Kas on tark tegevus 0 maanduseks panna, sisuliselt talul maandust pole ja peenemal elektroonikal lööb häired sisse. Pliitast saab elektrit vahest jne teada värk. Kas on mõistlik maandus ja 0 kokku ühendada pistiku pesas. Probleemid pliit ja arvuti heli võimendi milles häired sees.sisuliselt 16a talus ehk neli 4kw, targim võiks lollile valemi panna. Minu teada oli 220 jagatud ampriga saab max kilovati teada.. Targemad parandage
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Talu maandus
Collapse
X
-
Vs: Talu maandus
Ära seda lollust tee! Kui Sulle tuleb sisse ainult faas ja neutraal (nulli tänapäeval ei tunta) ja Sa ei kontrolli liinipoolset traadimajandust, siis võib elektrik peale kaabli purunemist otsad teistpidi kokku ühendada ja ongi pinge korpustes. Tean, mida räägin, sest enne elektrisüsteemi renoveerimist vähemalt kolm korda mul nii juhtuski. Ainult selle vahega, et niinimetatud "null" oli metallist elektrikapi korpuse küljes ja see omakorda ürgaegse maakaabli kaitsetoruga otsapidi maa sees, mis vähendas seda litakat, mille elektrikappi puutudes sai. Muidu poleks teada saanudki, sest vene ajal maandust nõudvaid aparaate kodus polnud.
Indikaatorkruvikat minu teada tänapäeval nii kasutada ei tohi, et usaldad ainult seda. Alati tuleb mõõteriistaga pingestatust kontrollida.
Võrgupinge on pea paar aastakümmet olnud 230 volti, mitte 220.
Kordusmaanduse rajamine ja maanduse-neutraali lahutamine ei tohiks talus raskusi valmistada, lisaks saad tänapäevaste kaitseseadistega elektrikapi.
Comment
-
Pistikupesas maanduse kontakti ja neutraali ühendamisel on häda see et sinna lülitatud seadme tarbitav vool tekitab neutraalis mingi pingelanguse ja seepärast on see uus maandus pinge all.
Minul on maanduse jaoks ära kasutatud trenaazi metall toru, veel trenaazikraavi maetud tsinkpleki ja roostevabaterase torud, latud, plaadid, need kõik omavahel kokku ühendatud ja sealt umbes 2.5m maja sees jaotuspunktini.
Sai mõne väiksema võimsusega asja faasi ja selle maanduse vahel käima.
Comment
-
Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitustKuhu praegu seinapesa maandus ühendatud on? Kui ripub õhus siis esiteks liinile rikkevoolukaitse ja siis varras maha ja juhe pessa. Ja mitte vastupidises järjekorras.
Comment
-
Ma olen kasutanud kahemeetrist keermelatti, ots teravaks ja kerid trelliga maa sisse. Jääb kivi ette kerid välja ja paned uude kohta, sisse pekstud varrast niisama kätte ei saa.
Kontaktpind on suurem kui siledal vardal ja juhet ka lihtne ühendada.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Tavalised on tsingitud, lõikekoht läheb rooste, muu püsib haljas. Kaua maa sees vastu peab, vast vähemalt sama kaua kui sama jäme raudvarras. Mingit 8 läbimõõtu muidugi ei soovita, ise olen 16 või 18 kasutanud. 12 vast juba käib, seda on lihtne trelli otsa ka panna.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitustEhita korras(normidele vastav) maanduskontuur.
Oomides
Comment
Comment