Selline küsimus, et kui palju pöördeid on võimalik kätte saada 3 faasilisest asünkroonmootorist? Oletame, et kasutame käivitamiseks tähtlülitust ja pärast lülitame kolmnurka ringi. Pinge faaside vahel 400v ja sagedus 50Hz. Sagedusmuundurit ei kasuta.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
3 faasilise asünkroonmootori maksimaalsed pöörded
Collapse
X
-
Vs: 3 faasilise asünkroonmootori maksimaalsed pöörded
Kahjuks jah seda mootorit pole võimalik pildistada praegu aga sildi peal oli kolmnurk ühenduse puhul märgitud mingi üle 4000 p/min. Täpselt ei mäleta enam. Seepärast tegingi siia selle teema, et äkki keegi oskab seda asja selgitada. Kahjuks mingit pöörete mõõtmis seadet ka ei ole. Aga silmaga vaadates jäi mulje, et pöörded on tõepoolest kõrgemad kui tavaliselt 3000p/min. Klemmkarbis olid mähiste otsad, nagu tavaliselt ja rohkem juhtmeid sinna külge ei läinud ja sagedusmuundurit samuti ei olnud.
Comment
-
Rootori pöördeid on keeruline suuremaks ajada sest 50Hz vool teeb 3000 täisperioodi minutis. Suurema kiiruse jaoks peaks rootor kiiremini pöörlema kui magnetväli. Kui vaja siis kasutatakse muundurit või ülekannet.
Kui oma silmaga seda mootorit nägid siis laena korra ja vii patendiametisse.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
ma olen ka koguaeg selle teadmisega elanud, et ei saa rohkem, kui 3000p/min. On muidugi veel üks variant, et seal sildi peal oli sagedus erinev kui 50Hz. Kahju, et pilti ei teinud sellest sildist siis.
Huvitav millised sagedused veel elektrivõrkudes kasutusel on? 60Hz ka ei sobi, sest siis oleks 3600p/min maksimum ju. 60 korda sekundis ja minutis on 60 sekundit.viimati muutis kasutaja nomax; 05 m 2016, 16:57.
Comment
-
Esmalt postitatud nomax poolt Vaata postitustma olen ka koguaeg selle teadmisega elanud, et ei saa rohkem, kui 3000p/min. On muidugi veel üks variant, et seal sildi peal oli sagedus erinev kui 50Hz. Kahju, et pilti ei teinud sellest sildist siis.Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.
Comment
-
Esmalt postitatud nomax poolt Vaata postitustKlemmkarbis olid mähiste otsad, nagu tavaliselt ja rohkem juhtmeid sinna külge ei läinud ja sagedusmuundurit samuti ei olnud.
Comment
-
Puidutööstustuses kasutatakse suhteliselt palju 400 Hz mootoreid.
Nende toiteks kasutatakse kas elektromehhaanilist sagedusmuundurit nn unformerit või viimasel ajal põhiliselt elektroonilist sagedusmuundurit.
Kõige suuremate pööretega mootor, mille olen lahti lõhkunud oli 18000 rpm CNC freesi mootor. Laagritel olin keraamilised väge kõvad kuulid - kui alasile sai pandud ja kuvaldaga lõin jäid märgid alasile ja kuvaldale, aga kuuliga ei juhtunud midagi.MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !
Comment
-
3 faasilise asünkroonmootori maksimaalsed pöörded
Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitustKuidas üldse mingi suvaline tegelane sellise mootori ja selle klemmkarbi kallale lasti?
Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust... Aga on võimalik, on hoopis meelepete, laagrid mürisevad olulisest valjemini, jahutusventilaatori labasid on rohkem, millest uugamine on kõrgem jne. Aga seda ei täpsustatud, kas mootorit toidetakse ehk generaatoriga, siis saab küll võimalik olla, et vastavalt generaatori pööretele pöörleb ka mootor.
Comment
-
Esmalt postitatud nomax poolt Vaata postitustKui midagi asjalikku rohkem enam õelda ei ole siis...
Et oli 60Hz mootor ja töötas 50Hz võrgus? Eks mootor kipub vajalikust väiksema sageduse juures rohkem mürisema tõepoolest (liigse voolu tõttu), tekitades heli/mulje, justkui pöörded oleksid hirmus suured. Aga 4000+ pole sellisele mootorile kindlasti mitte peale kirjutatud ja pöörded 50Hz korral üle 3000 samuti ei lähe.
Comment
Comment