Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kontaktori valik MIG/MAG keevitusele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kontaktori valik MIG/MAG keevitusele

Tere

Mure siis selline, et sai ostetud MIG/MAG keevitusaparaat ning avastatud, et sellel on käpast tulev traat kogu aeg pinge all.

Võtsin nõuks ehitada keevitusaparaat ringi, et praegu ainult traadi etteveomootorit käitav lüliti lülitaks ka keevitusaparaadi põhivooluringi. Teiste keevitusaparaatide eeskujul arvan, et sinna võiks paigaldada kontaktori. Küll aga ei oska ma öelda kas ja mis vahe on keevitusaparaadi trafo primaar ja sekundaarmähise lülitamisel. Primaarmähisega oleks nagu lihtsam, kuna sinna läheks lihtsalt 16A ühefaasiline relee, mis küll tingib traadi etteveo-osale eraldi toitevajaduse. Küll aga tundub, et tavapraktika on konaktoriga sekundaarmähise lülitamine.

Seega vajangi abi kontaktori väljavalimisel. Max keevitusvool on aparaadil 160A. Netist uurides nägin, et enamlevinud on kolmefaasilised kontaktorid ning ilmselt oleks lihtsam kasutada neid, kui sekundaarmähiselt tulev kaabel rööpi üle kolme kontaktori sektsiooni ühendada. Seega minu mõttekäik oli et mul on vaja 160/3 = ~54A kolmefaasilist kontaktorit.

On mu mõttekäik õige ja kas kontaktor peaks ka keevitusprotsessi poolt tekkinud "valule" vastu?

Nädalavahetusel otsin kodus üles ka skeemi ning samuti pean uurima, millise kui suure pinge peal töötab traadi etteveomootor ning selle kontroller.

Vs: Kontaktori valik MIG/MAG keevitusele

Sellel keevitusel peab midagi viga olema, kui kogu aeg on traadil pinge peal.
    Pöördu müüja poole.

Comment

Vs: Kontaktori valik MIG/MAG keevitusele

Tundub, et ongi selline geniaalne insenerilahendus, sellele viitav kiri on ju „turbo“. „Headele“ lahendustele viitavad tavaliselt ka sõnad hyper – super. Muidugi tuleb ringi teha, skeem on siis abiks. Kontaktide paralleelset ühendust voolu suurendamiseks ei kasutata.

Comment

Working...
      X