Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akulaadija Start-M

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Akulaadija Start-M

    Mul samast laadiast alles trahfo türistorid,kõik muu elektroonika pool utiil.Mähised korras,laadimise poolelt väljub 18v ja täku poolelt 19v ja mõlemid vahelduv voolud,ilmselt türistorid peetis.Kasutada tahaks laadiana ja ka täkuna ja täkk just kõige olulisem.Voolu reguleerimist taastada ilmselt vist ei saa ja pole ka oluline.Kas nende türistoride asemele on võimalik näiteks keevituse dioodidelt dioodsild teha?

    Comment


      #17
      Vs: Akulaadija Start-M

      Saab küll dioodide peal teha, aga jama selles, et pinge liiga kõrge. Huvitav on see, et kui klassikaline toide trafo + dioodsild, siis piisab 12.00V-sest pingest. Stabiliseeritud väljundpingega aga natuke kõrgem, ca 14+V

      Comment


        #18
        Vs: Akulaadija Start-M

        Esmalt postitatud muska71 poolt Vaata postitust
        ...alles trahfo türistorid,kõik muu elektroonika pool utiil.Mähised korras...ilmselt türistorid peetis...
        Taasta ikka tervena, nii et ikka voolu saab ka reguleerida ja täkuna kasutada. Elektroonika pool utiil - plaat on ikka olemas? Neid türistore on ju väga lihtne kontrollida ja vene juppe on saada küll, samuti skeemi. Neid START - isid oli mitmes modifikatsioonis, seega skeeme oli mitmeid

        See vene START oli üks väärt riistapuu...ainult jah vahel läks rikki...

        Comment


          #19
          Vs: Akulaadija Start-M

          Türistorid mitmuses tähendab, et need on juba sillas mängu toodud? Mitmed stardi variandid olid dioodsillaga, täkk käis otse sillalt, laadimine käis läbi ühe türistori, millele töötas regulaator. Regulaatoris on tõepoolest väga levinud ja lihtlabased jupid. Katsu skeemivariant kindlaks teha.

          Comment


            #20
            Vs: Akulaadija Start-M

            Nii täku kui laadimis plussid lähvad teine teise türistori korpusse,türistoride pehme juhtme kaablikingad koos ja sealt algab pluss mõlemile,mass läheb otse.Plaat iseenesest olemas kuigi ei tööta.

            Comment


              #21
              Vs: Akulaadija Start-M

              Võiks see ehk see skeem olla, mida siit allatirimiseks pakutakse?
              Крупнейший русскоязычный файловый архив по электронике. Сотни гигабайт электрических схем, сервисных мануалов, прошивок, даташитов, справочной литературы и полезных программ. Полный и абсолютно бесплатный доступ к загрузке любых файлов.

              Comment


                #22
                Vs: Akulaadija Start-M

                Upitan veidi teemat kuna vaja tead kas kellelgi ei ole üleliigset Start-M juhtplaati või tervet laadijat mis enam ei tööta või mil trafo puudu. Asi nimelt selles et sõber sõitis Belarusiga oma Start-M ist üle(unustas esirattale) ja see muutus 2x madalamaks ja kõik mis veidi nõrgem läks pudiks, oleks nüüd tarvis asi korda teha. Õnneks trafo ja suured türistorid jäid terveks aga trükiplaat on sodi mis sodi, et siis enne kui seda lappima hakata küsiksin siit üle. Jama veel selles et ülesõidu ajal oli asi pinge all nii et paljud rajad suutsid aurustuda ja muud jupid hävineda ka elektriliselt. Äkki keegi teab kedagi kellel vedeleb või tahab tervet töötavat või mittetöötavat Start-m i müüa. Kõik variandid on mõeldavad.

                Comment

                Working...
                X