Küsin nõu seoses Renova veksellülitiga, mis tuleb ühendada vooluringi veneaegses toosis (kus on kaks kuuma juhet ja üks miinus): teoreetiliselt peaks selline variant töötama, nagu pildil, aga ainult üks laelambi pool süttib, teine mitte. Paistab, et need uued vekselid on liiga keerulised minu jaoks... Vana veksellüliti niimoodi igatahes töötab nõnda - kuigi vanal on nii-öelda altpoolt (miinuse poole pealt) üks klemm neljast ära kistud. Mis ma valesti teen? Kõrvaltoas analoogne lahendus igatahes toimib, et ühest Renova veksellülitist vooluring läbi ja teisele lülitile lihtsalt kuum juhe külge. Kas tõesti on mulle mingi praak sattunud? Olen proovinud ka kõikvõimalikke muid kombinatsioone, aga Renova suudab ikkagi ainult pool laelampi tööle panna. Praegu kruvisin meeleheites lihtsalt vana veksellüliti tagasi...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Renova veksellüliti ühendamine
Collapse
X
-
Vs: Renova veksellüliti ühendamine
Kui sul ainult üks lüliti siis on sul vaja grupilülitit mitte vexlit ja seinas ei ole miinust vaid faas ja null , ok see selleks. Sul seal tundub et lüliti lülitab faasi asemel null mis on vanades nõukaaja majades suht tavaline nähtus. Pane sealt sinise juhtme küljest sild e lisajuhe sinna kahe musta vahele klemmile nr 2 ja asi peaks töötama. Ole ettevaatlik ja lükka kilbist enne ikka elekter välja.
-
Kui on kaks vekslit siis saab kahest kohast lampi(pe) sisse -välja lülitada.
Kui vahele panna veel ristlülitid siis saame lülituskohtade arvu suurendada.
Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitustSee lüliti on grupiveksel (tähis 6+6)
Et ühest kohast lähevad tuled kahes suunas laiali? Kas nii?
Või lähevad sealt edasi ristid ja lõpuks tullakse sinna tagasi?
P.S.Huvitav küll, kuskohast tulevad sellised terminid nagu "kuum juhe" ja "miinus", kas autoelektrist?
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustMilleks on vaja sellist grupivekslit? Et ühest kohast lähevad tuled kahes suunas laiali? Kas nii?
Comment
-
http://maandus.com/opi/lylitiskeemid.html
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitustKuum juhe on ilmselt punast värvi ja miinus on musta värvi.
Võibolla küsija toimetab UK-s
Comment
-
Esmalt postitatud prelude poolt Vaata postitustKui sul ainult üks lüliti siis on sul vaja grupilülitit mitte vexlit ja seinas ei ole miinust vaid faas ja null , ok see selleks. Sul seal tundub et lüliti lülitab faasi asemel null mis on vanades nõukaaja majades suht tavaline nähtus. Pane sealt sinise juhtme küljest sild e lisajuhe sinna kahe musta vahele klemmile nr 2 ja asi peaks töötama. Ole ettevaatlik ja lükka kilbist enne ikka elekter välja.
Comment
Comment