Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Grupilüliti vahetamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Grupilüliti vahetamine

Tervist.
    Plaanisin koridoris vanad lülitid ära vahetada kuna vana juba ei toiminud hästi(logiseb ja ühendus kaob).
    Läksin siis poodi ja ostsin uued. Ühe ühese veksellüliti ja teise grupilüliti kahele lambile.
    Ühele lambile mõeldud veksellüliti sain tööle aga grupilüliti ei toimi.
    Teooriast ei tea ma eriti midagi aga olen korteris teisi lüliteid ja stepsleid edukalt vahetanud.
    Järgneval pildil on siis vana lüliti. Ülemine vasak juhe peaks siis vannitoa lambiga ühenduses olema, parempoolne WC oma. Alumised kaks peaksid olema siis üldine vooluring. LIsaks mainin, et pildi peal on mõlemad alumised ühe klemmi külge ühendatud aga ma ei ole kindel kas nad mõlemad seal olid, sest kui ma vana lahti võtsin, siis tapeet oli ees ja kui ma lüliti lõpuks kätte sain olid mõlemad lahti , seega ma ei tea kas ikka nad olid seal niimoodi.

Järgnev on siis uus lüliti mida proovisin ühendada. Ühenduskruvid asuvad ainult punasega märgitud punktides. Proovisin ülemised juhtmed siis number 1 ja 2 ühendada ja alumised kaks siis kordamööda ja ka koos numbes 3 ühendada aga ei toimi midagi. Kui ma nüüd vana lülitit üritasin tagasi ühendada siis seda ma ei saa ka töölehttp://www.mediafire.com/i/?plzpjjczzgn0zt9
    Kas on võimalik, et vanad juhtmed said painutamise käigus viga? Mul pole ka seda vastavat kruvikeerajat millega voolu olemasolu kontrollida. Vast lähen ostan poest.
    Tänades ette, Oliver
    viimati muutis kasutaja manivalde; 21 November 2011, 20:48.

Vs: Grupilüliti vahetamine

Esmalt postitatud manivalde poolt Vaata postitust
    Ühe ühese veksellüliti ja teise grupilüliti kahele lambile.
    Ühele lambile mõeldud veksellüliti sain tööle aga grupilüliti ei toimi.
    Ühe veksellülitiga saab ühte lampi (lampe) ühest kohast põlema panna.
    Kahe veksliga saab lampe panna põlema kahest kohast ja samuti ka kustutada.
    Kui sinna ahelasse lisada veel nn ristlülitid võib lülituskohti olla palju.

Veksli ehitus on üks sisendkontakt, mis on ühenduses kas ühe või teise väljundiga.
    Edasi läheb kaks juhet kuni teise vekslini, selle kahe kontaktini ja ühest välja.
    Kui lülitid on ühendatud ühe ja sama juhtmega siis lamp põleb.
    Mõlemad otsad on aga võimelised olema ka eraldi juhtmete küljes ja siis lamp ei põle.
    Rist on selline lüliti kus sisse tuleb kaks juhet ja välja läheb kaks juhet.
    Lüliti vahetab sisend-väljund paare.

Grupilüliti peaks olema kaks lihtsat lülitit ühes korpuses.
    Üks ots võiks olla ka mõlemal ühine. Sinna peaks siis tulema pinge ja minema läbi lülitite lampideni.
    Peaks olema lihtsam kui veksli-risti kasutus.

Comment

Tänan vastamast.
      Kui ma näiteks K-Rauta pdf faili lülitite tutvustust vaatan ,siis seal jah grupilülitite puhul jookseb lülitisse kolm juhet. Miks aga siis mul kordidori seina peal asuva kahe eraldi seisva lambi(vannituba ja WC)eraldi sisse ja välja lülitamiseks mõeldud 2-se lüliti pesas neli juhet on?

Comment

Tänan vastamast.
        Kui ma näiteks K-Rauta pdf faili lülitite tutvustust vaatan ,siis seal jah grupilülitite puhul jookseb lülitisse kolm juhet. Miks aga siis mul kordidori seina peal asuva kahe eraldi seisva lambi(vannituba ja WC)eraldi sisse ja välja lülitamiseks mõeldud 2-se lüliti pesas neli juhet on?
        Faasi jaotamine on lüliti klemmilt tehtud.(Faas ühendub lülitile ja samalt kontaktilt veel kuhugi edasi.)
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et antud grupilülitis pean N ehk neutraaljuhtmest mõlemad eraldi oma pessa asetama lüliti kinnitites ja siis L ehk faasijuhe läheb koos selle neljanda juhtmega (kas too on siis nulljuhe) koos ühte kruviga tihendatavasse pessa? Või jääb hoopis see neljas juhe õhku rippuma ja tuleks isoleerida?

Comment

Miks aga siis mul kordidori seina peal asuva kahe eraldi seisva lambi(vannituba ja WC)eraldi sisse ja välja lülitamiseks mõeldud 2-se lüliti pesas neli juhet on?
            Sellest ei saa tõesti aru miks neid on 4.
            Peaks olema 6 juhet. Kaks, faas ja null tulevad sisse ja kummagi lambi juurde läheb kaks juhet.
            Ilmselt on midagi kuskil väljaspool ka ühendatud.

Vast tuleks alustuseks kindlaks teha mis on mis juhe.
            Jutu järgi paistab et tegu pole testriomanikuga.

Selgust võib saada ka proovilambiga aga kui asja ei tunne võib see osutuda ohtlikuks.
            Vast oleks ikka õige kutsuda mõni elektrimees?

Proovilamp on harilik väike hõõglamp mis on pesas ja seal taga on kaks lihtsat ISOLATSIOONIGA juhet.
            Juhtme lõpud on paljad.

Nüüd tuleks need 4 otsa läbi proovilambi kokku ühendada.
            Proovilambi üks ots vastu esimest juhet ja teise otsaga katsuda läbi kõik ülejäänud kolm.
            Siis proovilamp 2. juhtme külge ja katsuda läbi 3. ja 4.
            Siis 3. külge ja teine ots 4. külge.
            Kui mingi ühenduse puhul läheb lamp täiesti põlema siis on need faas ja null.
            Kui mingi ühendus põleb natuke, siis on üks ots kas vann või WC.
            Teine ots on kas faas ja siis on lambi juures null või
            on null ja lambi juures on faas. Selliseid ühendusi peaks olema kaks.

Selle grupilüliti sees on kaks lülitit, kas kolm või neli kontakti.
            Kui kolm siis see poolpõlemise ühine juhe sinna üksikusse äärde ja
            teise paarilised teise äärde.

Aga tõenäoline on et seal on kaks faasi (või nulli) ja kaks lambi juhet.

Siis võib neid faase-nulle lihtsalt kokku panna või ka üks isoleerida.
            Kui lülitis on 4 lülitavat klemmi saab nad sinna alla panna.

Aga ettevaatlik ja hoolikas peab ikka olema.
            Proovimise ajal peab elekter sees olema kuid ühendamisel lülita vool kilbist välja
            ja kontrollilambiga üle et enam ei põle ka seal kus enne proovilamp põles.

Comment

Ostsin pingeindikaatori ja sellega selgus et üheski juhtmes ei olnud voolu. Seega pidin ikkagi elektriku kutsuma.
              Tänud kõigile aitamast.

Comment

Working...
              X