Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektrisüsteemidega tegelemise seadused ja nõuded

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektrisüsteemidega tegelemise seadused ja nõuded

Kas erxxx saab aru, et on juhused, kus pole valikuid? Ainult ühes kohas on elu määrusekriipsu järgi olnud. Enamustes kohtades see nii ei ole.

Kord olen sõimata saanud selle eest, et keeldusin autokraanalt ülekoomuskaitset maha võtmast. Kraanajuht tahtis tõsta tublisti suuremaid raskusi kui tollel kraanatüübil (7,5t) lubatud oli. See kraanajuht ei sallind mind enam kunagi. Ülemus leidis ka et mavõiks teha nii nagu kraanajuht soovib.

Kui kedagi huvitab, mis edasi sai, siis mind vabastati päeva pealt elektriku tööst. olin liiga ebamugav.
    viimati muutis kasutaja olavsu1; 11 March 2016, 12:38. Põhjus: täiendus

Comment

See kraanajuht jäi tõenäoliselt ellu tänu sulle - alati on valik kas teha õieti, või...
      Kui sa vekslit ühendades kasutad PPJ3G1,5 kaablit, siis ma annaks sulle isiklikult tappa,

Comment

Kui sa vekslit ühendades kasutad PPJ3G1,5 kaablit, siis ma annaks sulle isiklikult tappa,
        Tule ja anna. Seni ole keegi selle ühenduse hinge-elu vastu huvi tundnud. Lülitus töötab, rikkeid ei ole, mis tast ikka torkida.

Keretäis jääb vist saamata, mul veksli kaablis on sooned punane, kollane, roheline.

ja seda kohta, kuhu tõepoolest PPJ3G1,5 sai lülitikaabliks pandud, ei saa sa enam kontrollida. Sest see masin (rattamutrikeeraja) on ammu ilma emexi hekseldist läbikäinud.

Comment

mul lihtsalt õnnestus paar päeva tagasi ühes kohas natuke suriseda, sest KoRo kaablis oli miskipärast faas

Comment

Suriseda võib ka kehva maanduskontuuri tõttu saada. Libista näpuga mööda külmletti mõnes uuemas ja suuremas toidupoes.

Suristavad näppu päris ilusti.

Comment

Esmalt postitatud erxxx poolt Vaata postitust
              ...sest KoRo kaablis oli miskipärast faas
              Kunagi ju must oli null, eks mõned tegelased tampisid vanast harjumusest veel mitmeid aastaid samamoodi edasi.

Comment

See on staatiline elekter ja oleneb, mis kossid sul jalas

Comment

Staatiline ei surise, see paneb korraliku litaka ära ja pärast on mõnda aega jälle rahulik.

Comment

juba paarkümmend aastat on eestis 230V pinge ja neutraal aga siiani vanakoolimeestel on 220 ja null - mingi vanakoolimeeste haigus?

Comment

ei ole staatiline elekter. paned rauda täis turvakotad jalga siis suristavad eriti hästi. on isegi nii olnud, et pinge indikaator läheb külmleti vastas põlema.

Comment

Järgmine reeglikummardaja. Kui ma peaksin kõiki asju ainult reegilte järgi tegema siis oleks vist pooled asjad tegemata. Sest mida aeg edasi seda vähem need reeglitegijad reaalsest elust aru saavad.

Comment

Esmalt postitatud erxxx poolt Vaata postitust
                          juba paarkümmend aastat on eestis 230V pinge ja neutraal...
                          Ja see, kus KoRo pinge all oli, see oli siis mingi viimaste aastate aretus? Sest isegi 90-nendate teises pooles pandi küll veel süüdimatult KoRo faasijuhtmeks.

Comment

A.S see koht oli 2008 alguse aretus - nn maja põllul

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                              Kui ma peaksin kõiki asju ainult reegilte järgi tegema siis oleks vist pooled asjad tegemata. Sest mida aeg edasi seda vähem need reeglitegijad reaalsest elust aru saavad.
                              Täpselt seda sama ütles mulle üks elektrikontrolli-insener ja hästi vaikselt. meil oli ka rajoonis üks eriti pedantlik elektrikontrolör. Kui see maha suri tehti üleküla pidu. Paljud majad tunnistati tema surma järel valminuks. Nende elektrijuhtmestik oli veetud materjalidest, mida siis lihtsurelikele müüdi. Saada oli ainult ühesoonelist läbipaistva või rohelise isolatsiooniga vaskkaablit (endalgi paaris kohas seinas selline kaabel alles). kaablite otsa käivas silmus otsikud pidi ise plekist lõikama. Ülejäänud asjad pidi varastama. Nõuka ajal lõpus paisati poed täis igasuguseid kaableid, ole aind rikas ja oska valikut teha.

Hirmutan mõnda toonase kaablijupiga:

Sellega tehti kogu eramaja elektripaigaldis.
                              viimati muutis kasutaja olavsu1; 11 March 2016, 14:04.

Comment

Tegelikult saab alati kliendile öelda, mis tingimustel sa oled nõus mingit tööd ette võtma. Kui ikka on täielik jura siis ütle, et ei tee. Raha läheb küll kellegile teisele aga vähemalt ei pea ise kinni rullima kui midagi maha põleb või keegi otsa saab. Koro faasiks tegemine on seejuures veel üsna tühine asi. Palju hullem on kui tahetakse mingeid suvalisi "ma sain hea hinnaga" molekulaarseid koostisi kasutades midagi teha. Peamiselt on see vanade asjade (pärinevad eelmise sajandi teise poole algusest) ümbertegemine. No on mingi harukarp. Miili pealt on näha, et see ei pea mitte mingit niiskust aga ikka tahetakse kuskile õue vihma kätte toppida. Igasugu karpide sisseviigud on hirmuäratavalt paljudele isetegijatele õudne raketiteadus. Veeninadest pole kuuldudki (vbl on see ka vale väljend). 40 aastane kaabel mille isolatsioonist on ainult mälestus peab käiku minema, sest "aga seda on ju veel küll" ja "no aga mis see pisike täke seal ikka teeb". Sellistel juhtude jaoks ongi algul objektiga tutvumine.

Comment

Working...
                                X