Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jootekolvid kontrolli alla

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Täna sattusin ühe Tevalo inimesega vestlema ja selgus, et neil olla 24V kolbe (nagu Solomoni jaamas) müügil. Maksid natca üle 110 raha! Kui keegi peab plaani minu jutukeses kirjeldatud skeemi korrata, ja vana Wellerit "doonoriks" pole, võiks see olla kaalumist vääriv variant.

PS. Jutt oli ainult kolvist (termoanduriga), trafod - värgid peab ise leidma.
    PS/1. Kolb tundus olevat keraamilise elemendiga.
    PS/2. Nad EI maksa mulle reklaami eest :P (Oehh, ei tea küll miks...)
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Selle teema viimasest postist on nüüd päris tükk aega mööda läinud.
      Kuna minu viimane kasutatav kolb võttis kätte ja loobus minu heaks töötamast, siis otsustasin hr. felc´i sütitavatest kirjatükkidest inspireerituna ehitada omale isiklik jootejaam. Ja kui juba teha, siis ikka korralikult, kontrollerid, displeid ja muu säärasega.
      Ehk siis mõned küsimused felc´ile:
      1. Kas olete jõudnud selle skeemi montaaziplaadiga ka tegeleda?
      Hakkasin siis üks õhtul seda kokku joonistama aga vat ei ole nii spetsialist et asi ilus ja sile välja tuleks. Suurt raskust tekitab komponentide asetus, et ei tekiks liigselt pikki radu ja silde.
      2. Kuidas edeneb softi pool?
      Vot häbiga tunnistan, et sellega ei saa küll hakkama.

Igal juhul soovin Teile edu ja ettevõtlikkust nende suurepäraste projektide edendamisel.

Comment

Hmm....seda ma kartsingi, et keegi küsib. Ühesõnaga, pooleli on veel Senine kood suhtleb Nokia 3310 displeiga, suudab temperatuure juhtida jne. Lahendamist ootab unetaimer ja ikkagi temp. enda mõõtmine. Welleri WHS40-s andurit ei ole ju.
        Montaaz on olemas, hästi kokku surutud selline. Paar parandust peaks veel sisse viima. 1 on näpukas (tegelikult 2 näpukat) ja kuna prosel on eriti vähe mälu, tahaks talle fontide hoidmiseks EEPROMi külge riputada. Kas õnnestud (antud skeemi koral), ei tea veel öelda...
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänks kiire vastuse eest.
          Egas siis midagi. Jään pikisilmi ootama.
          Edu.

Comment

Kuna vahepeal "tinutamise" vajadus on karjuvalt suureks muutunud, tegin Felch´i teise skeemi järgi, mis oli avaldatud Arvutikasutaja ajakirjas ja peaks olema siis Welleri mod. variant. Konstruisin plaadi ja laenatud kolviga "jootsin" (mis ilus sõna ) jupid peale. Saba seina ja .... . Suitsu ei tulnud , välku ei löönud ja kolb läks ka soojaks. URAAA!
            Vahemärkusena olgu õeldud, et ostsin Tevalost selle Solomani jaama kolvi. Pisut üle saja raha.
            Et mis ma siis siin kurdan. Asi selles, et otsal on koguaeg mahv peal.
            Esimese asjana mõõtsin termostaadi takistuse üle: Külmalt mingi 0,5 oomi ja kuumalt pea 168 oomi. Kas siia ongi koer maetud? Eelpool nimetatud skeemis on arvestatud termole 20-40 oomi. Milliseid komponente peaks muutma. R14 (1kohm) kindlasti?
            Ja veel, käepärast ei ole C5 150nF, asendasin 220 nf. C3 ja C4 panin smd jupid. Heameelega asendaks mingi 50 pf ´dega. Lihtsalt 18 pF kodus ei ole ja narr Tevalost tellima ka hakata.

Vot sellised probleemid? Kangesti targemate nõu vaja.

PS.Kui ülemad arvavad et see võiks päris uus teema olla, siis ei pane pahaks kui ümber tõstate.

Comment

Mnjah, see<pole päris valmis. Tuli muid ülesandeid vahele. Muide, viimase skeemi leiad: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/

Näh nüüd, ei lugenud korralikult, arvasin, et räägid tollest eksperimentaalsest digijaamast
              Ja, sellise takistusvahemikuga skeem ei tööta küll. Esiteks tuleb võimendust vähendada. Sa saad ligikaudu üige väärtuse "tagasi arvutades". Võimenduse muutmiseks on skeemis pote.
              Võimalik, et ka eelpinge vajab nihutamist. Seda tee R18-ga (kui väga reziimist väljas).
              R14 võib ehk isegi samaks jääda. 150nF konde asemele sobib suurem küll, vaid reguleerimine võib tiba uimasemaks minna.
              18pF asemel on mul endal ka midagi muud aga on hea, kui konded väikesed. Nad eraldavad signaali muutusest frondi ja see peaks olema võimalikult lühike. Tõsi, suurema mahtuvusega käib ka, sümistori avanemishetk peaks veidi nihkuma.

Comment

Sooviks teada kas ka HQ-solder/ir selline kolb sobib ja et millistest otstest vool sisse lasta nimelt on kaks paari otsi ja mõlemad on külma kolviga 6-7oomi

Comment

Vasakul kaks juhet on toide, keskmine on korpus ja paremal temp.

See on juhul, kui sul pistiku ots näoga sinupoole ja juhe kulgeb paremale. Võta kolb lahti ja vaata seal on toitejuhtmed ühendatud klemmlauaga, termo on lihtsalt rüüsi sees.

Comment

Ok panin voolu taha ja hakkas soojaks minema aga termoanduriotstel hakkasid oomid vähenema ja lõpuks tuli ka veel miinus ette

Comment

AAAA... siis on ilmselt tegemist termopaariga . Mõõda pingeid. Sellistel temperatuuridel on termopaar väga sobilik. Termopaari on üldiselt võimalik ka ise valmistada.
                      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Kuna tegemist on juba vanema teemaga, siis küsiksingi Felch&#39;ilt kas see projekt on juba lõplikult valmis???

Olen ise ka asjast väga huvitatud

Comment

Milline? Digikolvi projekt on hetkel konserveeritud. Analoogskeem, nagu kasutaja REhi rääkis, töötab mul kodus juba mitu aastat.

Comment

to felch, kuidas siis kolvi temperatuuri mõõtmise probla lahendasid? või saab seda ise kuskilt lugeda?, AK FTP ntx?

Comment

See ongi asi, mis raskusi tekitas. Ostsin Tevalost Solomoni varukolvi (neil olid suht odavad, 10 raha kanti) ja seal o termoandur sees. Paraku seisab seni kapi otcas ...

Comment

Palun soovitage mulle ka mõnda skeemi ja millist kolbi kasutada

Kuna olen pühapäevatinutaja siis ei ole nõudmised liiga kõrged ja odavam võiks ka olla

Mida arvate sellest skeemist?

http://members.shaw.ca/roma/iron_build.html

Comment

Working...
                                X