Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektriku pädevuse omandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elektriku pädevuse omandamine

Tekkis üks küsimus sel teemal. Mõtlen, et uuriks siit, mis targemad oskavad rääkida sel teemal. Nimelt siis kui tahta omandada näiteks A pädevus elektrikuna, siis mida on selleks vaja? Kui alustada näiteks kutseharidusega.

Lugedes seda: https://www.tja.ee/sites/default/fil...id_aug2015.pdf
    Oletame, et isik omandab näiteks Tartu Kutsehariduskeskuses sisetööde elektriku eriala. Kas olen õigesti aru saanud, et kõigepealt omandad seal eriala, siis töötad 2 aastat elektrikuna, siis saad teha B1 või C pädevuse, siis töötad veel 2 aastat, siis saad teha B pädevuse, töötad 2 aastat, saad teha A pädevuse. Kas see kõlab õigesti? Või olen millestki valesti aru saanud?

Mõte oleks õppida TKHKs sisetööde elektriku ja mehhatroonika erialad ning seejärel teha ka pädevused elektrikuna. Kas keegi saaks natuke valgustada, milline see haridusteekond välja näeks?

Vs: Elektriku pädevuse omandamine

A pädevus annab sulle õiguse kõrgepingeliini posti otsa ronida.Kas seda sul vaja on,pead ise otsustama.Haridustee pikkust las kommenteerib mõni targem.
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

A- pädevus ja posti otsa ronimine küll omavahel seotud pole
      A - pädevus annab õiguse anda luba teistele meestele posti otsa ronimiseks.
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud Juuljuz poolt Vaata postitust
        õppida TKHKs sisetööde elektriku ja mehhatroonika erialad
        Sel juhul ei ole A pädevus vajalik, ega ka sinu teadmised ei küünigi sinnani.

Comment

Aga B pädevus teha oleks võimalik nii?

Comment

Mida sa siis "näiteks" teha tahad selle A pädevusega või miks seda üleüldse vaja on ?

Comment

A - pädevus annab õiguse anda luba teistele meestele posti otsa ronimiseks.
              OK.Mul endal B-pädevus,A tegemist ei ole mul vaja olnud.
              Teemaalgatajale veel infoks,et seda tehtud pädevust tuleb teatud perioodi tagant uuendada.See ei ole nii,et teed ära ja asi kehtib elu lõpuni.Sisetööde elektriku jaoks piisab täiesti B-pädevusest.
              Ma võin eksida,aga kas mitte A-pädevuse jaoks on vajalik elektrialane kõrgharidus?
              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                Mida sa siis "näiteks" teha tahad selle A pädevusega või miks seda üleüldse vaja on ?
                Küsisin teoreetiliselt lihtsalt et kui kaugele saaks nii minna. Otsest vajadust pole.

Comment

Esmalt postitatud Ints poolt Vaata postitust
                  aga kas mitte A-pädevuse jaoks on vajalik elektrialane kõrgharidus?
                  Jah, TTÜ energeetika peab läbitud olema. ja kui on plaan sinna jõuda siis pole pädevuseksami pärast vaja muretseda, see olla eksamite rodus nii-kui-nii.

Endal jäi see asi soiku, sest keskeri ei ole piisav lävend pädevuseksami jaoks.

Enda elamises on neid käidujuhatajaid käinud igasuguseid, mõni sõimab mis kole. Mõni teine jällegi ütleb, et ära sa mulle luiska, et siin pole pädevat elektriku töid tegemas olnud.

Comment

Teoreetiliselt on kõik võimalik. Kui aga siiani pole ühtegi "paberit" ette näidata siis võib kogu see protsess kuni A pädevuseni maksta umbes 6 k€. See peaks siis olema igasugu koolid ja materjalid. Ajakulu ei oska öelda. Mul üks tuttav proovis ka nullist B peale jõuda. Peale tingimuste teadvustamist arvas, et vast saab ka niisama hakkama. Mina sain oma B kätte mitte seepärast, et minul otseselt oli vaja vaid tööandjal oli vaja, et oleks B pädevus. Mingid reeglid tehti ringi lihtsalt. Kuna ma olin lõpetanud tele- raadiomehaaniku eriala siis loeti see piisavaks kõrgepingega tegelemise koolituseks (värvitelekate koopidel hulkus pea 30kV ja kooli ajal oli kohustuslik praktika kah), et peale ettevalmistavat kursust (selle valisin ise kuna seal oli eksami ülesannete kogumik) B "paber" saada. (Samas on sellest ka pea 10 aastat möödas ja pole aimugi kas ka täna selliste tingimustega jutule võetakse. Erinevalt olavsu olukorrast minul oli kesk-eri) Edasi on iga 5 aasta tagant vaja kokku saada vajalik hulk ainepunkte ja siis teha eksam. Kusjuures eksamile tulid ka sellised tegelased, kes ei suutnud pinge, takistuse ja voolu vahelisi seoseid leida. Minu jaoks täiesti uskumatu. Samas sain ma arvutamiseks sellise kalkulaatori millel tuli iga tehte tulemuse teadasaamiseks vajutada =. Ehk siis 1+1+2 oli 3 ja mitte 4 nagu mina harjunud olin. Ma pidin mingit liinikaitset arvutama ja kui 100 meetri liini takistus oli kuskil 10 oomi siis tekkis tugev kahtlus. Lühidalt läks umbes 10 minutit, et selle kalkulaatoripoolse jurani välja jõuda. Kusjuures ma ei teagi kas see oli vbl taotluslik. No, et kui teed mingid tehted ära ja vaatad tulemust, et siis võiks nagu ilma arvutusetagi aru saada, et midagi on väga valesti. Ja vbl sedasi siis prooviti päris lootusetud tegelased elimineerida. Aga see võib ka vabalt ainult minu fantaasia olla.

Comment

mina puutusin ca 20 aastat tagasi kokku onude ja tädidega, kelle jaoks oli aint kaks kooli kust haridust saab.. sidekool ja ttü.

meenub et muude koolidega nõuti hirmpikka praktikat 10 aastat. kuskil ei saa seda.

Esmalt postitatud dumb_user poolt
                      Samas sain ma arvutamiseks sellise kalkulaatori millel tuli iga tehte tulemuse teadasaamiseks vajutada =. Ehk siis 1+1+2 oli 3 ja mitte 4 nagu mina harjunud olin. Ma pidin mingit liinikaitset arvutama ja kui 100 meetri liini takistus oli kuskil 10 oomi siis tekkis tugev kahtlus. Lühidalt läks umbes 10 minutit, et selle kalkulaatoripoolse jurani välja jõuda. Kusjuures ma ei teagi kas see oli vbl taotluslik. No, et kui teed mingid tehted ära ja vaatad tulemust, et siis võiks nagu ilma arvutusetagi aru saada, et midagi on väga valesti. Ja vbl sedasi siis prooviti päris lootusetud tegelased elimineerida. Aga see võib ka vabalt ainult minu fantaasia olla.
                      ei ole fantaasia. kunagise ülemuse jutu järgi antaksegi kätte veidrustega/vigadega asju ja hinnatakse seda, kas vimkast arusaadakse..

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                        kunagise ülemuse jutu järgi antaksegi kätte veidrustega/vigadega asju
                        Sellist asja küll ei ole, ülesanded on ikka kõik reaalselt lahendatavad. Küsimused on küll sellised kus võib olla kõik 4 varianti õiged või mitte ühtegi õiget.
                        Kes lahendab ära selle ülesande võib hakata juba A pädevusele mõtlema:
                        Lisatud failid

Comment

Working...
                        X