Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Ma küsiksin nüüd uuesti ja konkreetselt.
Mul on 1,5mm2 kaabel, selle järele tuleks 2,2 kw elektriboiler, ma panen sellele ette 10A automaatkaitsme.
Kaabli pikkus on maksimum 7m.
Kas mul võib tekkida mingeid probleeme, selle kasutamisel aastate jooksul, ka juhul, kui boiler peaks mõnes olukorras päev otsa jutti järgi olema, rohke sooja vee tarbimise tagajärjel?
Ühendused peavad korras olema. Mingit odavat türgi või läti pizdikupesa, pole hea sinna vahele toppida - neil on tihti viletsad kruviühendused, mida ei kannata korralikult pingutada (keerab vindi maha).
Kui tuleb juba pistikupesa mängu, siis on1,5 küsitav. Miks nii? - Sest miski aeg tuleb tore idee sinna veel miskit pookida ja siis hakkab 10A automaat välja lendama ja siis tuttav spetsialist leiab kiiresti lahenduse - paneme suurema automaadi. Palju praegu on -10 noh tavapoes järgmine on16. Ja nii ta läheb ...
Mingit pistikupesa ei tule, boileri juhe hakkab minema, läbi lüliti, otse automaadi külge.
Meie omanduses siin majas keegi teine aretama, midagi ei hakka, mitte enne, kui maja müüdud.
10A automaat ja 1.5mm2 juhe sobib kenasti. Kui see väga paksu villakihi sisse peita siis võiks kaaluda 2,5mm2, muidu peale juhtme soojenemise muid takistusi polegi.
Kas mul võib tekkida mingeid probleeme, selle kasutamisel aastate jooksul...
Otsid andmed kaabli soone takistuse kohta. Leiad pingelangu peenemal ja jämedamal kaablil. Selle pingelangu järgi leiad võimsuskao kaablis. Elektri hinna järgi leiad rahalise kao kaablis. Saadki teada kui kiiresti sa selle peenema kaabli pealt kokku hoitud summa "elektrikütte" peale kulutad.
Quick online free voltage drop calculator and energy losses calculation, formula of electrical DC and AC power wire voltage drop for various cross section cables, power factor, lenght, line, three-phase, single phase. Formula to calculate voltage drop and energy losses.
Nii, ma hakkan nüüd automaati paigaldama, küsin veel viimast korda üle.
Kui ma kasutan 1,5mm2 soonega vaskkaablit
10A kaitseautomaat
Kaabli pikkus 5-7m, jookseb mööda plastiktoru, kivi lae all.
Kas 2,2kw elektriboiler töötab mul kenasti ja ohutult, midagi põlema ei lähe, ega ülearu kuumaks ja automaati välja peksma ei hakka?
Küsin veel lisaks, kas ma tohin sinna paigaldada ka näiteks 2 faasilise 10A automaatkaitse?
Ehk siis see, kus on kaks automaati kokku pandud, lihtsalt ühe poole alla paneksin boileri, teise alla elektripistiku ja mind ei häiriks, kui ühe jama tõttu, mõlemad korraga välja lööb.
Kas selline paigaldus on lubatud?
Mõtlen sellist automaati. https://www.esvika.ee/toode/autom-kaitse-2p-10a-c-abb/
Lisaks küsiks veel, kas tohin sellise võimsuse juures ühendada kahte soont sedasi, et keeran otsad omavahel kokku ja keeran selle punase plastikust seest metallist vindiga otsiku peale, mis selle kinni surub?
Kui saate aru, mida mõtlen.
Ma ei tea selle jubina nimetust.
Veel üks üks küsimus, mis küll boilerit ei puuduta, kuid kuna majas on E27 pesaga sulavkaitsmed hetkel, siis mõtlen, kas võin mõne sellisega asendada?
Mis sellise kvaliteedist ja ohutusest arvate?
Comment