Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Ühesõnaga, kas keegi tarkadest tsirkpumpadest teab midagi? Mul üks wilo pump (top s50/10), mis väidetavalt tark. Peal on kirjas kolme astme voolud, mille vahel ta siis ise "mõeldes" peaks valima (jah mingit klotsi ringi tõstes vist saab tal valikuvõimalust piirata aga mul on klots sätitud max peale).
    1. ca. 0,89A
    2. ca. 1,20A
    3. ca. 1,73A

Pump töötas keskmises astmes (ampritangidega mõõtes 1,2A). Vahetasin veetorustikus ühe toru suurema vastu ja pump läks ampritangidega mõõtes esimesse astmesse (0,89A)
    Mul on aga vaja ta forsseerida täis võimsusega tööle. Mingeid rõhu või veevoolu andureid seal ei ole seega ainuke tarkus, mis tal olla saab on mootorisse mineva ca 10 kaabli kaudu pöörete arv ja selle pöörde säilitamiseks kuluv voolu tugevus. Kui voolu tugevus teatud pöördel hakkab üles minema lülitab teise mähise peale?... Või?... Ühesõnaga siin jookseb kokku ja minu lootus, et toru suurendamisega läheb veevool kergemaks ja pump arvab, et mingi lisa ring avanes ja kukub kohe suurema jõuga udjama läks vett vedama, hoopis väiksema võimsuse valis. (aga mul on vaja sellest pumbast kogu "mahl" välja pigistada)

Vs: Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Esmalt postitatud Madlobster poolt Vaata postitust
    (aga mul on vaja sellest pumbast kogu "mahl" välja pigistada)
    Kas soov siia graafikusse mahub?

viimati muutis kasutaja melll; 28 m 2020, 23:21.

Comment

Too peaks olema "Manual power adjustment with 3 speed stages", ise ei lülita ta midagi. Ilmselt koormus vähenes ja seepärast ka vool vähenes.

Comment

Imelik oli see, et ta vähenes täpselt astme võrra (mis on pumba andmetes voolude kohta) Lisaks teadis keegi eit saunas rääkida, et see manual klots, mida saab ringi tõsta erinevate võimsuste peale on selleks, et piirata ülemist otsa st kui paned esimesse astmesse siis ongi kõige lahjem, paned teise astmesse, siis ta valib esimese ja teise vahel vastavalt vajadusele ning kui paned kolmandasse astmesse siis ta valib kolme võimaluse vahel (ma absoluutselt ei ole kindel, et see jutt mingit moodi vett peab)

Comment

Õhu oled ikka torustikust välja saanud korralikult?
          Üldiselt kui torud on jämedamad ja vasturõhk pumbale väheneb, peaks pump hakkama tarbima suuremat võimsust ja voolu, kuna pumbatav veehulk suureneb. Ehk pumba tööpunkt liigub mööda H/Q graafiku vastava kiiruse joont paremale.
          Kas oled kindel, et klots on ikka sätitud max peale?

Comment

Minagi arvasin, et peaks minema suuremaks voolutarve ja kaanel olevast aknast paistab, et nool osutab jämedama otsa peale, ehk siis nagu oleks max peal

Õhu osas olen suht kindel (mul on väga väikse ringi peal lähes 80kw elektriboilereid (3 tk) ja soojusvaheti (see on siis see ring, mida see pump ringi ajab)
            Kuna delta t on lähes 20C siis plaan vee kiirust tõsta aga pump töötab Amp tangide järgi min peal. Kuna selle võimsusklassi pumbad maksavad juba märkimisväärset hinda siis kohe pumbavahetust tegema ei kibeleks ja oli lootus sealt veel natuke välja pigistada
            viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2020, 02:15. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Siis on küll väga imelik miks toru jämedamaks tegemisega koormus langes. Mingi praht ei või kuskil torustikku ummistada? Kui suur on soojusvahetil rõhulang paberite järgi?

Comment

mul kahjuks ei ole soojusvaheti kohta ühtegi paberit
                sodi osas olen kahtleval seisukohal süsteem on väike ja töötas seni 50 kw sai lisatud 30kw ja vahetatud pump (selline oli riiulist võtta) aga delta t jäi liiga suureks sealt siis tekkis plaan uurida mis võimsusel käib mootor ja mis saaks teha, et vesi kiiremini ringleks.
                Üks toru oli peenike selle vahetasime jämedama vastu ja pump käis teises astmes (lootus oli kolmandasse tööle saada (kasvõi vägisi))

Tänase seisuga tundub, et tuleb osta "tavalise" mootoriga pump, millel tarkust sisse pandud ei ole (kuna tegemist on nn seadme leiutamisega siis ei ole kuskilt tehasest mingit abi küsida)
                Mul üks natuke lahjem wilo top s pump veel laual (hetkel üritan sealt aru saada, kas on võimalik mingit moodi seda "forsseerida". Ilma veeta on raske aru saada)
                viimati muutis kasutaja Madlobster; 29 m 2020, 13:51.

Comment

See pump ei ole tark, https://wilo.com/vn/en/Products-and-...0-10_8568.html
                  Nii nagu lülitiga kiirus valitakse, nii ka on.

Comment

okei siis eit saunas ajas jama

jõudsin just laul oleva pumba käunutamisega samale tulemusele, et seal erilist tarkust ei ole ja wattmeeter näitab seda, mis asendis klots on.

Sõidan mingi hetk seadme juurde ja hakkan seal seda watti ja klotsi tähelepanelikumalt uurima

Comment

Mina sain aru nii, et see "tarkus" seisneb selles, kui kontuurid hakkavad kinni minema, koormus suureneb, ja pump võtab võimsust vähemaks. Nii et kõik peaks õige olema. Muidugi ei tea mina sellest midagi.
                      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

noh ja kumba pidi on siis? kas koormuse suurenedes lasb watti vähemaks või ei? või paneb pastajanna selles astmes kuhu klots pandud on?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                          Üldiselt kui torud on jämedamad ja vasturõhk pumbale väheneb, peaks pump hakkama tarbima suuremat võimsust ja voolu, kuna pumbatav veehulk suureneb. Ehk pumba tööpunkt liigub mööda H/Q graafiku vastava kiiruse joont paremale.
                          Kui ta vahetas ühe toru jämedama vastu, siis vähenes vasturõhk ja hüdrauliline takistus ning pumba vool A-s vähenebki vaatamata sellele, et pumbatav veehulk suurenes. Palju sõltub ka peenema ja jämedama toru pikkuste suhtest – veehulk ei pruugigi palju suureneda.

Comment

Aga kas siis pealetuleva vee temperatuuri ei anna tõsta.
                            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ei anna enam tempi tõsta 80kw uugab ilma vaheta

Sekundaar poolelt on puudu mõni kraad ja primaar poole delt t on ca 20 kraadi. Minu loll pea ütleb, et kui ma delta t vee kiirema ringlusega väiksemaks viin saan selle paar puuduvat pügalat sekundaar poolele kätte.
                              Ja küsimus ongi, kas selle pumabga on midagi teha (ja kui tark mõte oleks üks (olemasolev) natuke lahjem pump lisaks panna (rööbiti?) piigem vist mitte )

Comment

Working...
                              X