mul tekkis mõte ehitada oma kodu lähedale oja peale väike elektrijaam. Nii kõhutunde järgi hinnates peaks veevool olema piisav auto geneka ringi ajamiseks. Äkki on keegi juba sellelaadse projektiga tegelenud? Et ei peaks jalgratast leiutama hakkama ja teaks, mis probleemid võivad ees oodata. oja on kuskil meeter lai ja pool meetrit vee taset kergitada poleks probleem. Genekaga laeks akut, mis esialgu võiks toita lihtsalt õuevalgustust, hiljem, kui asi väga efektiivseks osutub võib ka võimsama geneka osta ja pingemuunuri teha. On keegi midagi selist juba äkki ehitanud?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
väike hüdroelektrijaam
Collapse
X
-
Vs: väike hüdroelektrijaam
Kui jutuks on hüdroelektrijaam, siis saab rääkida ikka ainult pidevalt langevast veejoast. Selleks on aga vaja ehitada pais, mille maksumus tõmbab ettevõtmisele vee peale ka siis kui see seadustega kooskõlla viia.
Ojad jäägu laste mängumaaks.
Comment
-
Aga ole selle vee paisutamisega ettevaatlik. Nimelt on plajud kraavid tehtud selleks, et põllu pealt üleliigne vesi ära juhtida, põldu kuivendada. Kui sa nüüd selle kraavi yles paisutad, siis võib juhtuda, et põllu peale tekib järv.
Comment
-
aga kui mul koprad (enam ei elutse seal) nagunii juba vee üles paisutand, siis ei tohiks ju probleemi olla kui ma ise 10 m edasi oma tammi teen ja vett vanast tammist kõrgemale ei paisuta. Nimelt oli mul plaanis kogu värk truubi ette ehitada, sest seal väga lihtne paisutada ja pool meetrit veetaseme tõusu ei tekita mingit paisjärve ega tõsta veetaset naabrite maadel ning kõrvalolev põld on 2 m ojast kõrgemal. Täna silmajärgi hindasin et veevool peaks olema umbes 30 L/s. Ma olen suht kindel et teen selle projekti kunagi ära. Lihtsalt tahaks nagu 5 korda enne läbi mõelda ja ühe korra ehitada mitte vastupidi
Comment
-
Esmalt postitatud virx5 pooltaga kui mul koprad (enam ei elutse seal) nagunii juba vee üles paisutand, siis ei tohiks ju probleemi olla kui ma ise 10 m edasi oma tammi teen ja vett vanast tammist kõrgemale ei paisuta. ... Ma olen suht kindel et teen selle projekti kunagi ära. Lihtsalt tahaks nagu 5 korda enne läbi mõelda ja ühe korra ehitada mitte vastupidi
See, et paisjärve ei teki, ei tähenda, et tammist ülesvoolu poole see mõju ei avalda. Vesikond on silmaga nähtavast vee(kogu)st mitmeid kordi suurem. Pool meetrit vee tõstmist mõjutab väga suure maa-ala pinnase veestruktuuri.
Kui vana tamm olemas, miks siis seda ei kõlba korrastada?
Kui loata ehitatud hüdroseade keskkonnainspektori vaatevälja satub, pääseb sekeldusteta vaid siis, kui selle ehitajal kopranahk koos lameda saba ja kollakaspruunide hammastega üll on.
Comment
-
Kui loata ehitatud hüdroseade keskkonnainspektori vaatevälja satub, pääseb sekeldusteta vaid siis, kui selle ehitajal kopranahk koos lameda saba ja kollakaspruunide hammastega üll on.Vana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Esmalt postitatud Andrus pooltKatsetamiseks võiks midagi taolist proovida
[IMG]file:///D:/My%20Pictures/2007/05/Portugal/1.JPG[/IMG]
Aga esialgu võiks ju valmis ehitada ja kui tööle hakkab siis luba taotleda ja kui tööle ei hakka, siis lihtsalt ära koristada? See koht suht metsavahel ning ei usu et lambist mingid kontrollid poole ehitamise pealt peale satuksid. Pole nagu elusees ühtki võõrast nägu näind seal
Comment
-
Aga esialgu võiks ju valmis ehitada ja kui tööle hakkab siis luba taotledaVana helitehnika remont Pärnus
Comment
-
Esmalt postitatud virx5 pooltok, tänud arvamuste eest loaga või ilma tuleb see projekt igatahes ära teha... maisaa ju rahulikult magada kui mõtlen kuidas need kilovatid lihtsalt tühja voolavad
Comment
Comment