Mäletan nagu, et varem sai testriga kindlaks teha, kus on pistikupesa 0 ja kus faas- vastavalt siis tester näitas kas -märgiga või ilma märgita. Nüüd oli vaja tütre pool lampi lakke ühendada ja selgus tõsiasi, et tester näitab olenemata juhtmete ühendamisest ikkagi ilma -märgita näitu. On midagi muutunud või olen oma oskused minetanud? Pistikupesas sama lugu.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Nulli leidmine
Collapse
X
-
Vs: Nulli leidmine.
Njaa elektroonika väga alg teadmised ka puudu. Vaheldupinge erinevalt bemmi elektrisysteemist kus alalispinge pole märgiga. Sealt ka nimed vahelduv ja alalispingeModelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Vastati ju vahelduv- ja alalisvool. Üldiselt koduses majapidamises on võrguelektri üks soontest maaga ühenduses. Seega harilik neoonlampindikaator ajab asja ära, sest mõõtjast isik on läbi oma keha, kingade, jne. maaga ühenduses ja selles ahelas tekib vool, mida piiratakse indikaatori sisetakistusega. Muidu läheks mõõtmist teostav isik loojakarja! Neoonlambile vajalik 0,5-2mA pole inimesele tappev. Polaarsus on siiski kahe potentsiaali vahel ja kokkuleppeline. Vahelduvvoolus muutub see aga vastavalt sagedusele pidevalt. Kui on kusagilt võtta teine potentsiaali pool, näiteks lisamaandus, siis saad ka hariliku testriga, mõõtes pinget, teha kindlaks faasi olemasolu. Maanduseks kõlbab siis ükskõik milline püsivalt maaga ühendatud elektrit juhtiv asi. Vanasti oli asi lihtsam. Veetorud olid metallist ja potrentsiaalide ühtlustamiseks oli kohustus need maandada, ka olid sama põhimõtte pärast majade raudarmatuurid, veevärgi, gaasi torustike kestad maandatud. Praegu aga, torud plastmassist. Kõige lihtsam on ikkagi neoonlamp induikaator. NB! Olgugi, et ohutustehnika seadusega tema kasutamine on KEELATUD, läbi inimese vooluahela tekitamisega! Seega, kui on indikaatoril voolutugevus piiratud takistiga( ~300 kilooomi), siis jah, muidu võid sugulasi sundida kohtumisele pika laua taga! See aga on kurb!
Comment
-
Esmalt postitatud joffe poolt Vaata postitust... varem sai testriga kindlaks teha, kus on pistikupesa 0 ja kus faas- ...
Aga lihtsam on muidugi indikaatoriga.
Comment
-
Esmalt postitatud iff69 poolt Vaata postitustÜldiselt peaks lüliti faasi katkestama, vähemalt vanasti oli nii.
Comment
-
Kunagi sai testriga, mõlemad juhtmed rippus ja vahelduvpinge näit ca mõni V
käidud mööda vana keemiahoonet ja otsitud kus tuleb häire.
Häire ajas nimelt laua peal raadiohiire lolliks.
Kui laua all olev 3 faasi juhe välja lülitada siis hiir töötas.
Raadiohäire!!!!!!
Kuuldavasti oli seal majas mingi raadisaatja.
(murphy võiks täpsemalt teada. Tema oli seal kohalik. Vist?)
Proovisin nüüd kah samamoodi faasi määrata.
AC, voldid.
ÜKS juhe ühes pistikuaugus näitas null ja teises 4,5 V.
Kui keerasin testri sagedusemõõtjaks oli üks auk null ja teine 0,050 kHz.
Oletan et see TEINE oli FAAS.
Testriks on Wavetek Meterman 27XT
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustÜKS juhe ühes pistikuaugus näitas null ja teises 4,5 V.
Kui keerasin testri sagedusemõõtjaks oli üks auk null ja teine 0,050 kHz.
Oletan et see TEINE oli FAAS.
Comment
-
Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitustAga miks sa teise testrijuhtme metallotsast näppudega kinni ei hoidnud?
Ma tahtsin ju FAASI leida!
Elekter armastab ikka punast värvi ja
punast värvi juhtmes on pinge.
Ma tõmbasin selle musta juhtme välja ja ta jäi laua peale.
Musta juhtmega saab maad otsida kevadel ja sügisel.
Valge juhtmega talvel, rohelisega suvel.
Mul valget juhet ei ole ja ma nii MAAD otsida ei saa.
Aga elekter on ikka ja ainult punases juhtmes ja punane juhe on olemas.
See on ju elementaarne.
Kes teab elektrit see saab aru.
Comment
Comment