Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Korterile ventilatsiooni ventilaator, niiskusandur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Korterile ventilatsiooni ventilaator, niiskusandur

Käib remont. Ema väiksesse korterisse tuleb uus vannituba jne. Selle käigus on vaja rajada täiesti uus ventilatsioonitoru vannitoast läbi korteri (lisa avad teistes tubades) ja siis esimeselt korruselt läbi teise korruse ja pööningu katusele. Lisa avad on teistest tubadest läbiliikuval torul, et saaks ühe toruga mitu tuba ventileerida. Algab ventilatsioon vannitoast.

Kuna vannituba on alla 2 ruudu, lihtsalt ei mahu rohkem, siis sundventilatsioon on vajalik. Kuna sama toruga on mitu tuba plaanis ventileerida, siis ventilaatori saab paigaldada ikka pärast kõiki avasid ja pigem pööningule, ei kuule müra jne.

Ehituspoodides olen ringi vaadanud, ventilaatorite valik on väike. Ei tahaks ka liiga kulukat, sihukest sobivat lihtsalt. Kahe toru vahele paigaldatav. Kiiruse reguleerimine võib tulla kasuks, aga ei pea oluliseks, kui põhikiirus on normaalne.

Ei ole näinud et selliseid mootoreid müüdaks koos juhtlülitite ja niiskusanduritega. Automaatsed on olnud ikka need väiksed plönnid, mida vannitoa vent augule pannakse, aga kahjuks sellist kasutada ei saa. Ongi vaja eraldi lülitid ja ka eraldi niiskusandur ja võibolla ka taimer sellisel anduril?

Sooviksin et ventilaatori saaks lülitada täitsa sisse ja täitsa välja ning ka automaatika peale. Anduritega ventilaatorid nagunii ei sobiks, kuna mootor on ise pööningul, aga tuvastama peab ju niiskust vannitoast.

Millist anduriga juhtreleed ma peaksin otsima, et saaks paigaldada selle vannitoa ventilatsiooni ava lähedale toru sisse (?) ja kuhugi mugavasse kohta paigaldada juhtlülitid?

Kas tohiksin lülituseks kasutada valgusti lüliteid?

Ventilatsiooni toru tuleb metallist, võib olla ohtu ka kondensi tekkele, kas ventilaator peab olema ametlikult ka metallkorpuses, või tohiks olla ka plastkorpuses (neid on suurem valik)?

Kirsiks tordile meie vannitoa ehitusele määras vald ka ehitusjärelvalve...
    Jah, ma tean et selliste asjade jaoks ei ole vaja tegelikult ja omanik tohib ise teostada järelvalvet ja ka remonditöid, seda olen kuulnud igalt poolt spetsialistidelt, projekteerijatelt ja ehitajatelt kõriauguni, aga noh mingil põhjusel meilt nõuti ja tuleb see järelvalve läbi põdeda ja ehituskulusid suurendada oluliselt.

Järelvalve soovib et igal pool kasutataks tuletõkkemansette, mis teeb kõik kallimaks niigi ja selle tõttu jääb ruumist väheks ja saan kasutada vaid 100mm ventilatsioonitoru.
    Jah ma tean et on absurdne vanas kortermajas kasutada tuletõkkemansette igal torul, kui ükski sein niikuinii pole originaalis tuletõkke nõuetele vastav ja ka teise korruse põrand (minu lagi) on vabsee ehitatud puidust üleni ja sinna manseti paigaldamine on lihtsalt ülim mõttetus, ja mitte kuskil majas pole kunagi nendele nõuetele ehitatud ja mitte keegi mitte kunagi ei hakka neid ka nõudma.. aga noh, peab panema.

Ventilatsiooni mootorit saaks kasutada ka laiemat lihtsalt üleminekutega ühildada, see pole veel nii suur probleem.

Põhiasi ongi, et kui ventilaator, lüliti ja andur ära ühendada, et see rahuldaks ka järelvalve ja kõik oleks korrekne. Ei tahaks ka liiga palju kulutada.

Loodetavasti saab järelvalvega kokkuleppele mansettide asjus ja saaks sellega kasutada ka laiemaid torusid, eks seda näeb tulevikus.

Küsiksingi variante, millest võiks selle ventilatsiooni kombineerida, et oleks lihtne, nõuetele vastav ja niiskusanduriga rakendatav. Praegu alles puuritakse auke ja tehakse muid ettevalmistusi, seega nädala saab veel kindlasti mõelda ja planeerida.
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Vs: Korterile ventilatsiooni ventilaator, niiskusandur

Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
    vannitoa ehitusele määras vald ka ehitusjärelvalve...Järelvalve soovib et igal pool kasutataks tuletõkkemansette
    Kui asi juba nii pidulik on, siis kuluta natuke veel ja telli ventilatsiooni projekt, et järelvalve ei saaks midagi lihtsalt soovida ja ei oleks vaja temaga kaubelda. Projektis on kõik olemas, torude läbimõõdud ventilaatori võimsus, tüüp jms.
    Tegelikult on järelvalve omaniku huvide esindaja, et kõik saaks õigesti ehitatud
    viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 02 m 2016, 23:35.

Comment

Pidulikkus kõik oli sunnitud. Kuna lisaks oli vaja ka korteri sissepääsu ukseava asukohta muuta, siis see oli põhiasi, milleks vaja ehitusluba ja ka vannitoa tegemine kohta kus seda pole kunagi olnud. Ilma loata ei taha ükski ehitaja seda tööd ette võtta ja naaber saab iga hetk kaevata ja kõik ehituse ka peatada. Et vallalt saada luba, siis hakkas see ekspertiisi tellimine, projekteerija, päästeamet jne, kõik mis minimaalselt vaja, et saaks juba ükskord alustada. Ja siis kui kõik oli valmis ja ehitaja tahtis alustada, siis pillas valla ehitusinsener ootamatu järelvalvepommi. Nii karvane tunne et see on puhas kius, sest reaalselt see polnud vajalik, samamoodi ka need nõuded mis kehtivad uutele majadele, ei saa sundida kehtima vanadele majadele, aga nii tehtakse. Juba praegu on ehitus läinud kallimaks kui see plaanis oli ja niigi kõik siiani saanud tutvuse hinnaga ja tõenäoliselt tuleb kulusi veel juurde. Iga projekt ja projekteerija tahab suurt raha. Selliste pisiasjadega üldiselt keegi ei tegele, sest isegi nende arust on see mõtetu ja inimene võiks endale ise ehitada..

Järelvalve või ka projekt võib nõuda mida tahes, aga kui vaja teha, siis saab teha asjadest, mis leiab ehituspoes ja need ei klapi alati projektiga ning tuleb kombineerida, et toimiks ja oleks ohutu.

Olen selle jama pärast niigi ääreni täis "halba tuju", et kui peale selle ehituse ja järelvalve veel mingit paberit või kontrolli nõutakse, siis.. (vägivaldsed ja vihased mõtted).

Tahtsin lihtsalt oma töövõimetule ja töötule emale tekitada väiksesse korterisse pesemisvõimaluse ja wc, mida tal seal ei ole olnud kunagi, et saaks inimlikumalt elada ja olen selle heateo eest juba praeguseks saanud "karistada".

Nüüd vaja lõpuni välja minna ja kõikidele edaspidi soovitada, et mittemingil juhul ärge proovige korteris renoveerimistöid teha ausalt ja legaalselt, vaid tehke salaja ilma loata ja kui keegi küsib, siis "aga nii oligi". Sellistele inimestele ei tehta mitte midagi ju. Kui ausal teel ei saa mõistlikult ja loogiliselt asju aetud ja nõudeid ei tehta vanadele majadele normaalseteks, siis pole seda jama endale vaja kaela tõmmata.
      viimati muutis kasutaja onks; 03 m 2016, 06:59.

Comment

Miks sa seda asja nii pidulikult ventilatsiooniks nimetad, õigem oleks nimetata väljatõmbeks. Siit ka kohe küsimus, et kust õhk sisse tuleb kui teda välja tõmmatakse ja kas seda sisse võetavat õhku ka kuidagi soojendatakse?

Comment

Soojendust küll ei ole. Tegemist ikka vana nõukaaegse korteriga, mis ahiküttel ja elektrikilp võimaldab ka elektrikütet.

Jah, pigem tegemist väljatõmbega. Sisse tuleb õhk praegu vaid aknast, kui see jäetud väikese vahe asendisse.
          Loodetavasti tulevikus saab seintesse teha ka õiged õhu avad kust õhk sisse pääseks. Ega korterit vaakumisse tõmmata ma ei taha.
          Korstna kaudu võib see läbi ahju tuhka ja tahma hakata sisse tõmbama ka ju.

Esialgu tahaksingi selle osa teha nii et järelvalve jääks rahule. Teda ei puuduta ülejäänud korteri elekter, teda ei puuduta õhu sissepuhke osa ega ka muud torud ja ruumid.
          Soovikski selle vannitoa osa saada ühelepoole, järelvalvega hüvasti jätta ja siis hakata vabalt ise remonti edasi tegema.

Järelvalve tahab näha kõiki ühendusi, ja lüliteid mis puudutab vannitoa põrandakütet, valgustust, boilerit ja ventilaatori juhtimist.

Ainus mida ma tean vannitoa andurite ja releedega ventilaatoritest ongi see, et ehituspoes on mõni üksik vannitoa sisene variant, mis mulle ei sobi.
          Seepärast küsingi kas ja milliseid eraldi mootorile paigaldatavaid lüliteid, andureid on, et saaksin selle teha vastavalt nõuetele. Ehituspoe veebiotsingud ei anna peaaegu üldse infot, ma ei teagi mida otsida.

Ise aretada/nokitseda oskan küll. Saaks leida suvalise anduri või taimeri. Aga järelvalve all ei saa ma teha midagi oma suva järgi.

All in one vannitoa ventilaator mulle ei sobi, siis nüüd ongi vaja kokku panna sama süsteem teistmoodi.

Comment

Kui Sind on valitud näidistapa opjektiks siis tee mida just tahad ikka on valesti.
            Vast aitaks kui laseksid ikkagi teha ametliku projekti.
            Pitsatiga ja kooskõlastustega.
            Kas sellel ventilatsioonil on ka mõni muu mõte peale vannitoa kuivatamise?
            Need vanemad majad on ju üsna õhurikkad

Kui ainult vannituba siis on olemas selline kast, mis elektriga käib ja niiskust korjab.
            Saad igal hommikul mõned liitrid vett kätte. Riist ise ei pea vannitoas olema.
            Ainult võtab sealt õhu, kuivatab ja laseb vajadusel vee näiteks vannituppa kanalisatsiooni tagasi.

See peaks tehtav olema. Kas ka lubatud, seda ei tea.

Comment

Kõik mis seni teinud olen on ametlikult nõutud. Piisama pidigi eelprojektist, mis oli kooskõlastatud päästeametiga.
              Ma ei hakka rohkem küll projekte tellima, see kui mõni töö sai tellitud mõnesaja euroga, et paberit määrida, siis minu õnn selle koha pealt lõppeks.
              Pole rohkem lahkeid projekteerijaid tutvusringkonnas kes võtaks üldse jutule töö, mis alla tuhandete maksab.
              Need firmad mis on, nende objektide tööd maksavad tuhandeid ja nad üldiselt ei tahagi pisiasju ette võtta.
              Siiani saingi kõik sedasi, et öeldi "selle projekti/ekspertiisi/järelvalve tellimine maksaks väga palju ja üldiselt nad nii väikeseid töid ei teekski, kuid ma tean kedagi kes võibolla saab aidata, kuna neil võib olla on aega".

See teema selleks. Kui ma praegu teen nagu järelvalve ütleb, siis oleks sellega ühel pool ja pole rohkem muresid.

Ventilatsiooni oleks vaja selleks et kuivatada ja loomulikult et õhk ise ka ringleks. Sama toru peale paneme köögi ja esiku ka ja sellest saaks korteri ainus ja põhiline väljapuhke ventilatsiooni tee. On veel köögi õhupuhasti eraldi ja ahi ja pliit, millel on korstnalõõr, aga tavalist ventilatsiooni üldse ei olegi olnud.

Ehitus käib juba praegu, niikuinii poleks enam rohkem aega midagi venitada.

Järelvalve üllatus niigi lükkas ehituse alguse nädala võrra edasi. Üürikorter ajutiseks elukohaks võeti kuuks ajaks ja tõenäoliselt peab niigi kolima ehituse lõpu ajal tagasi sinna korterisse, sest aeg jääb napiks.
              viimati muutis kasutaja onks; 03 m 2016, 16:21.

Comment

Silmaringi avardamiseks viitan ühele tootele, millise listi kaastoodetest võid ehk leida omale midagi sobivat. Hinnad on muidugi huvitavad.
                Ise olen aastaid ühe sarnase toote kasutaja.

Comment

Working...
                X