Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

väike hüdroelektrijaam

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

väike hüdroelektrijaam

mul tekkis mõte ehitada oma kodu lähedale oja peale väike elektrijaam. Nii kõhutunde järgi hinnates peaks veevool olema piisav auto geneka ringi ajamiseks. Äkki on keegi juba sellelaadse projektiga tegelenud? Et ei peaks jalgratast leiutama hakkama ja teaks, mis probleemid võivad ees oodata. oja on kuskil meeter lai ja pool meetrit vee taset kergitada poleks probleem. Genekaga laeks akut, mis esialgu võiks toita lihtsalt õuevalgustust, hiljem, kui asi väga efektiivseks osutub võib ka võimsama geneka osta ja pingemuunuri teha. On keegi midagi selist juba äkki ehitanud?

Vs: väike hüdroelektrijaam

Tuleb õppida otsingut kasutama

Comment

Kui jutuks on hüdroelektrijaam, siis saab rääkida ikka ainult pidevalt langevast veejoast. Selleks on aga vaja ehitada pais, mille maksumus tõmbab ettevõtmisele vee peale ka siis kui see seadustega kooskõlla viia.
      Ojad jäägu laste mängumaaks.

Comment

Aga ole selle vee paisutamisega ettevaatlik. Nimelt on plajud kraavid tehtud selleks, et põllu pealt üleliigne vesi ära juhtida, põldu kuivendada. Kui sa nüüd selle kraavi yles paisutad, siis võib juhtuda, et põllu peale tekib järv.

Comment

aga kui mul koprad (enam ei elutse seal) nagunii juba vee üles paisutand, siis ei tohiks ju probleemi olla kui ma ise 10 m edasi oma tammi teen ja vett vanast tammist kõrgemale ei paisuta. Nimelt oli mul plaanis kogu värk truubi ette ehitada, sest seal väga lihtne paisutada ja pool meetrit veetaseme tõusu ei tekita mingit paisjärve ega tõsta veetaset naabrite maadel ning kõrvalolev põld on 2 m ojast kõrgemal. Täna silmajärgi hindasin et veevool peaks olema umbes 30 L/s. Ma olen suht kindel et teen selle projekti kunagi ära. Lihtsalt tahaks nagu 5 korda enne läbi mõelda ja ühe korra ehitada mitte vastupidi

Comment

tavaliselt ikka tehakse valmis ja siis hakkatakse sättima paremuse poole, Muidu kaob katsetamise lõbu ära
            Pluss on massis ja kõik on sassis

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
              aga kui mul koprad (enam ei elutse seal) nagunii juba vee üles paisutand, siis ei tohiks ju probleemi olla kui ma ise 10 m edasi oma tammi teen ja vett vanast tammist kõrgemale ei paisuta. ... Ma olen suht kindel et teen selle projekti kunagi ära. Lihtsalt tahaks nagu 5 korda enne läbi mõelda ja ühe korra ehitada mitte vastupidi
              Õige, tee kõigepealt projekt, mõtle läbi, ja siis vuta-vuta kohalikku keskkonnaametniku jutule. Tema kontrollib selle ilusti üle ja annab kooskõlastuse, kui kõik on õigesti ja seaduste järgi kavandatud.

See, et paisjärve ei teki, ei tähenda, et tammist ülesvoolu poole see mõju ei avalda. Vesikond on silmaga nähtavast vee(kogu)st mitmeid kordi suurem. Pool meetrit vee tõstmist mõjutab väga suure maa-ala pinnase veestruktuuri.

Kui vana tamm olemas, miks siis seda ei kõlba korrastada?

Kui loata ehitatud hüdroseade keskkonnainspektori vaatevälja satub, pääseb sekeldusteta vaid siis, kui selle ehitajal kopranahk koos lameda saba ja kollakaspruunide hammastega üll on.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

Comment

Kui loata ehitatud hüdroseade keskkonnainspektori vaatevälja satub, pääseb sekeldusteta vaid siis, kui selle ehitajal kopranahk koos lameda saba ja kollakaspruunide hammastega üll on.
                Täpselt nii.Ilma keskkonnaameti loata ei tohi midagi paisutama hakata.See,et koprad tamme ehitavad,ei loe mitte midagi.Need kopra tammid on ajutised asjad,mis reeglina maha lõhutakse.
                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Esmalt postitatud Voltag poolt
                  tavaliselt ikka tehakse valmis ja siis hakkatakse sättima paremuse poole, Muidu kaob katsetamise lõbu ära
                  Katsetamiseks võiks midagi taolist proovida
                  [IMG]file:///D:/My%20Pictures/2007/05/Portugal/1.JPG[/IMG]
                  Lisatud failid

Comment

Esmalt postitatud Andrus poolt
                    Katsetamiseks võiks midagi taolist proovida
                    [IMG]file:///D:/My%20Pictures/2007/05/Portugal/1.JPG[/IMG]
                    Sähke tamm ujutaks vist pool baltikumi üle

Aga esialgu võiks ju valmis ehitada ja kui tööle hakkab siis luba taotleda ja kui tööle ei hakka, siis lihtsalt ära koristada? See koht suht metsavahel ning ei usu et lambist mingid kontrollid poole ehitamise pealt peale satuksid. Pole nagu elusees ühtki võõrast nägu näind seal

Comment

Aga esialgu võiks ju valmis ehitada ja kui tööle hakkab siis luba taotleda
                      Ma olen 99% kindel,et seda paisutamisluba ei anta.Kui sa oled uudiseid lugenud,siis väga suurte raskustega saab paisutamislubasid isegi nendesse kohtadesse,kus ajalooliselt on kunagi paisud (ja väiksed hüdrojaamad) olnud.
                      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

ok, tänud arvamuste eest loaga või ilma tuleb see projekt igatahes ära teha... maisaa ju rahulikult magada kui mõtlen kuidas need kilovatid lihtsalt tühja voolavad

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
                          ok, tänud arvamuste eest loaga või ilma tuleb see projekt igatahes ära teha... maisaa ju rahulikult magada kui mõtlen kuidas need kilovatid lihtsalt tühja voolavad
                          ja vaata ette, et naabrimees kolakat ei anna, kui tal jalad märjad on koos talve kartuliga.

Comment

Ma loodan et see projekt piirdub foorumis praalimisega.
                            Mine vaata elektriliine, äkki tilgub ka süda verd et näe vask ootab äravedamist.

Comment

Alustaks altvoolu vesirattaga?
                              Paisutada pole vaja, kogemusi saab, veidi elektrit ka ja kõigeparem, isetegemise rõõm ja rahulolu koos värske õhuga annavad parema une.

(pilte kah asjast, kui mingi areng toimub!)

Comment

Working...
                              X