Üks keris sokutati mulle siin, täiesti uus, ent osa tennidest ei lähe soojaks. Sees ühendus sedasi, et esmalt on tavaline suurem relee 3 faasi, siis edasi läheb sealt üks faas otse ühele küttekehale(kokku kolm nagu ikka) ja teisel kahel faasil on triacs-id ees kummalgi üks, neid juhib siis kerise automaatika. Tenni teised otsad omavahel lihtsalt koos ja nulli pole kasutuses seal. Imestama pani see, et need kaks triacsit on radika külge kruvitud, mis korpusega ühenduses kõik, korpus maandatud. Algul ajas silmad punni see asi veits, ent siis mõõtsin mul siin kõrval suvalist lahtiselt olevat TO220 triacsit ja ei olegi keskmine koib korpusega ühenduses neil tõesti, ükski koib ei ole jahutustallaga ühenduses. Vaatasin veel neid kerisel olevaid triiakeid, et tegelikult see õhuke vilgukivist isolaator on tegelikult radika ja korpuse vahel seal olemas, ent siis edasi on lihtsalt ilma isolaatorseibita see kompott kruvi kaudu koprusega ühendatud. Mul siin ei ole 3 faasilist toidet ka võtta, muidu viskaks laksu peale ja vaataks mis teeb, kuna nagunii juba proovitud tööle panna samamoodi. Kas ongi siis nii, et triiakitel ei peagi seda TO220 korpust isoleerima ja kannatab ka 3 faasilise pinge korral niiöelda läbi korpuse maandusesse lekkida ja ei olegi mingit häda sellest?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Triacs isolaator
Collapse
X
-
Vs: Triacs isolaator
Aga vaata Datasheet nt BTA16-800:
"The snubberless versions (BTA/BTB...W series) are specially recommended for use on inductive loads, thanks to their high commutation performances. By using an internal ceramic pad, the BTA series provides voltage insulated tab (rated at 2500V RMS) complying with UL standards."Hobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
Huvid: mikrokontrollerid, CNC, DIY, 3d printer: Prusa i3.
-
Vs: Triacs isolaator
Et siis ongi okei sedasi nagu tundub, harjumatu igatahes ta on, väljakad ja transid tavaliselt on terve korpus mingi keraamilise löga sisse valatud ja sedasi isoleeruvus saavutatud, aga otse metalltald ja isoleeritud, seda kohanud pole. Milleks see vilguleht veel seal vahel, see ka omamoodi, termopasta ja otse vastu alumiiniumradikat annaks igal juhul parema soojusjuhtivuse siis ju, või mitte?otsija
Comment
Comment