Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Külmkapp ca 8 C juures seiskub

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Külmkapp ca 8 c juures seiskub

    Ei pea soojendama, võib ka näiteks rõhku muuta, põhiline et külmaaine keemaminemise temperatuur normis hoida. Huvitav, kui kõik tahavad energiat kokku hoida, miks külmkapil ei saa näiteks mootori pöördeid reguleerida, ja sellega süsteemi rõhku optimeerida????

    Kahte mootorid ei ole küll vaja, kaks kontuuri ühe mootori taga, on ikka mõistlik lahendus.
    Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

    Comment


      #17
      Vs: Külmkapp ca 8 c juures seiskub

      Danfossil on täiesti olemas reguleeritavate pööretega külmikukompressorid. Töökraad alates -30C'st.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        #18
        Vs: Külmkapp ca 8 c juures seiskub

        Birkal kirjas kliimaklass N, töötab 16-32c e. siis peab asendama uuega ja vana suveks välja õllekapiks ?
        https://blog.liebherr.com/kodumasinad/ee/kuelmiku-kasutamine-kuetmata-ruumis/
        https://blog.liebherr.com/kodumasinad/ee/kuelmiku-kasutamine-kuetmata-ruumis/

        MOTT

        Comment


          #19
          Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

          Tegelikult homel igati õigus, külmkapi töö pôhimõttest.

          Comment


            #20
            Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

            Jahjah, tsuksid sellepärast panevadki külmikule lõkke alla et see üles ei sulaks...
            Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2019-11-23 at 11.49.45.png
Views:	1
Size:	56,4 KB
ID:	872316
            Beko kasutab reeglina Danfossi kompressoreid, kõige odavamaid. Kompressorid on neil täpselt samad nii kombokapil kui sügavkülmal.

            Need kes on kompressoreid lahtiselt näinud ja oskava need nii kokku panna et need edasi töötavad, ütlevad et vertikaalrootoriga (nagu Danfossid konsumerklassis on) ei teki niiskuse kondenseerumisest kompressoriõlisse mingeid probleeme, kuid samas nad möönavad et parema õlituse huvides peaksid mootorid käima ühes tsükklis natuke pikemalt kui see tavaolukorras toimub. See oli ka põhjus miks varem ütlesin et "näiteks 20 minutit" võiks ühe jutiga käia.
            Tõepoolest, kui kapp on sätitud -18C peale ja ümber on -15C, siis ainult temperatuuri säilitamise huvides teeb kompressor üsna vähe tööd. Sügavkülma sisaldisele ei ole pikemast töötamisest seadistatust jahedamaks minek probleem. Külmavaru aitab ka tsüklitevahelist intervalli pikemaks teha, kompenseerib sellega energiakulu.

            Asi mida home nimetab, on "crankcase heater". Näib et see on vajalik moodsate jahutusainete puhul, ja seda soojendit saab igale kompressorile ka järelpaigaldada. Seda ei panda mitte jahutusradikat kütma, vaid kompressorit ennast. Väike termolüliti käib sellele vahele, et kui kompressor ise tööga end kütab siis lülitub lisasoojendi välja. Päris uutel kappidel võib soojendi olla juba otse kompressorisse sisseehitatud, seda juhib siis kapi automaatika. Järelpaigalduseks pannakse väike küttepadi kompressori korpuse alla. Mitte kappi sisse termostaadi ümber nagu ma kuskilt pilti nägin .
            Levinum on see soojendi siiski kliimaautomaatikas, kus seade töötab sessoonselt, st võivad seista korraga pikemaid aegu nagu kuu ja rohkem.

            Teema algatajale aga lihtsalt soovitus - reguleerige kapp töötama +8C'st madalamalt, las teeb siis näiteks 3-4C juures lülitust. Olgu see kapi soojusisolatsioon milline tahes, ühel hetkel ta ikkagi kannab selle energia läbi.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

              Esmalt postitatud mati1 poolt Vaata postitust
              Tegelikult homel igati õigus, külmkapi töö pôhimõttest.
              Vähemalt üks intelligentne inimene.
              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

              Comment


                #22
                Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                Põhiprobleem on selles, et kasutatakse keskkonnasõbralikke freoone ja ühe agregaadiga külmikuid. Igale freoonile on lisatud vastavat õli, mis sellega sobib. Külmas võib liiga viskoosne õli agregaadi rikkuda, kuna kodukülmiku agregaadi mootor on nõrk. Uuematel külmikutel kasutatakse sagedusmuundurit ja juhtimiseks kontrollerit (näiteks Samsung digital inverter). Toodetakse ka külmikuid, mis töötavad -15°C juures.

                https://blog.liebherr.com/holodilnik...m-pomeshhenii/

                Vanematel ja ka vähestel uuematel külmikutel kasutatakse 2 agregaati, milles kasutatakse erinevaid freoone ja vastavaid õlisid. Osadel on agregaadi põhja vastas küttekeha, mis vajadusel soojendab õli. Tööstuslike agregaatide puhul kasutatakse ka muid lisaseadmeid ja automaatikat.

                Mul on väga vana 2 agregaadiga rootsi külmik, mis töötab kõrvalhoones kütmata ruumis. Sai ostetud rublaaja lõpus ja oli juba siis 10 aastat vana.
                Sügavkülma osa töötab seni igasugustel temperatuuridel ka talvel. Ülemine tavaline kamber on lülitist välja lülitatud. Vahetatud on termostaat, jää sulatuse küttekeha ja ukseääri on korra värvitud, kuna kippusid roostetama.
                Ülemise osa ust hoian praokil, et seal ei tekiks hallitust. Põhjas on 50mm penoplastplaat ja ka alumisel osal on külgedel lisaks 50mm penoplastplaadid.
                viimati muutis kasutaja Svago; 26 m 2019, 15:00.

                Comment


                  #23
                  Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                  Et kohe nii viskoosne õli lisatakse, et +8°C ga kivistub, ja muud õli tänapäeval teha ei osata. Ja kui see ollus külmkambrist läbi jookseb, siis ei tahku sellepärast et seal reeglina hapupiima hoitakse….
                  Mulle rohkem meeldib, et kui aurustumise temperatuur nihkub, muudab see protsessi raskemaks ja lõpuks üldse võimatuks.
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                  Comment


                    #24
                    Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                    Ehkki paigalduskoha madal ümbritseva õhu temperatuur aitab algselt energiat kokku hoida, viib miinimumtemperatuuri vähenemine paradoksaalsel kombel - jää / sügavkülmkambri sulamiseni. See on tingitud asjaolust, et külmikul ja sügavkülmikutel on tavaliselt ühine kompressor, kus jahedaosa temperatuuri kontrollib külmkapis asuv termostaat. Näiteks madala välistemperatuuri korral + 8 °C, peab kompressor töötama harva, et külmkapis oleks temperatuur +6 °C. Kompressori selline aktiivsus ei ole piisav välistemperatuuri ja sügavkülmikus kasutatava temperatuuri palju suurema erinevuse (soojusvoo) tasakaalustamiseks (töötamiseks sügavkülmakambri temperatuuril -18 ° C)
                    Õli keskmine temperatuur langeb seetõttu.

                    Nagu öeldud, võib madalaimast töötemperatuurist madalamal olev kompressori määrdeaine muutuda liiga viskoosseks.
                    Kliimaklassi SN külmikutel on seetõttu külmkapis asuva termostaadi läheduses sageli umbes 8 vatine küte.
                    Erinevates külmikumudelites on tavaline kasutada erinevat tüüpi õlisid, mis reageerivad madalamatele temperatuuridele erinevalt, kuid olenemata tüübist muutuvad nad temperatuuri langedes järk-järgult paksemaks.

                    Tänapäeval ei tööta enam külmikud isalt pojale 30…40 aastat või kuni korpus läbi roostetas - nagu näiteks vanasti Minski tüüpi külmikud. Juba agregaadi mehhaanikaosa on nii ära ratsitud, et see või suurenenud õli viskoossuse tõttu puruneda. Kõik on optimeeritud ja tuleb jälgida kliimaklasse. Midagi ei kingita niisama ja ka kallist õli, mille normaalne viskoossus on lubatust tunduvalt laiemas temperatuuride diapasoonis.
                    Konstruktor töötab hea asja välja ja siis 3 ratsijat muudavad toote selliseks, et töötaks teatud aja (näiteks 6 või 10 aastat). Iga etteantud režiimist kõrvalekalle suurendab rikke või purunemise tõenäosust.

                    Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                    Mulle rohkem meeldib, et kui aurustumise temperatuur nihkub, muudab see protsessi raskemaks ja lõpuks üldse võimatuks.
                    Aurustumise ja kondenseerumise temperatuur on määratud konkreetse freooni omadustega.

                    Külmal aastaajal pakseneb külmiku kompressoris olev õli, mis paneb mootorile lisakoormuse ja lühendab selle kasutusiga. Mootori käivitumisel suureneb mähiste koormusvool märkimisväärselt, mille tagajärjel võib rakenduda kaitserelee. Selles režiimis töötamine põhjustab tõsiseid kahjustusi.

                    Kaasaegsete freoonidega võib esineda ka muid probleeme. Madalal ümbritseva õhu temperatuuril langeb rõhk liinis ja kondensaatorisse kogutud freoon ei saa sellest esialgu lahkuda. Seetõttu töötab külmiku mootor mõnda aega jõude, et tekitada piisav rõhk. See toob kaasa kompressori ülekoormamise ja enneaegse rikke. Väga madalatel temperatuuridel üldjuhul kompressor ei käivitu.

                    Kuid, kui mootor ikkagi käivitub ja töötab temperatuuril, mis on alla nulli, on see ikkagi ohtlik. Kuna freoon ei saa piisavalt soojust, ei aurustu see täielikult. Kompressor töötab tilgakestega küllastunud aurustiga.
                    See režiim viib seadmete kiire kulumiseni ja külmades tingimustes võib tekkida ka hüdrolöök, mis hävitab täielikult mootori-kompressori mehhanismi ning võib tekitada süsteemis lekke.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 26 m 2019, 21:18. Põhjus: 2 kokku

                    Comment


                      #25
                      Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                      Huviavad probleemid/küsimused tekivad kaasajal ... Mul töötab Minsk10 (sügavkülm) ühe jutiga juba 37 a. ja viimased 25 a. kõrvalhoones, kuhu ka -25C vahel jõuab. Probleem on: ukse tihendid ei pidanud alguses (õhu liikumist) ja ei ole paremaks läinud. Sealsamas on vana (20+ a.) 2 kompressoriga Elektrolux, sel pole ka tihenditega mingit jama. Et külmkappi ei või külmas pidada ... (kuidas siis eskimole ikkagi külmkapp maha müüa?).

                      Comment


                        #26
                        Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                        Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust
                        Huviavad probleemid/küsimused tekivad kaasajal ... .
                        Eks neid probleeme tekitab keskkonnakaitse (lisaks freoonidele näiteks kasvõi biokütused) ja soov rikastuda. Vaja toota aina uusi asju, milliste eluiga on etteplaneeritult lühike.

                        Vaatasin agregaadilt, et Samsungi inverterkülmikul kasutatakse kolmanda grupi (Cl ja F vabad) freooni R600a. Selle keemispunkt on normaalrõhul -12°C.
                        Tööstuslikes agregaatides kasutasin põhiliselt esimese grupi freooni - R22 (CHClF2), millise keemispunkt on -41°C ja mille HGWP-faktor on 0,37.
                        R600a on see faktor 0 (R11=1).
                        viimati muutis kasutaja Svago; 27 m 2019, 09:40. Põhjus: lisa

                        Comment


                          #27
                          Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                          Külmikute ja sügavkülmikute energiatõhususe võrdlus:

                          https://www.ecotopten.de/grosse-haus...ield_10410_tid[0]=1185&field_10410_tid[1]=1233&field_10411_tid[0]=1205&page=1

                          Comment


                            #28
                            Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                            Kindlasti kui seda tabelid uurida, selgub et, mida suurem on töökeskkonna temperatuuride vahemik, seda kallim on see külmkapp ja seda suurem on elektri tarbimine. Tegu on ratsionaalse valikuga, aga mitte uue vandenõuteooriaga.
                            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                              Milline tabeli rida 20'st võimalikust näitab töökeskkonna temperatuuride vahemikku?
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment


                                #30
                                Vs: Külmkapp ca 8 C juures seiskub

                                No siis pead kuskil mujal vaatama, ühtlasi äkki leiad veel midagi, mida keskkonnaaktivistid lahjendavad.
                                Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                                Comment

                                Working...
                                X