Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas käitada soojuspumpa päikesepaneelidelt?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kui tohib küsida, siis millest ajendatult Elektrilevi käis silma peal hoidmas?

Ma tean mitut 15kW parki, kus võrgu poole müük on lepitud 0.
    Väljavõte Elektrilevi tehnilistest: tingimused on väljastatud 0 kW ühendamiseks Elektrilevi OÜ jaotusvõrguga. Võrguettevõtja paigaldab mõõtekilpi kahesuunalist mõõtmist võimaldava mõõtesüsteemi, mastilüliti ja kahepoolse toite hoiatussildid.

Kui ma loen nanotootja tingimusi, siis jah, voolumõõtja vahetus ei ole iseenesest vajalik. Juhul, kui midagi võrgu poole läheb, siis see arvestatakse tarbimiseks.
    Aga seal on mul ka tootva seadme piir -0,8kW, mis arvestades soojuspumba kõikuvat tarbimist, ei ole sobilik.
    Boileri elektritenni külge saaks nii ühendada küll - tarbimine on igal juhul üle tootmise ja võrgu poole ei lähe midagi.
    Ok, ma saan aru, et hübriidinverteris saab võrgu poole liikumise kinni panna, aga ma ei ole päris kindel, kui kindlalt see kinni läheb ja kas keegi "hoiab silma peal".

Comment

Tohib. Jälgiti tarbimist, tarbimisharjumust. Kui see hakkas näitama suht pidevalt nulltarbimist, siis hakati mõtlema, et äkki, äkki mindi n.ö. otse posti otsa. Selleks tuldigi kohale, lennati lausa drooniga terve liin läbi, siis nähtavasti märgati PV väljakut ja lõpuks helistati - kuulge me siin teil õue peal, teeme vaatlusi jne.
      Teine kord ma kahtlustan, et keegi tehnikutest tundis mingit isiklikku sportlikku huvi, sest käis nimelt väljaku läbi, siis avastas et ei saa märkamatult ära minna ja ka helistas, selgitas et teeb liinipostide inventuuri... Tubli poiss oli, kui ma ütlesin et eelmine inventuur paar aastat tagasi tehti nii et pildistati ka postide "pilkad" ülesse, siis tegi ka pilti...
      Milles on see juriidika: "tingimused on väljastatud ühendamiseks Elektrilevi OÜ jaotusvõrguga" eks? Aga see kehtib kuni arvestini. ATS ehk eesti keeli automaatne reservtoitelüliti ühendatakse PEALE arvestit, kliendi poolel, mitte jaotusvõrgu piiritlusalas. Seega, kui ATS on rakendunud, ei juhita inverteri väljundit otse arvestisse, ATS katkestab igasuguse ühenduse väljundist jaotusvõrku. Sel ajal ei ole jaotusvõrk, tema olemasolu või seisund, mitte kuidagi relevantne.

Hübriidi kasutamisel, kui tahame võtta kompensatsoonienergiat jaotusvõrgust, siis kehtib põhiliselt kõik eelnev, selle täiendusega, et inverteri võrgusisend on ühendatud peale arvestit, aga enne ATS'i. Nüüd on siin oluline et inverter ei teeks nn backfeedingut. Mina hankisin selle tuvastamiseks kahesuunalise smartmõõdiku, mis sest et arvesti on ainult ühesuunaline ja otseselt ei saa keegi tuvastada kui midagi vähesel määral võrku antakse. Meelerahu on ka tähtis. Siiani on see "production" mõõdik nullis.

Nanotootja leping on selline lõbus leping. Kuskil oli öeldud et see on tasuta. Kui sai hinnakirja uuritud siis tuli välja et see "tasuta" maksis kas 264.- või 462.- ma täpselt ei mäleta kumbapidi need numbrid olid, aastad juba möödas. Ja kui tegelikult ei taha üldse võrku müügiks neid molekule kasvatada, siis miks või mille eest seda tasu maksta...

See on Eesti müügimeeste töö "tulemus", et hübriidinvererid kuidagi nagu avastati umbes aasta tagasi, nagu oleks see midagi uut ja värki Enne seda oli praktiliselt kõigil ainus teadmine, et inverter ei hakka muidu tööle kui võrku pole ühendatud. Mind vaadati kui mingi klouni, kes tuleb mingit lollust tahtma (tahtsin siinile sobivat ATS'i), piirkonna üks targemaid tegelasi ütles otse välja et ta ei saa aru mida ma tahan. 10 minuti järel sai aru, aga tunnistas et ei oska aidata. Nii tore, nii tore...

Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Nanotootja leping on selline lõbus leping. Kuskil oli öeldud et see on tasuta. Kui sai hinnakirja uuritud siis tuli välja et see "tasuta" maksis kas 264.- või 462.- ma täpselt ei mäleta kumbapidi need numbrid olid, aastad juba möödas. Ja kui tegelikult ei taha üldse võrku müügiks neid molekule kasvatada, siis miks või mille eest seda tasu maksta...
        Taoline hind oli tavalise mõõtja vahetus kahesuunalise vastu. Võib ka juhtuda et seda tehakse ennetavalt tasuta, kui nt kauglugemine jupsib.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Seda ei tulnud sealt välja et see tasu oleks kuidagi arvestiga seotud olnud, ma mäletan et tegin isegi mingi ekraanipildi kunagi sellest, kui üles leiaks panen siia välja. Aga see võib olla aastate jooksul muutnud ka.
          Konfutsius

Comment

Hetkel ütleb, et:
            Nanotootja liitumine 0.
            Kui soovid toodetud elektrit võrku anda, tuleb olemasolev arvesti vahetada. Arvesti vahetamine on tasuline, teenuse hind 107.36 eurot (koos käibemaksuga).
            Saad tutvuda kõikide elektritootjaks saamisega seotud asjaolude, osapoolte ja tegevustega.

Comment

See "Tootmine enda tarbeks" on mingi konksuga asi? Liitumine eelkõige iseendaga ja makstes veel kellegile, kes su rahaga võib järjekordse lolluse korda saata.
              Liitumine "maksunõugoguga" on vaid vajalik maksukogumiseks ju, kui mitte täna.. siis tulevikus. Siin riigis pole midagi püha ja puutumatut, seda oleme juba näinud.
              Nad saadanad peaks roherahadest peale maksma/ su üle kuldama, kui tahad liituda, mitte raha küsima.

Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Konks on selles et saad võrku kasutada stabiilsusreservina, st kui sul on ületootmine peab võrk selle ära utiliseerima mitte sa ei pea leiutama kuidas tootmist piirata või offgridis toimetada.

Comment

Mismoodi sa teed ületootmist, kui igasugune inverter toodab "on-demand"? Vähemalt kõik hybriid- ja off-grid võimekusega asjad. See nanotootmise jura on agarogarate väljamõeldis et kõike kontrollida, mitte midagi muud selle taga tegelikult ei ole.
                  Konfutsius

Comment

Tavaline ongrid inverter toodab kõik ära mis paneelidest tuleb ja saadab võrku. Kas tarbija oled sina või narva tema ei tea sellest midagi.

Ja kui on targem inverter siis peab ta ka tarbimise sümmeetriat vaatama et ühegi faasi pealt rohkem võrku ei läheks kui sa soovid. Kui ühe faasi otsas on boiler ja teisel uksekell.

Comment

Ehhee!

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Tavaline ongrid inverter toodab kõik ära mis paneelidest tuleb ja saadab võrku. Kas tarbija oled sina või narva tema ei tea sellest midagi.
                        Ja MIKS peaks täna keegi sellist õnnetust enda koju tahtma? Milleks pidi teemalgataja üldse midagi küsima, kui ainus mis tal on-gridi puhul teha oleks, on juhe seina pista? Ega soojuspumbal pole ka midagi vahet kus tema elekter tuleb, niikaua kuni see mingit standardit meenutab. Ilmselt küsiti abi ikka seepärast et saavutada mingit kokkuhoidu või lausa mingil tasemel energiasõltumatust. Tänaste müügihindadega on kokkuhoid kus...? ...
                        Konfutsius

Comment

See oli tegelt vastus inverterite võimekuse kohta mis pole kõigil ühesugune.

Comment

Working...
                          X