Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas saada tööstusvoolu (keevitusaparaadi valimine)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas saada tööstusvoolu

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust

Kogu juhend on ka tõlgitav.
    Ega paremat tõlget riistaga kaasa ei anta. Vist.

A ega see olemasolev väga paha ei tundunudki kiirelt vaadates (ei süüvinud).

On kokkupuude selle tootja riistaga, vanema mudeliga, oli umbes sama võimas.
    Minu küsimus pigem oleks, et mis on vajadus kuskil Tartutaga soos sellele masinale? Kodus autoplekki keevitada ei ole ta praktiline.
    Kui peaks selle töökvaliteedi osas hindama siis annaks 5 punkti süsteemis sellele 4.....3,8. Taoline riist võiks uuestpeast olla kuskil 2000 euro ringis kui poest uuena osta. Sama investeeringu teeks ma vaieldamatult Kemppi peale. Kui see kõnealla ei tuleks (põhjus peaks olema mingi väga isiklik ) siis Fronius, siis 3. võiks valikus kaaluda Walliust.
    Pigem lahjem Kemppi mis mahuks sama hinna sisse aga töökindlus ja kasutusmugavus ja tööjälg on Kemppiga tunduvalt parem.
    Seni ei ole kohanud paremat aparaati kui Kemppi MasterTIG 3500 AC/DC, ükskõik mis masinatest.
    Poolautomaadina võiks kaaluda MasterMIG seeria riista, need kestavad kodukasutuses kogu elu.
    -superradical-

Comment

ahhh - mida täpsemalt? 3x25 hiirt või kassi? Kuniks sa ei vii end kurssi ühikutega ja nende mõttega, jäävad sassiminekud korduma. Mida pingviinid ütlesidki...?
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

No järjest paremaks läheb 3x25???! Ehk on 3x400V 25A

Comment

Kui vähegi võimalik astu esabist mööda!

Eriliselt sitt on neil digitaalselt reguleeritav drossel ehk siis inverteri seadistust muudetakse mitte drosseli oma reaalseid parameetreid. Toodi tööjuurde tuttuus masin, maksis ligi 8000+lisad juurde, sitt mis sitt, seisis nädal kuni ülemus vedas lihtsalt oma keldrisse

Mitu meest olid ümber, igaüks proovis, keerasid traadikiirust, muutis automaatselt ka kohe drosseliseadeid jne. Üks jaapani seade oli ka, veel kallim, ka käsikeevituseks mitte kõige parem aga mõeldud algselt pigem robotile, siiski müüdi teda ka kui käsikeevituseks sobivat aga tegelikkus oli, et kui kõik hästi tundus manuaalse riista järgi paigas olevat siis lasi alguses vorsti peale, mitu cm, siis hakkas läbi sulatama.

Kui tahad kodus autotöid teha, võta trafoga Telwin või siis väiksem Wallius kui oled sellega sinasõber juba, sellel suurel masinal pole praktilist vajadust kodus, sellega saab laevarauda hommikust õhtuni lasta. Mingi Kemppi KempoMAT 4000 (MIG/MAG) oli millega tegin soomukite miinikilpe, paks "raud", paari cm paksune Armox (suure tugevusega soomusteras) plaat, selle masinaga saab vajadusel pm non-stop töötada, vedelikjahutusega põletid jne.

Kui TIG oskus on olemas siis mina lähekski ainult TIG teed, 1000euriga saab juba kodukasutaja masina kätte, kui tahad alu jaoks ka siis 1500, mingid Telwin superior TIG vms. CEA Matrix (2200) vist oli ka hea masin, kannatab ka jutiga 20m 3mm alumiiniumilehte kokku lasta. Telwin kodukasutuses on end õigustanud, ka invertertoitega versioonid on põlvepeal remonditavad ja juppe on saada. CEA on remontida halb aga profimad riistad ei lagune, kui laguneb siis utiili või tehaseremont - režiimid on custom kivis mida riiulikaubana mina pole suutnud leida, õnneks profimate masinatega pole probleeme olnud. Veel on head ka uuemad vene masinad (250A inverterid kipuvad neil olema 250A või isegi üle ja on varuga tehtud, osta saab Ukrainast või lõunanaabrite juurest heade hindadega. Kemppi ostul mõistlik minna Soome, ametlike müüjate juurde, viisakalt suheldes võib saada hea pakkumise, näiteks mõne eksponaatmasina poole hinnaga letihinnast - pole paha arvestades, et profiriist.
          See 3x25A pole ka probleem kuni sa maximum režiimis ei kasuta, ilmselt 400A korras aparaadiga probleeme pole kui see kaitse on aeglase reaktsiooniga.

http://www.cedo.ee/index.php?page=342 on küllaltki hea, kodus sa ilmselt saad mitu elu seda kasutada. Lisaks töötab see ka 1 faasiga, kui 100% maksimumreziimis ei kasuta siis ilmselt selle 25A puhul välja ei löö, isegi 16A puhul 200 kandis sai kasutatud korraga seal mõnekümne cm alutööde juures, põhimure on, et kui suur vool siis sisendpinge hakkab kõikuma, tikub üle kuumenema, kui sisendtoide ei kõigu siis pole probleeme olnud - meetrid alumiiniumlehti pm jutti saab keevitada probleemideta.
          Matrix 4000 ka umbes sama aga 3F ja palju võimsam, pole mina suutnud seda üle koormata, minumeelest oli 3x20A aeglane automaat.
          Hind muidugi ei soosi kodukasutusse selle ostu.
          Telwin mida mõtlesin: https://www.stokker.ee/tig-keevituss...in/-1143856207
          sellel siis ka AC/DC ehk alumiiniumi, roostevaba, titaani jne jaoks sobiv, lisaks kõik mustad "rauad", tööjälg on hea ja mugav kasutada.
          Kindlasti müüakse seda kusagil tagasihoidlikumas kohas ka taskukohasema hinnaga.
          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 14 April 2020, 18:01.
          -superradical-

Comment

Kui keevitusel on pistik mis sobib pesasse mis on seinas siis polegi vaja juurelda mitu korda mida peab olema.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Teemaalgataja, kodusesse autoremondi töökotta oleks 160-200A masin lagi. Kempomat 163S, Kempomat 180 näituseks.
              Need saavad 16 amprise kaitsmega kenasti hakkama. Ilmselt isegi vähemaga.
              Štirlitsit tabab kuul pähe.
              >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

Aga siis mis trafot soovitate või kas üldse on olemas sellist trafot mis teeks tavalisest 220v 400v

Comment

Aga siis mis trafot soovitate või kas üldse on olemas sellist trafot mis teeks tavalisest 220v 400v
                  Mida siin soovitada on? Pole sellist trafot kohanud ja ei näe ka selleks mingit vajadust, milleks? Kauges minevikus oli küll selliseid 3F trafod mis olid tööstusvoolule 3x380v ja väljund 3x220V ja olid kasutuses höövli ja sae toiteks mis olid tööstuslikud seadmed, kuid see oli nii ammu vene ajal siis kui lumi oli vööni ja varesed olid valget värvi. Lihtsam on sul küsida mida vaja on ja milleks mitte aga trafot otsida mida pole, aga võib saada kui ise kerid. Tahad siin igasugu asju ja nagu aadliplika, see pidi ka hädas olema ja kõike tahtma ainult et ei tea mida tahab, kuid pidi saama seda mida tahab!

Üks soovitus on mul küll, kui otsid töövahendeid....
                  Hetkel võtad sellise vahendi mis koosneb kahest kilost watist ja 36 Voldist ja kasutad otstarbe järgi, elekrtikindlad botikud, viirusekindlad kindad ja alustad kuuri juures puuriidast, laod need riita algatuseks ja siis vaatame edasi mis saab!
                  viimati muutis kasutaja humax; 15 April 2020, 10:20.

Comment

mootorgenekas on selle asja nimi.

sebi endal sõber kelle on selline: http://www.rasketehnika.ee/kasutatud...ache_missing=1

selle 10kW jõujaam on kõik keevitused ära vedanud ja korra oli üks keskkütte katlamaja järel.

Comment

Persse küll, teemaalgataja. Tee palun endale selgeks mis süsteem sul kodus on. 3x230 või 3x400?
                      Minu viidatud masinad on minule teadaolevalt ümberlülitatavad nii ühele kui teisele süsteemile.
                      Just käis minu käest läbi üks Wallius Blueweld 272 mis samuti on töövõimeline mõlemas süsteemis.
                      Štirlitsit tabab kuul pähe.
                      >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

Võtaks aja maha ja alustaks otsast.

Selleks tuleb sõnastada probleem. Mis ei sisalda ühtegi võimalikku lahendust vaid ainult probleemi kui sellist.
                        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

ma arvan et esmalt tuleks teema algataja võtta raamatuga sihikule.

//milleks küsida, kui küsida ei osata.

Comment

Kas selle keevitusaparaadi ümberlülitamine 220v peale on võimalik Wallius lmc 400
                            Ma leidsin youtubest sellise video ja ma arvan et see on see mis vaja teha mitte hakata tegema mingi trafoga.
                            This video show you how to switch a welder from 220 V to 460 V, 460 V to 220 V, and 575 V to 460 V. These are the most common power inputs that power welder...

Comment

Sa mõtled ühe faasi peale vä? No nii suurt voolu pole sul seal küll kusagilt võtta, 25A kaitse lendab momentaalselt välja.
                              Või on sul seal siis tõesti 3x220V? No mina mitte kuidagi ei saa aru.

Comment

Mul on 3x25 220v ehk 3faasiline aga pinge on 220v
                                viimati muutis kasutaja Scott; 16 April 2020, 02:31. Põhjus: eelnevat ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Working...
                                X