Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Maakaabel ja võrgukaabel maa sees samal marsruudil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Maakaabel ja võrgukaabel maa sees samal marsruudil

Ei osanud seda kuhugi paremasse alafoorumisse paigutada...

Küsimust ajendab nimelt see, et varsti on ees EE liitumiskilbist majja maakaabli vedamine. Kuna pikemas perspektiivis sooviks sama marsruuti mööda ka saada IP kaamera ühenduse võimaluse, siis huvitaks mil moel need kaablid üksteist mõjutaks ja kui kaugele need üksteisest üldse paigaldama peab? Ja kas majas sees oleks ka soovitav mingi teenindav switch või ruuter viia sisekilbist kindlasti kaugemale? Ja mida arvata neist välitingimuste mustadest trossiga ja trossita võrgu välikaablitest, kas maasees (potentsiaalselt suurema niiskuse sees kui lihtsalt 'väljas') istumine on näidustatud? Või teeb sama asja ka tavakaabel lisakõri sees? Marsruudist lähtuvalt (paralleeleslt mööda mööda elektrimaakaablit + ilmselt läbi välikilbi), siis peaks olema veel kindlasti varjestatud kaabel? Jutt umbes 7-8m pikkusest vahemaast.

Samasuguse elektri- ja võrguvalmiduse tahaks tekitada ka mäe sisse ehitatud betoonkeldrisse (NVR-i peitmise eesmärgil), sinna vahemaa pisut pikem 10-15 meetrit, aga kuna see ilmselt kõik labida töö ja pinnas savine, siis ei tahaks lõpptulemuseks seda, et võrgukaablis on üleliigne vool ja puudu signaal ning läbilaskevõime. Millised juhtnöörid?

Vs: maakaabel ja võrgukaabel maa sees samal marsruudil

Sellised väikesed vahemaad võrgukaablit küll ei mõjuta.
    On pandud ükskord isegi 180 m võrgukaablit koos jõukaablitega samale kaabliredelile ja probleeme ei esinenud.
    100 m üheskoos jõukaablitega on täiesti tavaline.

Maa alla pane mingi plastiktoru - seal sees olevat kaablit saad kergemini vahetada.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
      Maa alla pane mingi plastiktoru - seal sees olevat kaablit saad kergemini vahetada.
      Alati tekib mul küsimus, miks on vaja kaablit vahetada ja kui tihti te oma kaableid vahetate. Ma saaks veel aru, et kaableid lisada, aga need torud ja kõrid on tavaliselt nii peened, et vahetaminegi on problemaatiline.

Comment

Varsti võib olla tõmbad endale valguskaabli majani -
        kui toru olemas, siis pole vaja uuesti kaevata.
        Ega see kõri jah midagi ei päästa või kaitse,
        tavaline plastikveetoru kõige parem.
        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Välikaabel kannatab tavalisega võrreldes UV-kiirgust. Paar aastat päikese käes üle tehase hoovi jooksnud kaabel näiteks ei olnud eriti meeldiv vaatepilt. Maa sees võib tegelikult tavaline kaabel täitsa olla, aga seal võivad tekkida ettearvamatud mehhaanilised vigastused. Sõidad näiteks traktoriga pehmel maal üle vms. (maavärin pole ka välistatud ) Väliskaabli kest on ka tugevam, nii et vaata ise, kas paned välikaabli või tavalise toakaabli miski toru sisse. Kumb odavam tuleb. Kuigi nii väikese vahemaa juures ei olegi ehk hind nii määrav. Toakaablit ilma mingi välise kaitseta ei soovita panna.
          Teiseks. Elektrikaabel seal kõrval ei tee varjestamata keerupaarile midagi. Pigem on asi vastupidi: võrgukaabel võib elektrikaablisse häireid anda. Aga mõned sentimeetrid vahet ja kõik on hää. Kontorites jookseb neid kilomeetrite viisi ühes kaablikarbikus kõrvuti ja bürokraatia toimib kenasti
          Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
          Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Working...
          X