Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Eksitusel aeti N ja L segamini e. 220 asemel sadas majja 400V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eksitusel aeti N ja L segamini e. 220 asemel sadas majja 400V

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
    Rikkevoolu kaitse ei yhenda lahti kui PEN on pinge all. Tal suht poogen mis enne on, tähtis on ainult mis peale RVK on.
    Tõsi mis tõsi.

Olen siin foorumis ca korda kümme rääkinud ideest
    et kontrollida nt transiga nulli ja/või kaitsemaa pinget kohaliku "HEA" maanduse suhtes.
    Kui see pinge ületab teatud (nagu saksad soovivad) pinget siis trans avaneb ja laseb
    RVK-st selle 10 mA mööda. Selle peale ta juba rakenduks.

Lugesin sellest ideest ühest elektriohutuse raamatust.
    Kas Itaalias või Prantsusmaal oli midagi sellist.
    Tehnilist lahendust seal polnud aga seda saab ju ise välja mõelda.

Comment

Vs: Eksitusel aeti N ja L segamini e. 220 asemel sadas majja 400V

Teoretiseerides:
      Aga oletame et on 3 faasi sisend, tuleb pealüliti ja siis kohe lekkevoolukaitse ning peale kaitset lähevad igalt faasilt varistorid maanduskontuuri, ütleme tõsisemad ja 250V RMS ning võrgu PEN (mis ka läbi lekkevoolu käib) läheks 50V RMS tõsisem varistor maanduskontuuri. Kuna lekkekaitse on ütleme 30mA ja varistoridel on teatud tingimustel oht söeks põleda, siis oleks varistoridel ees komplekskaitse 1A. Ja kogu krempel siis ohutus metallkestas.
      Mis see annaks. Aitaks näiteks ülepinge korral, kas müstilistel põhjustel, nulli katkemisel vms kui faasipinge ükskõik millisel faasil ületab 250V RMS lükatakse tarbija kogu täiega järelt ära; samuti kui müstilistel põhjustel hakkab võrgu PEN ehk 0 ületama ohutu pinge piiri.
      Ei anna aga tulemit, kui kogu võrgu pinge "käib alla" ja sellel juhul saab kodutehnika ikkagi kahjustatud.
      Ideaalne oleks siis 2 maanduskontuuri; paljudel ka on, peamaanduskontuur ja kusagilt tuleb veel abimaandus (mul näiteks on) ja varistori ahel läheks teise kontuuri.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
      X