Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Juhtme läbilaskevõime

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Juhtme läbilaskevõime

Kui mul on 3x1,5mm juhet ja on vaja läbi lasta alalisvool, siis kas kolmanda juhtme kasutamine annab midagi juurde?
    Näiteks ühe pooluse laseks läbi kahe juhtme siis ja teise läbi ühe. Siis on voolukadu väiksem?
    EE orjusest vaba!

Vs: Juhtme läbilaskevõime

Ei anna ikka küll.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Eks see pinge veidi vähem kukub küll, olenevalt voolu suurusest.

Comment

Kui üks soon DC ahelas on kiulise kaabli üks kiud ja teine maanduspats, siis kumma järgi läbilaske võimet arvutatakse?
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
          Kui üks soon DC ahelas on kiulise kaabli üks kiud ja teine maanduspats, siis kumma järgi läbilaske võimet arvutatakse?
          Seda üksikut soont ei tohi üle koormata, aga teise paari pingelang on väiksem.

Comment

Esmalt postitatud DVDRW poolt Vaata postitust
            Siis on voolukadu väiksem?
            siis on hoopiski vool suurem, kuna takistus tee peal ees on sutsukese väiksem.
            voolukadu ei ole nagunii, kui just ei leki isolatsioon või pole juhtmed vees
            ja võimsuskadu ehk pingelang*vool on tiba väiksem, mistahes lõigul paralleel juhtmete puhul.

Comment

Küsimus tekkis UPSi aku ühendamisel. Mul vaja 3x1,5mm2 (tasuta) juhtmega ühendada aku UPSiga. Kas kolmanda soone ühendamisel + või miinusega on mõtet või on see vase raiskamine ja parem osta näiteks 2x2mm2 juhe? Küsimus on kas ma kolme juhtme kasutamisel raiskan vaske?
              Lihtsalt 3x1,5mm toitejuhtmeid vedeleb mul lademeis, tahaks neid kasutada alalisvoolusüsteemides: päikesepaneelid, tuulegeneraatorid jne. Muidugi variant on ka panna 2 x 3x1,5mm, ehk siis + ile ja -sele mõlemale eraldi juhe, kuid mõne seadme (näiteks elektriratas) ehitamisel teeb see asja liiga kobakaks.
              Kas korralik kõlarikaabel (soodsaim viis?) võiks neisse süsteemidesse hästi sobida?
              viimati muutis kasutaja DVDRW; 17 m 2012, 08:07.
              EE orjusest vaba!

Comment

Mõtet on panna siis juba mõlemad juhtmed topelt. Et võrdselt oleks.

Kõlarikaabel põhimõtteliselt sobiks, aga isolatsiooni omadused mängivad siin rolli. See ei tohi kergemini mehhaaniliselt ega termiliselt puruneda ja kannatama kaablis olevat pinget.
                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                ATiP1pN4XeM

Comment

Oleneb, mis pinge ja vool sul on seal, aga ma olen suht kindel, et kõlarikaabli isolatsioon ei ole selleks mõeldud. Telekomis on + ja - samasuguse kaabliga (48V).

Comment

Ehk on abi ka teistele kunagi?
                    Valgustid, valgusallikad, valgusti tarvikud, valgustus elektroonika, pistikupesad ja lülitid, automaatika, kaablid ja juhtmed, kaablitarvikud, kütteseadmed, radiaatorid, põrandaküte, arvutivõrgu tarvikud

Comment

Working...
                    X