Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kolmefaasilise võimsuse teisendamine ühefaasilisega võrdseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kolmefaasilise võimsuse teisendamine ühefaasilisega võrdseks

Tere,

küsimus kõlab võibolla veidi segaselt, kuid oleks tarvis leida, kui palju on 3x10A 220v teisendatuna 1 faasiliseks 220V, mitu amprit ?
    Andke andeks mulle minu lollid küsimused
    nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Vs: kolmefaasilise võimsuse teisendamine ühefaasilisega võrdseks.

3x10 on ju 30, vähemalt hiljuti veel oli.Või see 3x220 on 220/127V elektrivõrk? Või mida sa teada tahad?

Comment

power factor on puudu parameetritest.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Kui 3x10A teeb sama välja, mis 1x30A siis OK, My bad, mõtlesin üle.
        Kuid mulle tundub, et see ei ole nii lihtne.
        Kolmefaasilise puhul räägime tähtühendusest, see mis on meil siin uus pingesüsteem.

Comment

Et said uue liitumise, 3x10A peakaitsega? Ja nüüd tunned huvi, et kas 1x30A oleks sama hea olnud? Ega tegelikult nii lihtne ei ole, tarbijaid selle 3x10A taha on väga-väga keeruline ühendada nii, et maksimaalse lubatava võimsuse kätte saaks. Ühe faasiga pole probleemi, lapi neid tarbijaid sinna tuimalt taha, kuni küll saab. Ei pea pikalt mõtlema, millisesse pistikupessa momendil veekeetja torgata võib, et peakaitse välja ei lendaks.

Või millest konkreetselt siiski momendil jutt käib? Üritad midagi tegema hakata või lihtsalt uudishimu vaevab?

Comment

Pigem vaevab uudishimu,

olukord vastupidi, arvestuslikult on ette nähtud 3x10A, aga tegelikkuses tuleb lihtsalt 1 faas. kui palju siis see ühe faasi amperaazh olema peaks, et vastaks 3x10A-le.

Ma arvan, et isegi kui oleks see 3x10A peakaitse, siis pole vahet, niikuinii jaguneb see kilbis eraldi gruppideks, ühed pistikupesad, tteised pistikupesad, valgustus, köök jne. ja need saab ka juba ilusti ära jaotada faaside vahel.

Comment

Esmalt postitatud weardow poolt Vaata postitust
              siis pole vahet, niikuinii jaguneb see kilbis eraldi gruppideks
              Vahet pole siis kui rääkida vaid teoreetilisest võimsusest. Või kui kõik tarbijad on piisavalt väikese võimsusega, vaid paar tükki ehk veidikene võimsamad. Sest 10A tähendab sisuliselt 2.3kW võimsust. Lülitad näiteks veekeetja/pesumasina/boileri/... sinna taha tööle ja ega palju enam üle ei jäägi, ühenda kilbis neid gruppe kuidas iganes. Kasutad näiteks elektripliiti, mõtled ennast lolliks, et millisesse pistikupessa (mis faasile) võib mõne suurema tarbija ühendada, pliidiplaate on ju 4.

Aga jah, 30A ühe faasi peal on teoreetiliselt sama mis 10A kolme faasi peal. Aga vaid teoreetiliselt. Ühte faasi on sul võimalik maksimaalselt koormata, kolme eraldi faasi paraku mitte, proovi kuidas iganes.

Comment

Sõltub, kas elad korterelamus/ridaelamus või hajaasustusega eramajas.
                Esimesel juhul pole erilist vahet, arvesti ja koridorikilp tulevad lihtsal odavamad.
                Teisel juhul jääb ilmselt veidi väheks.
                Samuti on liinikaod (ka pingekadu tarbija juures) sama läbimõõduga juhi korral ühefaasilises süsteemis (võrreldes 3 faasilise süsteemiga) umbes 10 korda suuremad.
                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
                  liinikaod (ka pingekadu tarbija juures) sama läbimõõduga juhi korral ühefaasilises süsteemis (võrreldes 3 faasilise süsteemiga) umbes 10 korda suuremad.
                  Mismoodi see on saadud, et 10 korda? Kas mingi arvutus või valem on ka selle kohta?

Comment

...
                    viimati muutis kasutaja klm; 13 m 2016, 15:29. Põhjus: kustutasin ära
                    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                    X