Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    Kui ta vahetas ühe toru jämedama vastu, siis vähenes vasturõhk ja hüdrauliline takistus ning pumba vool A-s vähenebki vaatamata sellele, et pumbatav veehulk suurenes. Palju sõltub ka peenema ja jämedama toru pikkuste suhtest – veehulk ei pruugigi palju suureneda.
    Päris nii ei ole.
    Tavalise tsentrifugaalpumba võimsus sõltub vooluhulgast, mitte vasturõhust, tavaliselt vasturõhu suurenemisel vooluhulk väheneb ja väheneb ka tarbitav võimsus.
    Selle jaoks peab vaatama täielikku graafikut, kus vooluhulga ja võimsuse joon on ka olemas: https://wl-market.ru/upload/shop_1/8...e_824_1957.jpg

Esmalt postitatud Madlobster poolt Vaata postitust
    Ja küsimus ongi, kas selle pumabga on midagi teha (ja kui tark mõte oleks üks (olemasolev) natuke lahjem pump lisaks panna (rööbiti?) piigem vist mitte)
    Sellele küsimusele saab vastata ainult siis, kui sa tead vajalikul vooluhuglal tekkivat süsteemi kogu rõhukadu. Muidu jäädki mängima nende pumpade vahetusega.
    viimati muutis kasutaja moi; 30 m 2020, 11:20. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

Comment

Vs: Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Comment

Vs: Tark tsirkulatsioonipump ja loll mina

Proovi alustuseks voolu mõõta kõigis kolmes asendis, kui muutub siis ilmselt kolmas kiirus ongi max milleks see pump võimeline.

Samas... kui sul on delta 20 kraadi ja see pump vähegi vett liigutab siis peab soojustarbimine olema sadades kilovattides. Või on kuskil ummistus st vesi ei liigu. Soojusmõõtja on vahel?
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
        X