Ehk siia sobib see teema kõige rohkem.
Lugesin ükspäev lehest, kuidas kodus voolutarvet vähendada.
Otsustasin natukene mõõta, kust mu 30EEKused elektriarved tulevad.
Oodatult suurim elektriõgija oli mu snaige külmik, mis kuus umbes 115EEK neelas (276W).
Võrdluseks uued 280kW/aastas tarbivad külmikud läheksid kuus maksma napilt 30EEK.
Teisel kohal serveriks olev arvuti (2xHDD, Athlon 3000+ vms) keskmiselt 85W ja 70EEK/kuus. Sinna juurde 17tolline monitor 54W energiatarbega.
Teleriks Daewoo 29tolline kineskoop, kuhu oli küll peale kirjutatud 84W aga tegelik keskmine oli hoopis 96W. Ju see 84W oli signaali puudumisel mõõdetud, kui pilt must.
950W energiaterbega (ja 600W väljundvõimsusega) Samsungi mikrouun tarbis hoopis 1065W.
On keegi elektripliidi energiatarbeid mõõtnud äki?
Lisa: siin ka exceli tabelina iga seadme voolud, võimsused ja maksumus kuus
Lugesin ükspäev lehest, kuidas kodus voolutarvet vähendada.
Otsustasin natukene mõõta, kust mu 30EEKused elektriarved tulevad.
Oodatult suurim elektriõgija oli mu snaige külmik, mis kuus umbes 115EEK neelas (276W).
Võrdluseks uued 280kW/aastas tarbivad külmikud läheksid kuus maksma napilt 30EEK.
Teisel kohal serveriks olev arvuti (2xHDD, Athlon 3000+ vms) keskmiselt 85W ja 70EEK/kuus. Sinna juurde 17tolline monitor 54W energiatarbega.
Teleriks Daewoo 29tolline kineskoop, kuhu oli küll peale kirjutatud 84W aga tegelik keskmine oli hoopis 96W. Ju see 84W oli signaali puudumisel mõõdetud, kui pilt must.
950W energiaterbega (ja 600W väljundvõimsusega) Samsungi mikrouun tarbis hoopis 1065W.
On keegi elektripliidi energiatarbeid mõõtnud äki?
Lisa: siin ka exceli tabelina iga seadme voolud, võimsused ja maksumus kuus
Comment