Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõlarivalmidus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlarivalmidus

Olen renoveerimas oma elamist ning enne kipsitamist tahaks tuppa tekitada "kõlarivalmiduse".
    Valmiduse ses suhtes mul ei ole veel ettekujutust, et milline süsteem saab olema (ja täna midagi konkreetset välja vailma ei taha ka hakata), aga uurin, kas või kust ma saaksin materjali, et õige ristlõikega, õiged juhtmed õigesse kohta valmis vedada.
    Ei kavatse mingit supersüsteemi ehitada. Seega mul pigem küsimused stiilis: kas 1,5mm või 2.5mm, must-punane või läbipaistev. Või siis sootuks muud küsimused, mis ma enda jaoks selgeks peaks tegema, enne kui juhtmeid vedama hakata.

Vs: kõlarivalmidus

Esiteks tuleb enesele selgeks teha milline võimsus mööda juhet kulgema hakkab.Kui ei ole midagi kindlat pole ka vajadust küsimusi esitada.

Comment

Kui kõllipede pole, siis vea arvatavate kõlarikohtade ja võimendi/teleka/muusikakeskuse vahele 2x2.5mm2 (või kolmesooneline, kumb mugavamalt kätte tuleb) valge elektrikaabel. Tulgu neid siis kaks, kolm või viis tükki.
      Paned harutoosid vms, ja siis ühendad mida ja kuhu soovid. Ei ole mõtet asja segaseks ajada.
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

2,5 mm2 vähemalt ja mida lühemad, seda paremad. Lühim tee kõlari ja võimendi vahel ei ole enamsti seina seest, seega seina sisse poleks nagu mõtet panna ja korralik kaabel on nii ilus küll, et kõlbab rahulikult põranda peal olla. Süsteemi arenedes tahad ka kindlasti kaableid vahetada, siis ei oleks nagu mõtet seina hakat lõhkuma.

Comment

Kui 2006 maja ehitasin, jätkus mul fantaasiat 5.1 süsteemi kaabelduse jaoks. Täna kasutusel olev ressiiver võimaldab küll 7.1, aga meie pere on siiani 5.1-ga rahul. Enne kui remonti hakkaksin millalgi tegema, küsiksin endalt ehk üle, kas kaabeldust täiendama ei peaks. Kaabeldusena kasutasin 4x4mm lintkaablit, alternatiiv oleks olnud teha ka 2x4mm kaabliga. Niikaua kuni kaabeldus jääb seina sisse, pole isolatsiooni värvil tähtsust. Olulisem on see, et oleks tegu võimalikult puhta vase, mitte mingi vasetatud jamaga, millele isegi magnet külge hakkab.

Comment

Mina panin endal põranda liistude sisse kaablid.
            On müügil selliseid liistusi millel kaablite jaoks sooned taga.
            Vajadusel saab ka hiljem vahetada või juurde lisada ilma seinu maha lõhkumata

Comment

Kui saad panna korralikud liistud, mis ei hakka kaablite all ägama, turritama ja rõvedat pilti toasolijatele pakkuma, siis pane julgelt need.
              "Otse üle toa" lohisevad sabad on üsna nõmedad. Seinaseest vedades ei juhtu ka paarikümne meetriga midagi sellist, mis Foorumi või Intrevjuu "elamuse" ära lörriks.
              Kui aga ussiõlihaigus pähe lööb, siis jah, seinasiseseid niisama lihtsalt ei vaheta (muidugi, kõri ja toru oleks enam kui viisakas, siis saab), ja asukohti seinaavades ka ei muuda, aga see ongi kompromissi otsimine.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Mulle W@lduri lähenemine meeldib.

Comment

Re: Vs: kõlarivalmidus

Arvan, et stereosüsteemi kõlarikaablid on maksimaalne hulk, mida põrandal võib kannatada, ja isegi nendega on igavene häda -- korjavad tolmu, ja risti üle toa neid niikuinii ei vea. Viimasest lähtudes ei saa vabade kaablitega erilist pikkusevõitu kah. Ja "kui ussiõlihaigus pähe lööb", siis tahad oma M€/m kaableid pigem eksponeerida ja seinasisesed võib sinnapaika jätta.Kodukinosüsteemi tagakõlarite juhtmed taipasin omal ajal küll põranda alt otse üle toa vedada ja kiidan selle eest end siiani. (AInult vähe kasutust leiab see värk )

Comment

Vs: Re: Vs: kõlarivalmidus

Ja arvestada tasuks ka sellega, et miski pole igavene. Ka mööbli ja sisustuse paigutus mitte.Ma olen väga rahul sellega, et omal ajal sai paras sasipundar enne põranda tegemist üle toa risti ja põiki veetud. Nüüd pole probleemi, kui naine tahab jälle mööblit ümber tõsta...

Comment

Vs: Re: Vs: kõlarivalmidus

Uut asja ehitades peaks ikka juhtmekõri valima. Endal nii tehtud ja põrandate alt jääb kõige lühem tee kõlarini. Ära tasuks veel märkimist et juhtmed kõlariteni olgu ühepikkused! Lahendusi kus üks juhe 2 ja teine 10 meetrit nähtud küll...

Comment

Vs: Kõlarivalmidus

Esmalt postitatud veksel poolt Vaata postitust
                        Olen renoveerimas oma elamist ning enne kipsitamist tahaks tuppa tekitada "kõlarivalmiduse".
                        Valmiduse ses suhtes mul ei ole veel ettekujutust, et milline süsteem saab olema (ja täna midagi konkreetset välja vailma ei taha ka hakata).
                        Esimese asjana pead endale just selgeks tegema, millise süsteemi teed - kui mitme kõlariga. Vastasel juhul võib juhmeid jääda puudu või on need vales kohas.
                        Kõlarite asukohad tuleb läbi mõelda, samuti võimendi asukoht. Lisaks võtta arvesse, kas on väikesed lapsed olemas/tulemas. Vastavalt tuleb siis juhtmed ära vedada.
                        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                        Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Working...
                        X