~220V süsteem. Tavaliselt olen kasutanud kruvidega klemmliistu juhtmete ühendamiseks. Nüüd on poes nn kiirühendused - juhtmeotsad sisse ja korras. Järele tuleb kaks seinapesa ja laelamp. Harukarp jääb üldiselt raskesti ligipääsetavasse kohta. Kas kruvidega klemmliist või need toredad kiirühendused või hoopis otsad kokku keerata lihtsalt?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Milline klemmliist harukarbis juhtmete ühendamiseks?
Collapse
X
-
Vs: Milline klemmliist harukarbis juhtmete ühendamiseks
Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitustMine loe ehitusfoorumit. Seal on iga paari kuu tagant sama teema. Wago on seal aga vaata, et viimane asi millega ühendusi teha.
Comment
-
Vs: Milline klemmliist harukarbis juhtmete ühendamiseks?
Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitustHarukarp jääb üldiselt raskesti ligipääsetavasse kohta. Kas kruvidega klemmliist või need toredad kiirühendused või hoopis otsad kokku keerata lihtsalt?
Kiirühendused "torka ja unusta" tuletavad ennast varsti meelde.Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
Comment
-
Kui ühendust lahti võtta plaanis pole, siis tegelikult "punamütsikesed" on ka üsna head.
Comment
-
Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitustKui ühendust lahti võtta plaanis pole, siis tegelikult "punamütsikesed" on ka üsna head.
Aga teema algatajale veel niipalju, et seinakontaktid tuleb panna läbi RVK, laetuled võivad otse olla.
Comment
-
Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitustseinakontaktid tuleb panna läbi RVK, laetuled võivad otse olla.
Mina panin kodus karpidesse natuke pikemalt juhet, kinnitasin vaskhülsi ja kruviga ning lasin augu sulatina täis.
Nüüd ei tule sinna vasele vähemalt oksüüd vahele. Kui vaja võin ära lõigata ja uuesti ühendada.
20 aastat on vastu pidanud.
Comment
-
Veel kindlam oleks ju variant kus iga juhe oleks algusest lõpuni tervikuna ilma ühegi vahekohata. Ilmselt ühest ja lõplikku tõde polegi olemas. Ma ei propageeri neid kiirühendusi, samas ei tahaks ka hästi uskuda et nad täielikult saatanast on. Oskab keegi tuua miskeid häid näiteid, kus need kiirühendused on dokumenteeritult olnud milleski süüdi ? Jah, kõhutunne on omaette asi ja ka mul endal on seetõttu nii mõnigi elektriasi tehtud meelega räigelt üledimensioneeritud varuga (ma ei mõtle loomulikult selle all a'la 10A automaadi asemel 32-se panemist)
Comment
-
Räägite oma kogemusest et need torgatavad klemmid ära surevad? Ma oli ka skeptiline aga liiga lihtne oli kasutada ja elu näitab et peavad. Ka koormust. Ümberühendusi ka parem teha kui punamütsikestega, reeglina jätan igal ühendusel veel varuaugu nii et lisamiseks ei pea midagi lahti võtma, suska aint juurde.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Vs: Milline klemmliist harukarbis juhtmete ühendamiseks
Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitustMine loe ehitusfoorumit. Seal on iga paari kuu tagant sama teema. Wago on seal aga vaata, et viimane asi millega ühendusi teha.
Comment
-
Tegin kruviklemmidega, leidsin paar korraliku keermega 6 mm2 auguga eksemplari. Pundid keerasin enne sobivalt kokku ka.
Esmalt postitatud saformo poolt Vaata postitustAga teema algatajale veel niipalju, et seinakontaktid tuleb panna läbi RVK, laetuled võivad otse olla.
Comment
Comment