Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mikrolaineahju trafo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mikrolaineahju trafo

Tere, oleks vaja ühele projektile kolme 24V ja maksimaalselt 10A trafot.

Endal on natukene see trafovärk arusaamatuks jäänud, ehk keegi viitsib lihtsad asjad lahti seletada ja loodan, et keegi rumalate küsimuste peale pahaseks ei saa

Kas mul oleks võimalik selleks kasutada mikrolaineahju trafot? Ise mõtlesin, et primaarmähise jätaks samaks ning sekundaarile keriks ise paksema isolatsiooniga juhtme nii, et trafo E sid lahti ei lammuta. Googledasin ja otsisin erinevaid trafokalkulaatoreid aga arvatavasti minu rumaluse pärast ma neid kasutada ei osanud/ei hakanud tööle

Ekh oskab keegi öelda, kas minu arvutuskäik on õige ja olen asjadest enam vähem õigesti aru saanud - kui mul on ~700W mikrolaineahi, kas see tähendab siis seda et primaarmähisel on ~3amprit? Et kui minul on vaja sekundaari 24V, ning mähkides õige läbimõõduga traadi ning keerdude arvu siis ma sealt saan kätte maksimaalselt ~30A?

Trafokalkulaatori ((http://voibla.ee/trafo)) järgi siis peaksin ma sekundaarile keerama 3mm läbimõõduga traati ligikaudu 38 keerdu? On see reaalne?

suured tänud Teile

Ilusaid peatselt saabuvaid jõule

Mikrolaineahju trafo

See teeb siis 250W trafo. Neid veneaegseid korralikke, ka 24V sekundaarpingega, peaks ju veel liikuma. Tööstuses kasutati palju.

Kuidas on saadud 38 keerdu? Pole ju teada seda, mitu keerdu on sekundaarmähis. Kõige kiiremini saad teada suhte keerdu/ 1V, kui kerid suvalise isoleeritud vasktraadiga ütleme 20 keerdu sekundaariks (mida rohkem suudad ajutise mähise keerde kerida-nõeluda, seda täpsem tuleb lõpptulemus) ja mõõdad selle keritud mähise pinge, kui primaarmähisele annad ~230V. Jagad saadud, mõõdetud pinge keritud keerdude arvuga ja saadki antud trafole vajaliku keerdude arvu 1V saamiseks. 24V saamiseks siis 24 korda keerde rohkem. Voolutihedus valitakse tavaliselt 2,5-3 A/ruutmillimeetrile. Selle järgi saad arvutada vajaliku traadi ristlõike pindala ja kui traat on ringikujulise ristlõikega, siis ka läbimõõdu.
    viimati muutis kasutaja Scott; 21 m 2017, 05:56. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Vs: Mikrolaineahju trafo

Kas pole nii, et mikrolaineahju trafo on mõeldud lühikeseks ajaks töötama ja sund jahutuseks? Kui vaja pikalt lasta, on vist mõtekam vaadata ikka selleks parema trafot.
      Hobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
      Huvid: mikrokontrollerid, CNC, DIY, 3d printer: Prusa i3.

Comment

Olen otsinud küll neid vene omasid, aga nii võimast nagu 10A pole leidnud, enamus jäävad sinna paari ampri juurte. Aga kahju kui mikrolaine ahju oma ei sobi ma juba lootsin et saan sellest hea isendi teha

Comment

Miks ei sobi mikrolaine ahju trafo? Sundjahutus 750W korral. 250W korral pole vaja sundjahutust.
          Kõige suurem vaev on siiski kerida traati lahti lõikamata trafole. Aga seal peaks olema vaba ruumi piisavalt. Ainult isekeritud mähis võib plärisema hakata kui pole piisavalt tihedalt keritud.
          Lihtsam otsida mõni sobilik valmis trafo.

Comment

Ok tänud, aga kas ma võin kerida ka isolatsiooniga juhet, või on parem lakitud traat? Kunagi kuskilt lugesin et kiuline vist pidi isegi parem olema aga isolatsiooni kohta ei oska öelda, ehk kui väga huumaks ei lähe siis toimib.

Olen otsinud valmis trafosid, aga ebayst vaadates maksab kuskil 60 eurot ja kuna 3tk vaja siis läheks projekt juba mõtetult kalliks.

Comment

Esmalt postitatud xerox poolt Vaata postitust
              Ok tänud, aga kas ma võin kerida ka isolatsiooniga juhet, või on parem lakitud traat?
              Kerida võid millega tahad! Peaasi, et lühiskeerde ei teki. Traadi ristlõike pind võiks 10A juures olema 4 ja rohkem ruutmillimeetrit.Paned väiksema, hakkab trafo soojenema.
              Isolatsioon ei sega kui ainult mähise trafoaknasse ära mahutad! Seepärast, et ruumi kokkuhoida, tehaksegi mähis lakitud traadiga. Isoleerimiseks võid ju ka tihedat paberit kasutada.Kõrge pinge korral on isolatsiooni saavutamine keerulisem. 24V on madalpinge ja üldjuhul ka lakitud traadiga mähisel pole ülelööke karta!
              viimati muutis kasutaja Scott; 21 m 2017, 13:52. Põhjus: ei pea kõike täielikult tsiteerima

Comment

Mikrouuni trafo tarbib palju tühikäigul ja sellest ebaeffektiivne ja kuumeneb. Internetis palju teemasi, kus rahvas üritab teha sellest näiteks reguleeritava toiteplokki. Ise olen sellisest teinud punktkeevituse.
                xerox, kui sul see trafo niiehknii olemas, siis proovi ja saad ise teada, kas sobib või mitte.
                Kui aga valmis lahendus, siis:
                toroidal, transformer, 250w, 24v, 10.41a, 130, 55mm, indel, toroidtrafo, 250va, tst, 250, 003, trafod, ja, drosselid, 10.41, 230, 24, 250003, 1041a, 1041, tst250, tst250003, toroidalnyiy, transformator, transformers, chokes, transformatoryi, drosseli

Küsiks veel, miks impulss toitekas ei sobi? Neid saab palju odavamalt. Üks kiire näide:
                Hobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
                Huvid: mikrokontrollerid, CNC, DIY, 3d printer: Prusa i3.

Comment

Otsi kahe akuga UPS. Kustunud akudega ei maksa nad suur midagi. Sealne trafo võiks enamvähem sobida.

Comment

ega ma tegelikult ei teagi kas see impulsstoitekas sobib või ei, skeemi peal on igaljuhul vahelduvvoolutrafo, ehk väljundiks peab olema vahelduvvool. Pärast muidugi on dioodisillad, et tehakse alalisvooluks. Ostsin USA st ühe EDM (electrical discharge machine) skeemi koos trükiplaadiga, ei julge skeemi siia üles panna, autoriõigustega kaitstud äkki tuleb jama

Üks küsimus tekkis ka autotrafo kohta, kui mul on 9A trafo ning see rullik sealt minema visata ja kohe väljavõte teha 24V koha pealt, palju sealt siis ampreid peaks välja maksimaalselt tulema, arvutuste kohaselt peaks ju tulema 80? Aga rolli hakkab mängima traadi läbimõõt?
                    viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2017, 07:42. Põhjus: trükKplaat (trükiplaadiga prinditi vanasti raamatuid ja ajalehti)

Comment

Üks küsimus tekkis ka autotrafo kohta,
                      Autotrafo väljundil on faasiga kontakt ! Pole galvaanilist eraldatust.
                      Seda on oluline teada, enne kui sellega tegelema hakata.
                      http://hparchive.com/
                      https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                        Autotrafo väljundil on faasiga kontakt ! Pole galvaanilist eraldatust.
                        Seda on oluline teada, enne kui sellega tegelema hakata.
                        Selle kohta sai uuritud ja

Comment

Üks küsimus tekkis ka autotrafo kohta, kui mul on 9A trafo ning see rullik sealt minema visata ja kohe väljavõte teha 24V koha pealt, palju sealt siis ampreid peaks välja maksimaalselt tulema, arvutuste kohaselt peaks ju tulema 80? Aga rolli hakkab mängima traadi läbimõõt?
                          RULLIK !!!
                          Reguleeritav autotrafo?

See on siis ca 2 kW ja 2,7 mm traadist trafo
                          Toroid?

24 V saaks nii et mähkida sinna peale jämedast traadist uus mähis.
                          Vool 83 A, traat 8,5 mm ja kuskil 23 keerdu. Selline paras maandustraat.
                          Võib korraga mähkida ka kaks (kolm) traati kõrvuti kui parajat jämedust ei saa.
                          Kunagi sai nii tehtud kuni 800 A mähiseid.

Aga mähi paar keerdu ja kontrolli saadav pinge üle.

Need valemid on võetud Isotamme raamatust ja
                          väike programm ka kirjutatud http://voibla.ee/trafo/

Üks selline vana trafo seisab uute mähistega mul siin laua peal.

Üks asi veel.
                          Kui mõõdad seal testriga pingesid ja katkestad toite
                          siis pinge võib korraks minna nii kõrgele et jääb ainult mälestus testrist.
                          Tehtud
                          viimati muutis kasutaja A.R.; 21 m 2017, 18:49.

Comment

9A autotrafost tuleb välja 9A

Kui tahad suuremat voolu ja ka eraldust, siis võid uue mähise peale kerida. 9A LATR oli 1keerd ja 1V. Olen ka ise selliselt kasutanud ja saanud 12V ja ca 200A voolu. Traadi läbimõõdu arvutad 4A mm2 kohta.

Comment

OK! Tänud Teile kõigile sain jälle palju targemaks

Comment

Working...
                              X