Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Veeboiler ja selle vea tuvastamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Veeboiler ja selle vea tuvastamine

Tervist.
    Preili kirjeldas mul oma veeboileriga seonduvat järgmiselt, lühikokkuvõte.

"Üks hommik ärkasin ja kraanist tuli tulikuuma vett, reaalselt peaaegu keevat. Peale seda hakkas vesi järk-järgult jahenema, 3 päeva hiljem tuli ainult külma vett"

Kõlab, nagu termostaat oleks otsad andnud, siis vee keema lasknud ning seejärel mingi kaitsme läbi löönud, et mitte õhku lennata ?
    Tegu on Atlantic (ehk Zeneo) boileriga, VSRSELKIT2 - 200L.
    Netis ainuke info mis on, on mingis italiano vms keeles.

Aga,
    1) Kas mingit "reset nuppu" ei ole boileritel kuskil ?
    2) Selline on seal see tehniline pool.

Uurisin atlanticbaltic.ee käest ning nemad ütlesid mulle, et vaja on vahetada kogu "elektriosa komplekt", mis on 95 eurot.
    Enam kui kümne aastase kogemusega Atlanticu soojaveeboilerite ja Fujitsu õhk-vesi soojuspupmade müük ja paigaldus Eestis

On see reaalne ? Terve mõistus ütleb ju, et mis katki saab olla, on termostaat ja mingi kaitse/relee. Milleks mulle tervet seda juhtplaati, akut ja muud sodi vaja on..

Samas, ma ei tea ka boileritest mitte midagi. Täiesti esmakordne probleem ja kokkupuude.
    Kes raatsib nfot jagada, aitäh
    --> Minu Tehingud .. <--

Vs: Veeboiler ja selle vea tuvastamine

See "andur", mis sul seal vasakult ülevalt sisse läheb, selle toru/vooliku sees on ka ühekordselt kasutatav termokaitse (oli teisi minumeelest seal vist isegi 2 tükki). Termokaitse(d) on eeldatavasti sulanud. Seega uus andur on vajalik. Või siis lammutad asja laiali ja vahetad vaid termokaitsed.

Nüüd on küsimus selles, et miks algselt vesi üldse keema läks, et kas läks läbi ka andur ise või midagi hoopis trükkplaadil. Leiad vea üles, saadki odavamalt. Viga ei leia (ei viitsi/oska otsida), maksadki 95.-.

Seega paljalt foorumi "infoga" pole miskit peale hakata, multimeeter/tester on samuti vajalik. Ja palju-palju tahtmist ning vaba aega asjaga tegeleda.

E:
    Esmalt postitatud Ahf poolt Vaata postitust
    Terve mõistus ütleb ju, et mis katki saab olla, on termostaat ja mingi kaitse/relee. Milleks mulle tervet seda juhtplaati, akut ja muud sodi vaja on.
    Jäi mainimata, et selle 95.- eest saadav asjandus ongi vaid termostaat, kahest trükkplaadist koosnev (koos anduriga + kaitse), "sodi" on seal kõige paremal juhul vaid aku ja lisaks paar pisidetaili titaananoodi toiteks. Võid muidugi mõlemad plaadid ja anduri ka eraldi osta.
    viimati muutis kasutaja A.S.; 13 m 2017, 13:17.

Comment

Järsku võiks sealt kõik välja visata ja midagi sellesarnast asemele panna. https://www.ebay.com/itm/220V-10A-15....c100010.m2109 siis hea ülevaade ka et mis toimub

Comment

Pildi järgi ütleks, et seal on kolmefaasiline küttekeha, mida elektroonika juhib, milleks see hea on? Muidu võiks panna tõesti selle odava termostaadi.

Comment

Need hiina elektroonikavidinad on suht eluohtlikud... Termokaitse PEAB jääma. Võib ju proovida ise leiutada aga ma ei näe, et see kuidagi kasulik oleks.

Ei ole kolm faasi... Need kolm on küttekeha segmendid.
          Kuigi tõesti on võimalik toita teda kolme faasiga.. Sisse tuleb ju maa, neutraal ja faas hall ja must ei paista nagu kuskilt.

Comment

Seal peaks töösse jääma tõesti termokaitse, sest nagu näha, oli seda seal hädasti vaja. Ja korrosioonikaitse anood oleks samuti soovitav.

Comment

soovitan el plokis elektrolüüdid kontrollida/vahetada.
              Mul oli selline probleem: kontroll-lamp hakkas vilkuma. Kontrollimisel selgus, et aku pinge oli 0. loomulikult vahetasin aku, aga abi sellest ei olnud. Peale lüütide vahetust kõik korras.

Comment

Working...
              X