Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas rikkevoolukaitse tahab tavalist lisaks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas rikkevoolukaitse tahab tavalist lisaks?

Väike offtopic.
    Otsin juba mitmendat nädalat nn "lülitikaablit" Ehk ilma kolmesoonelist ilma kollaroheliselta.
    Siiamaani on kohad, kust küsinud olen, lihtsalt õlgu kehitanud aga täna Keila Bauhofis oleks mul "äärepealt vedanud".
    Räägin mure ära - jaa meil on. Ok, palun siis 20 meetrit.
    Õnneks enne mõõtmist vaatasin otsa - no tavaline 3G1,5 Pruun, sinine, kollaroheline. Ütlesin, et ei taha. Müüja siis küsis, miks see ei sobi. Seletasin, et läheb lülitikülge ja kõik sooned võivad faasi alla sattuda. - Aga mis sellest, kas ei sobi, kes keelab panna, et kõik panevad.
    Vastasin, et mina vastutust ei võta selle eest, kui keegi kunagi kauges tulevikus arvab, et sinna külge võiks PE ühendada.
    ....
    Jalutasin 20 meetrit edasi ja sain Harju Elektrist, mida vaja.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Nonäed kui tore on mitu nädalat aega raisata. Järgmine kord pane sinna 5G1,5 seda on rohkem saada.

Comment

Esvikas laos https://www.esvika.ee/toode/xpj-4g15...igalduskaabel/

Comment

EE orjusest vaba!

Comment

Jobu...see kes seal videos on.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Jobu küll, selles on Sul õigus, aga näited on head. Selleks, et omletti maitsta, ei pea ometi muneda oskama. Kõike pole mõtet omal nahal proovida. Las seda teevad Darwini auhinna saajad!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                Jobu küll, selles on Sul õigus, aga näited on head.
                Kas ta nii Jobu ongi?
                Üsna õpetlik lugu elektriohtudest.
                Täitsa sobilik õppematerjal.
                Ja kenasti lavastatud reaalsus.
                (kas olete 4,5V patareid keelega kontrollinud? Väga õpetlik)
                Füüsika Instituudis oli tööl üks endine sidevägede ohvitser.
                Rääkis et tal oli kasutuses sellised 100 V kanti patarei.
                Ja oli üks sell kellele meeldis neil juhtme otsast "särtsu" teha.
                Kui enam ei särtsunud võttis järgmise ette.
                Lõpuks olevat küsinud et miks nad enam ei särtsu.
                Ta olevat andnud nõu keelega katsuda.
                Proovis, suu jäänud lahti ja keel veninud välja.
                Huvist patareide ja särtsu vastu olevat lahti saanud.
                See on tal juba ulmevalla lugu aga ka kena lavastus.
                There are tons of free energy device designs and videos about them out there. But are they real?Read other articles at: http://www.electroboom.com/Follow me ...
                viimati muutis kasutaja A.R.; 16 August 2017, 09:01.

Comment

Kui mul pole teist testrit käepärast, siis kontrollin 9V patareide laetust keelega. 4,5V olid vanasti nn. taskulambi patareid, neid pole enam kasutanud.
                  Olen madalavoldilisi patareisid kontrollinud keelega kogu elu. Kui on täis, siis on keelel hapukas, tühjal tunduvalt nõrgem maitse

Lapsepõlves tahtsid suured poisid minu kulul „nalja“ teha. Olin siis viiene. Neil oli mingi telefonimagneeto - selliste hobuseraua kujuliste magnetitega. Käskisid keelega proovida, et kas voolu tuleb kui nad vänta keeravad. Olin sellist näinud pioneerimajas ja teadsin, et pinge on ilma koormuseta 60V ja rohkem. Proovisin kahe käega – isegi siis raputas käsi.
                  viimati muutis kasutaja Svago; 16 August 2017, 23:00. Põhjus: sõna

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                    Olin siis viiene ... ja teadsin, et pinge on ilma koormuseta 60V ja rohkem
                    Kas see mitte ilukirjanduslik liialdus ei ole? Pinged, voldid, koormusega ja ilma?

Comment

Kui toiteallikal oleks sistakistus "0" ja tema võime voolu anda lõpmatu, siis need 2 asja omavahel teineteisest ei sõltu. Tšernobõlis suudeti terve elektrjaam maha põletada! Seega asi on ilukirjandusesrt vää ...ääga kaugel! Happeaku suudab suhteliselt suurt koormust taluda, võrreldes mahtuvusega, aga lühist ei kannata temagi! Aku korrasoleku kontrollimisel kasutatakse voltmeetriga mõõdetud pinge näidu hindamist , etalon koormusel! Sisetakistusel eraldub niipalju võimsust, et ... aku lõhkeb või pöleb lühise korral! Muuseas on telefonijaamades ka reservtoide akudelt. Starterit aga talub autoaku kindlasti. Praktika on tõe kriteerium! Välistakistuse suurendamise põhimõttel töötavad isoleerivad kaitsevahendid. Tehes need märjaks, kaob ka kaitsefekt! Mittepuhas pind muutub kindlasti veega juhtivaks. Tavaliselt mustust seal pinnal jätkub! Kõrgsagedusega, ioniseerivas keskkonnas, on asi tunduvalt hullem! Seal toimuvad ülelöögid ja läbilöögid palju väiksematel pingetel! Katsetada ei soovita, sest me ei tea sisetakistust objektil. Aga eks kohtulik ekspertiis annab teada katse tulemused!
                      viimati muutis kasutaja rainadov; 22 August 2017, 12:44. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                        Kas see mitte ilukirjanduslik liialdus ei ole? Pinged, voldid, koormusega ja ilma?
                        See väga vana U-kujuliste püsimagnetitega telefonimagneeto töötas tollal 60V süsteemis- tema koormuseks oli helistamisel liin ja telefonijaamas järjestikune relee. Kui relee klapp lahti kukkus, siis küsis operaator, kellega on vaja ühendada, ühendamine toimus pistikutega jne. Analoogne süsteem oli vene sõjaväe väli telefonisides.

Ma käisin oma maja kõrval olevas Pioneerimajas ja sain sealt palju tarkusi. Seal nägin sarnast eraldi olevat magneetot, 3 telefoniga töötavat telefonisüsteemi ja esitasin palju küsimusi. Räägiti ka tööpõhimõttest, magneetost ja pingetest. Poisid ristisid mind isegi Miksiks, kuna pärisin liiga palju Ilmselt ei viitsinud nad kõigele vastata või ei teadnud isegi.

Tollal taheti siis minuga eksperimenteerida lähedal elavate suurte poiste poolt (5..6 aastata minust vanemad). Poisid olid leidnud telefoni ja selle seest välja võtnud magneeto. Magneeto juhtmete otsas oli 2 suurt naela. Keelega ma ei olnud nõus proovima. Naelte hoidmisel ei saanud ma eriti midagi aru, kuid poiste soovitusel naelu pigistada, hakkas lausa käsi raputama.
                        Magneeto polnud ju arvestatud suurte vooludega ja sisendtakistus oli suur. Keelega proovides oleks asi lõppenud ilmselt väga kurvalt. Ka minu naha takistus oli suurem süsteemi koormustakistusest – seega pinge kõrgem.

Pinge koormusega: Кроме того, через эти контакты передается вызывной ток напряжением 75 - 110 В. Поскольку один из полюсов источника вызывного тока и плюс станционной батареи заземлены, то фактически в отдельные моменты времени напряжение может достигать суммарногс значения 170 В.
                        viimati muutis kasutaja Svago; 22 August 2017, 15:10. Põhjus: lisa

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                          Puhas kadedus
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

Tee mis tahad, aga ei usu.

Comment

Tänapäev: ma pean jälle seda uskuma, et kui 15 aastasel poisil kukub droon maha ja ühel elektrimootoril neljast tuleb külmjoote pärast üks juhtmeots lahti, siis vanaisa peab selle kinni jootma. Või kui rattalenks logiseb, siis vanaisa peab seal oleva ainsa mutri kinni keerama

Comment

Kui juutuubis videot ei ole, siis jääb juhe lahti ja lenks logisema.

Comment

Working...
                                X