Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Elektri lülitamise nõuded ja ohutus
Collapse
X
-
Vs: Elektri lülitamise nõuded ja ohutus
Katsusin natuke mõõta.
Vardaid polnud aga oli 3 j 4 mm vintlatt.
Lõin mõlemad 30 cm maasse 6 m vahega ja mõõtsin nende vahelist takistust.
Oli 2,6 kilooomi.
Seega üks latt 1,3 koomi ja kaks rööpi 650 oomi.
Umbes selline takistus siis.
Poodi mind ei lasta ja pikemat latti osta ei saa.
Aga 5 m kanalisse annaks toksida 3-4 latti ja saada alla 100 oomi takistus. Lootus jääb.
Maanduse täpsem mõõtmine eeldaks 3 punkti mõõtmist aga suurusjärk on enamvähem teada. VIST?
Comment
-
Kunagi sai ka jalgratast leiutatud, ja oma arust vinge maandus tehtud. Nimelt, panin maja ümber, drenaažitoru kõrvale sedasama vasest plank kaablid, 50mm läbimõõduga, ja umbes 70 m. pikkusega. Tulemuseks sain 46 Ω, samas kolmnurka paigaldatud vasest vardad näitasid ilusti 22 Ω.
Peaks suvel ülemõõtma, ega juhuslikult testrit kellegil laenata pole?Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Comment
-
Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitustMa arvaks, et alla 30 oomi võiks olla. Kas see kuskil normina ka kirjas on, ei tea.
Sellest ma ikka aru ei saanud, miks vardaid ei taha lüüa?
Ma ei taha seina sisse auku puurida, samuti ei taha hakata vedama maja alt juhet üles maa peale.
Lihtsam ja mõistlikum on kraavi panna, mis praegu lahti on ja maja alt ka auk lahti, kustkaudu veetoru jookseb.
Comment
-
Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitustLihtsam ja mõistlikum on kraavi panna, mis praegu lahti on ja maja alt ka auk lahti, kustkaudu veetoru jookseb.
Need vardad ühendad oma vaskkaabliga ja saad natuke parema maanduse.
Vaatasi natuke netis ringi ja seal pakuti et hea oleks kui pinge maandusel ei tõuseks üle 50 V.
vaata lk 165.
Midagi ikka.
PS
Kui tahad kakelda:
(Ma täiesti ütlesin seda, järelikult sa pole hoolega lugenud.)
siis milleks katsuda aidata?
Comment
-
Samahästi võib ju vasktoru asemel vedada õige ümarjuhiga, või on see vasktoru juba veetud?
Valgustid, valgusallikad, valgusti tarvikud, valgustus elektroonika, pistikupesad ja lülitid, automaatika, kaablid ja juhtmed, kaablitarvikud, kütteseadmed, radiaatorid, põrandaküte, arvutivõrgu tarvikud
Ja siis kraavi põhja vardad sisse ja õiged ühendusklambrid. Kui teha varrastega maandust siis nagunii kaevatakse kraav ja ei jäeta varraste ühendusi maa peale.
Ühesõnaga kompleksne ja ära testitud lahendus viisaka tootja poolt. Ja mis kõige parem, see on ka odavam.
Comment
-
Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitustPäris solvama ei tohiks ka nagu hakata või mis ?
Sellise pirniga mõõtmise puhul ma eeldan, et see minu uus maandus ei tohiks neutraaliga kokku pandud olla sel hetkel ?
Kas vana maandus, mis hetkel toimib ja mida ei mõõdaks, tohib sel hetkel jääda kilbiga kokku?
Kuigi jah, see jama on, et see vana maandus jääks uuele väga lähestikku.
Nagu ma aru saan ühel juhul on lihtne pinge mõõtmine, põhimõtteliselt suvalisest pistikust ja teisel hetkel pinge mõõtmine pirnilt, mis saab toidet faasist ja maandusest.otsija
Comment
-
Peast kohe standardit ei ütle,aga minu meelest igasugune alajaamast tulev PEN ei ole mitte mingi maandus.Vähe sellest,(kui seadust vahepeal muudetud ei ole)siis liitumiskilbis olevat maandust kasutada ei tohi.Tarbijal peab olema enda välja ehitatud maandus.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Esmalt postitatud home poolt Vaata postitustvasest plank kaablid, 50mm läbimõõduga, ja umbes 70 m
Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitustTakistus pole küll jah normeeritud, võiks aga siiski piisavalt väike olla
viimati muutis kasutaja vanemleitnant; 12 m 2020, 11:26.
Comment
Comment