Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LEDgrid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LEDgrid

LEDgrid ehk siis 4x4 LEDide ruudustik. Alustasin eile (7. veeb. 08) ja hetkel projekt seisab. Ootan besthongkongist tellitud PCBsi. Ise söövitamine on jube ajaraiskamine ja heade vahendite puudumise tõttu kasutu. Rippmontaaži ka ei taha väga teha.

Lõpptulemus peaks olema värvimuusika, või täpsemalt mingi lihtne "graphic equalizer", parimal juhul ka programmiga juhitav süsteem. Juba harjutan C++is (), aga edutult ().

Vs: LEDgrid

Nii lihtsa asja oleksid vabalt võinud ka makettplaadile teha.
    Ega siis alati ei pea söövitama, kui ei viitsi.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi

Kui juba tellitud, siis muidugi..

Comment

sellise asja küljest paneks mina pigem juhtmega pisikesele (makett)plaaditükile ja siis sellele plaadikesele vajalik juhtkivi. igale dioodile vähemalt ühele jalale termokahanev või jämedamast juhtmest rüü kaela ja hea küll. hiljem plaati hea ringi teha/kivi vahetada. makettplaadist soovitan kasutada kolme kaupa grupeeritud aukudega versiooni: tulemus jääb korrektsem ja endal nende radade kokkuvedamisega vähem vaeva.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Heh, kunagi oli mul ka selline plaan. Tellisin juppe ja oleks pidanud ilmselt kohe makettplaadi tellima, kuid tellisin alguses trükkplaadi ja sellega oli päris raske teha sellist asja.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt
          Nii lihtsa asja oleksid vabalt võinud ka makettplaadile teha.
          Ega siis alati ei pea söövitama, kui ei viitsi.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi

Kui juba tellitud, siis muidugi..
          Tellimise põhjus on metsik sääst.
          BestHongKong
          147cm2, $1 tükk (tellisin 10) = u. 12 eeku tükk.
          ELFA
          160cm2, 94 eeku tükk.

Isegi kui oleksin BHKst tellinud üheainsa, oleksin saanud selle 15 eekiga, seega see suurema koguse tellimine ei mängi hetkel suurt rolli. Sääst ikkagi metsik.

Otseloomulikult on seda ka väga lihtne trükkplaadita teha, sest alles peale LEDide paikapanekut avastasin, et need horisontaalrida juhtima ette nähtud (discolitez-i poolt) pordid on inverted outputiga. Aga kuna ma olen liialt laisk et leiutada siia mingit kaant peale ja kolm kuuest küljest jäävad avatuks, siis võiks natuke ikka korralikku nägu (või kukalt) talle anda.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
            Isegi kui oleksin BHKst tellinud üheainsa, oleksin saanud selle 15 eekiga, seega see suurema koguse tellimine ei mängi hetkel suurt rolli. Sääst ikkagi metsik.
            ja saadavadki ilma transakuludeta?
            ei usu, et peris tasuta siukeseid vahemaid läbitakse.
            Erilahendused.
            PS või mail.

Comment

Oi jah, sorri, selle unustasin mainida. Transakulu tuli 11 dollarit, aga ikkagi plaat on kõvasti odavam kui eestist.
              Iroonia kuidas transport on kallim kui kaup.

Comment

ELFAs ei ole see ilmselt kõige odavam. vb mujalt vaadates oleks vahe pisem tulnud. minu jaoks maksab saadavus ka midagi. pealegi mina ei seedi neid ühekaupa augustatud plaate, siis võib juba ka pippmontaazi teha. eelistan kolmeseid gruppe, seega minu jaoks poleks see tellimine eriline argument
                PS: see pole iroonia. tänapäeval moodustab kauba omahind müügihinnast 20...50%, ülejäänud on trasport, logistika ja marketing

Comment

On toimunud areng. PCBd tulid eile kohale, tänaseks on asi valmis. Softiga on veel probleeme, horisontaali ei saa kuidagi välja saadetud, aga uurin asja. Vertikaal on juba somewhat ära häälestatud. Lisamärkus: 300mA on tavalisele 9V patareile liiga suur tarbimine. LEDid kipuvad ära vajuma juba 8 LEDiga. 16st isegi ei räägi. (projekti kogutarve peaks olema 320-350mA)
                  Teine hea mõte veel siia teemase mis aitas mind selle ja paljude teiste projektidega: 2 multivibraatorit. Üks PNP ja teine NPN baasil. Mõlemal üks transistor paigas, teise asemel 4 auku, aukudesse ühendatud juhtmed EBCE. Väga kasulik tehasetähistusega (või tähistuseta) transistorite taaskasutamiseks.
                  Varsti peaks selle jubina poolikust töövõimest videogi saabuma.

Comment

Kasuta SMD valgusdioode. Nad on küll ebamugavalt pisikesed, aga hõõguvad isegi suht nõrga vooluga. Minu meelest ka 5mA neile piisab.

Heledusel on oma hind, tahad heledat tablood, kasuta toiteblokki või midagi rõõmsamat kui 9V patarei seda on. Vajub kähku ära ka olulisemalt nõrgema vooluga.

Comment

tee AA akude peale. neil jaksu on ja 0,5...1C ei tohiks enamusele neist probleemiks olla. sul muidugi sellist voolu kokku sealt ei tulegi.
                      mis sul skeemi tegelik tööpinge on. kui 5V ja seejuures 300mA, siis kasuta http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...1&oo=1&sort=22
                      paned 2...3 9V patareid jadasse ja vool langeb oluliselt madalamale.

Comment

Plaanis on asi edasi aretada ikka seinatoitele või läbi sama kasti PSU. Krona ei kesta just eriti kaua. 2-3 tundi värelevat tuld ja siis edaspidi hõõgumine.
                        Ja tõesti, lasen krona läbi 7805.

Comment

Esmalt postitatud denry12 poolt
                          Plaanis on asi edasi aretada ikka seinatoitele või läbi sama kasti PSU. Krona ei kesta just eriti kaua. 2-3 tundi värelevat tuld ja siis edaspidi hõõgumine.
                          Ja tõesti, lasen krona läbi 7805.
                          7805 pole üldse hea mõte, kaotad üle 50% soojuseks, sest need stabilisaatorid (ka LM317, LM350) on väga väikese kasuteguriga.
                          Kronat üldse ei soovita sellesse projekti, läheb sul liiga kalliks neid pidevalt vahetada. Juba üks selline (natukenegi tõsiseltvõetav) Duracell on hinnaga ~45 krooni. Perem siis juba 4x AA akut jadasse.
                          Kui need täis laetud, siis üle 6V ei tohiks tulla ja sinu skeemis pole vist miskit, mis 6 voldiga läbi kärssaks. Või on?

Comment

Ega tõesti. Aga kindlam on võtta kasti toitekast 5V.
                            http://youtube.com/watch?v=ghhacy0ZRq4 <- Kaamera kvaliteet on jube, aga põhimõtte annab edasi.

Comment

Working...
                            X