comment

Seda ma pole öeldnud, et firma oma tehtud töö eest ei vastuta ja milliseid elementaarseid küsimusi me silmas peame? See mind natuke huvitab küll mida ja kuidas nõuka ajal tehti, sellest ma tõesti palju ei tea. Paraku minu kogemused projekti hankimisel on olnud just vastupidised ja sinnapaika see jäigi.

Comment

eramajale ei ole vaja projekti. piisab täiesti teostusjoonistes ja mõõteprotokollist, et taadelda kasutusluba.

Comment

Vot kuskilt olen isegi kuulnud, et eramajale pole vaja projekti, aga pole selles väites kindel. Kunagi igatahes kui meil maja kasutusluba taadeldi projektii ei nõutud, seepärast seda ka pole. Minu teada tänapäeval peaks ikka olema projekt vajalik kuna uut elumaja ei saa enne ehitama hakatagi, kui on tehtud ka elektriprojekt. Seepärast ka seda kõik ehitusluba taotlevad isikud taga ajavad.
                                Ühesõnaga ilma projektita ehitusluba ei saa. Parandage, kui eksin.
                                Meil on kasutusluba taadeldud juba aastakümneid tagasi ja nagu juba mainisin, et siis el. projekti ei nõutud. Seepärast ei kibele ka raha mõnele firmale projekti eest andma. Seda on vanememad rääkinud küll kuidas maja üle vaatamine käis ja tollal olid asjad hoopis teisiti kui nüüd.
                                viimati muutis kasutaja Ufonaut21; 07 m 2010, 23:38.

Comment

Working...
                                X