Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Formaatsae 5 kW mootori käivitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Formaatsae 5 kW mootori käivitamine

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
    Sujuvkäiviti (SK) valik sõltub mootori ühenduse skeemist: tähtühenduse korral on töövool 11A, aga kolmnurkühenduse korral on 19A. Käivitusvoolu tippväärtus võib lühiajaliselt olla >>5 korda suurem.
    Kas mootori toiteahelas (elektrikilbis) on sees ka termokaitse?
    Võib olla on termokaitse sae siseses elektrikilbis, st hoone elektrikilbis ei ole.
    Täpsustan, kui olen selgeks saanud mismoodi joonistel termokaitset tuvastada.

Asukoht? Töövahenduse jaoks on töövahenduse foorum.
    Vabandust, võtan teadmiseks ja kasutan edaspidi töövahenduse foorumit vastavasisuliste postituste tarbeks.
    Asukoht on Harjumaa, Keila-Joa.

Kui nüüd täpne olla, siis pistikupesa. Pistik jah, tunduks tagurpidi lahendusena.

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
    Täpselt sellise asja panin nädal tagasi kokku, viivitus, 16A pesa, käsitsi lülitamine
    Kui huvi on, võin valmis kilbi teha, sae sisse pole midagi ühendada vaja. Toide sisse, sae toide välja, imuri toide välja.
    Palgale ei viitsi kuskile tulla.
    Kõlab hästi, huvi on märkimisväärne, kindlasti saame kaubale.
    Kui ma nüüd rahulikult mõtlen, siis see sae väline kilp on etem variant.

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    Eks neid soft starte ole mitmesuguseid -igaühel oma eelised.

Probleemi lahenduseks vajalikud komponendid leiab ja ostab pigem pädevusega elektrik.
    Eespool olnud viide pole just kõige odavamate killast - vähemalt eraisikule.
    Kindlasti parem kui komponendid leiab ja ostab pädevusega elektrik.
    Kui mina peaks neid hankima, siis ilmselt 11 juhul 10st ma tooks vähem kui optimaalse komponendi.
    Panin mootori pildi, et äkki õnnestub SK ligikaudset hinnaklassi määrata.
    Niipalju kui ma olen sirvinud, hinnad on ikka väga seinast-seina.

Hind... Rikas ma kindlasti ei ole, samas ma olen küllaltki kaua selles hobis/töös olnud, et mitte rämpsu kokku osta.
    Eelistan pigem tööstusseadmeid kui võimalik, samas hind on tugev argument minu jaoks.
    Oluline on, et midagi maha ei põle või õhku ei lenda.

Ilusat pühapäeva kõigile.

Comment

Vahepeal leidsin ühe General electricu C20 kolmefaasilise kaitselüliti ja vahetasin ära.

Saag käivitub 100% juhtudel korrektselt, vähemasti 20 järjestikust test käivitust.

Kui ma nüüd veel kuidagi sujuvkäiviti ka saaks, siis elul polekski nagu eriti viga.

Soovin tänada kõiki kes siiani antud teemas nõu andsid ja arvamust avaldasid.

Comment

20 järjest käivitust vihjab et sae mootorikaitse ei toimi või on liiga peale keeratud. Või teda polegi. Iga start akumuleerib märkimisväärse soojushulga ja mingilt maalt saab seda liiga palju ja siis peab kaitse vahele astuma. Vaata kilpi kas seal on midagi sellist:

ja keera seda kollast ratast vasakule.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ma üle 5 korra minutis ei käivitanud, aga sae pealüliti näeb sarnane välja, ainult see kollane ratas kas puudub või on sügavamal peidus.

Kas see on termokaitse?

Comment

Mitte otseselt, aga see simuleerib mootoris toimuvat et ajab sama vooluga iseennast kuumaks. Päris kaitse on andur mootori sees mis kogu juhtimise ära plokib kuniks temp liiga kõrge mitte ei lase peale keerata.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
            X