Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Eksitusel aeti N ja L segamini e. 220 asemel sadas majja 400V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eksitusel aeti N ja L segamini e. 220 asemel sadas majja 400V

Seal tekitasid ilmselt palju segadust vanas kilbis olevad ühendused mis majja tulid enne. PS. Mina ei osta kunagi valge soonega jõukaablit vaid ikka nii nagu ta peab olema.
    MSN- taneltreima182@hotmail.com
    telefon katki.

Comment

No ei ole eriti siin midagi rääkida, et ühendajad suure sigaduse tegid.
      Ma ühes teemas siin hiljuti märkisin - oli kuu/poolteist tagasi jutt ühe elektrikuga kel kõrgepingepädevus ja töötab ka sel alal (Tartu-Pärnu mingisugust võrku tegid jne. kui mälu ei peta siis 330kV), küsisin ta käest, et kui jämedad kablad jne. sinna tõmmatakse, huvitav oli täitsa...siis küsisin, et mis seal see voolutugevus ka on, et palju lubab tänapäeva standard niisuguse võrgu õhuliinijuhtmele voolutugevust ruutmillimeetri kohta.
      Tüüp vaatas mulle suurte silmadega u. minut otsa ja ütles ..., sa küsid minu käest niisugust asja, ma ei oska sulle seda küll ütelda - peab ülemuste käest küsima...
      Tobenaljakas...ma 8. - 9. klassis lugesin pm. öökapiraamatuks üht insenertehnilist asja, seal olid kõik elektripaigaldiste kamad sees vist mis NSVL ajal kasutati, kaablitel olid kõik näitajad välja toodud jne. igasugu standardite tabelid...

E: Varistorid on head asjad, minu Samsungi tükk millest siin mõni aeg tagasi jutt oli, sel oli üks varistoridest lõhki lennanud, aitas selle ja toiteploki võrgupoolel samuti riknenud elektrolüütkondeka vahetamine ja asi jälle töötab nagu uus.
      470V varistorid võtsin ise, alla selle ehk ei ole mõtet (minu seade oli VHS makk).
      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 08 September 2011, 22:11.
      -superradical-

Comment

Minuarust on see teema väheke..... Sest meil on olemas kehtivad seadused, kes ja mida üldse näppida võib. (Moded, ahhoi !)
        Kui ei jaga üldse mitte midagi, absoluutselt mitte midagi, tuleb vaadata eemalt kui elektrik tööd teeb, niivõrd et ka küsimused teda töö ajal ei segaks!
        Ok, EU piires olid kablad vähe einevad ja me olime CCCP; aga ammu nüüd enam mitte!
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Nüüd küsin ma veelkord - kuskohas on värvitabelis VALGE kaabel faasiks toodud? Ma enne mainisin, et ei saa süüdistada siin isegi paigaldajat kuna lähtus vanast kilbi sigri migrist ja värvikoodist. Ma ise olen näinud kilpe kus on rohekollast N-ina kasutatud ja sinine on üldse lahti. Vot pädevad elektrikud on olnud koos oma värvitabelitega. Aga ju siis nii pidi hea olema
          telefon katki.

Comment

See on kahjuks tõsi, et ka googel-moogel ei ütle, kus mis käib. Asi on nii, et seda ei peagi tavainimene teadma,... Koolitusaegadest mäletan jutuks tulnud valget 90-date keskpaigast, või sinnapoole; sel ajal kus L1 läks ringi pruuniks.
            Ja küsitud on palju, et miks prr on kablad ikkagi erinevad, kuigi nad ei peaks olema, olgu siis poolast või soomest.
            Õnneks on siiani (vähemalt mis tean) L1 pruun, L2 must, L3 valge ja N sinine (või ka jämedal alumiiniumil värvitu, mis tunduda võib ka hallina) ja siis KORO maanduseks, kui on. Või on L1 pruun, L2 must, L3 hall (mis võib tunduda ka läbipaistev ja oleneval heleduse astmest ka suht valkjas) aga siis on reeglina N kindlalt sinine + KORO, kui on. Või L1 pruun, L2 must, L3....(mõni eelnevatest L3 variantidest) ja siis KORO. Aru peaks saama, varianti siis segi ikka naljalt ei aja... (kui just pimedasse ei jää)
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Novot, mina nägin ilusat lumivalgukest. Ei hall ega läbipaistev hall. Seega vist ei saa suurt karjuda ka kellegi peale kui aluseks värvikoodid võtta
              telefon katki.

Comment

Esmalt postitatud ttr poolt Vaata postitust
                Vanemleitnant - 4 soont oli ( oma silmaga kaesin üle) kuid pole kohanud kaablit kus valgega tähistatakse faasi, seega nii ühendati. Iga mees kes elektrist midagi teab, teab ka seda, et faasid on pruun, must ja hall aga mitte valge. Kollaroheline on seal PEN funktsiooni täitev kuna N kui selline puudub.
                Tõesti tagantjärgi teadus on see täppisteadus aga hea, et nii läits.
                Veneaja elektrik nii lolli juttu ei ajaks. Mõnikord olid kõik sooned ühte värvi. Aga elektrit austati mitte värvide järgi. Vanemleitnand ütles õigesti, usu aga kontrolli! Ka iseenda tehtut kontrolli!

Comment

Elame veneajal või ja nende standardite järgi?. Minu küsimus seisnes hoopis milleski muus ja selgitusega miks nii tehti/läks. Las see veneaja elektrik ühendab need ühtevärvi sooned kurat teab kuhu kui tahab ilutulestikku. PS. iseenda tehtut olen siiani suutnud kontrollida ja selliseid prohmakaid pole teinud
                  telefon katki.

Comment

Elame veneajal või ja nende standardite järgi?. Minu küsimus seisnes hoopis milleski muus ja selgitusega miks nii tehti/läks. Las see veneaja elektrik ühendab need ühtevärvi sooned kurat teab kuhu kui tahab ilutulestikku. PS. iseenda tehtut olen siiani suutnud kontrollida ja selliseid prohmakaid pole teinud
                    Olgu teema lukku, mind huvitas 1 küsimus mille ka sain. Ülejäänud vastused on tegelikult suht offtopic. Vähemalt minujaoks.
                    telefon katki.

Comment

Vene aja elektrik ei ühenda ühtevärvi juhtmeid teab kuhu ja ei tee ilutulestikku. Siis olid enamik juhtmeid kõik valged, tavaliselt null oli ühe suurusjärgu võrra peenem. Kui kõik olid ühes mõõdus, siis enne ühendamist sai kindlaks tehtud, kuhu mingi kaabli soon tuleb ühendada, mitte ei hakatud huupi ühendama. Küll sellist tööd ise teinud.

Comment

Oled sa selles niikindel? Tänapäeval näinud küll neid raudtee liinielektrikke kes igasugu porri on teinud Minu mõte pole siin vaielda. Kes mida ja kuidas. Vaid mind huvitas üks küsimus millele ainult urmo oskas advekaatse vastuse anda.
                        telefon katki.

Comment

Kusjuures, ma isegi tean seda kaablit. Al soonega ja ma ise istun ka ühe sellise taga, õigemini seda on mingi 5m kogu 25m kaablist. 1 jagamis punkt vahepeal ja to kaabel polnud minu paigaldis. Kollaroheline on N. sinine täiesti puudub ja 1 soon valge. See valge on kaablitel tegelt hall, ma eri varjatsioone näinud, õrnalt hall ja siis ka peaaegu valge. Kastist jääke võtta siis on erinevad toonid. Aga sellegipoolest ei kipu valget neturaaliks pidama. Kollaroheline neutraalina või siis PEN on veel talutav. Kuna siin mystika asjadega ja mitme koha peale 1 peakilp siis kõik saavad 4 juhtme systeemi ja igal oma PEN yhendus oma kilbis. Tänu sellele et igal oma maandus+ liitumiskilbis vist elatigi yle aeg kui EE unustas oma seebikarp trasfomiseerimisega neutraali yhe eelneva talu juures yhendada.Tuli välja palju aega hiljem kui seesama eelnev tegelane 1F keevituse hankis.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Ei saa mitte jätta kobisemata, et isegi väga väikese aruga elektrik oleks saanud aru, et kui LIITUMISKILBIST tulevad 4 juhet (liiatigi üks veel kollaroheline), ei saa need ometi olla kaks faasi, null ja maandus. Pigem ikka kolm faasi ja PEN.

Comment

Kogu seda teemat lugedes, tuleb meelde vanasõna : "Usalda, aga kontrolli". Eriti kehtib see vanasõna elektrialal tegutsejate kohta. Nt, kui elektrik teab, et kaabel on 100% pingevaba, siis peaks ta siiski veel korra kontrollima, kui edasi toimetama hakkab.
                              Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Olgu teema lukku, mind huvitas 1 küsimus mille ka sain. Ülejäänud vastused on tegelikult suht offtopic. Vähemalt minujaoks.
                                Miks lukku - lahmimiseks läks siis mindagu ikka lõpuni välja, argumenteeritagu ka oma arvamusi.
                                Pigem mõnede postide koht selles teemas:
                                http://www.elfafoorum.eu/threads/58047-Läbu-suu-puhtaks-oli-(-Vs-Kas-on-tubaka-suitsu-andurit-)

Elame veneajal või ja nende standardite järgi?. Las see veneaja elektrik ühendab need ühtevärvi sooned kurat teab kuhu kui tahab ilutulestikku.
                                See ju ootab moderaatorite sekkumist ja osade postide ringitõstmist eelpoolmärgitud või sellesarnasesse teemasse.
                                Nende tänapäevaste "standardite" kohta usun, et on siingi rahval huvitavaid pärleid välja tuua - ei ole see asi midagi vaid varem nii olnud, prohmakaid leiab igalt poolt.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X