Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

tooteid A3P060 FPGA-ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

tooteid A3P060 FPGA-ga

Mul selline probleem:
    minu partner-firmal on laos Actel A3P060-CN132 FPGA-de suur ulejaak.
    no selliselt tosiselt suur ulejaak, et iga projekt kuhu neid sisse panna
    saaks oleks teretulnud peasi et lao-jaak vaheneks.

tjah paljud vist ei tea eriti mis FPGA on, ok A3P060 sees on
    1536 loogika blokki, igauhes kas triger voi 3 sisendiga loogika element.
    sisemist RAM on kokku 3KB, on 1 PLL millega saab suva sagedust
    teha mingist valisest reference clock signaalist. Kivi on Flash
    configuratsiooniga, st see loogika mis sinna sisse pandud ka
    sisse jaab (aga saab muuta ka)

mul omal ka mingeid motteid, aga kuna siin heade motete foorum
    siis akki on kellelgi mingi hea mote ?

Kui on, kaige valja, FPGA know how on koik minu poolt,
    kas asi reaalne oskan kohe oelda. Kui jah siis tootmine poleks
    probleem kohe uldse mitte. Aga muidugi peaks selline
    asi olema mitta oleks lootust ikka moned head tuhanded
    (parem 10ned tuhanded) maha muuja muidu pole asjal motet.

kuna eesmark on lao jaagi vahendamine oleks selle FPGA
    hind vaga madal, ja ka muua voiks lopptoodet ala dumping
    hinnaga kui muidu muua ei saa, peasi et lahti saab.

Antti

Vs: tooteid A3P060 FPGA-ga

räägi arendusvahenditest ja programmaatorist.
    kuigi tuhandeseid partiisid maarjamaal läheb vist omatoodanguna harva.
    üks võimalus on hakata ASICuid tegma, ntx LCD/TFT kontrollerid, E1/E2/E3 freimer ja mux , tobedad telekomi interfeisid nagu Siemensi IOM2 to SSI/SPI jne.

Comment

Esmalt postitatud raivo poolt
      räägi arendusvahenditest ja programmaatorist.
      kuigi tuhandeseid partiisid maarjamaal läheb vist omatoodanguna harva.
      üks võimalus on hakata ASICuid tegma, ntx LCD/TFT kontrollerid, E1/E2/E3 freimer ja mux , tobedad telekomi interfeisid nagu Siemensi IOM2 to SSI/SPI jne.
      1) maarjamaale muugi mote mulle toesti pahe ei tulnud, asi peaks ikka globaalselt muudav olema

Actel libero on tasuta, koik mis vaja on. Aga palun arge hakake sellega kohe mangima, see pole alustajale toesti soovitatav. Tood teha saab, asja ajab ara aga probleeme voin ka ette tulla.

mul on usb programmer, aga pohimotteliselt sobib igasugune JTAG bitbang inteface ka, sest actel toolid saavad genereerida SVF faili programmeerimiseks.

mul ka jah pikka aega olnud mote TEEME OMA MIKROSKEEMI (ASIC like)
      et votta mingi valmis kivi (MCU/CPLD/FPGA) panna sinna oma sisu sisse
      ja turustada kui spetsiifilist toodet. Seda tehakse natuke, st moned
      MCU tootjad kasutavad oma firma MCUsid spetsiifilise firmware ga
      ja panevad lihtsalt teise kirja peale. Naiteks on moned capacitive
      touch ICs mis on tegelikult standard mikrokontrollerid, moned I2C
      expanderid, ja ilmselt veel palju muudki kuigi seda alati tarbija ei tea.

sama saaks (ja peaks!) tegema ka FPGAdega.
      minut motted
      1) konfigureeritav LPT interface (nagu chameleon)
      2) konfigureeritav USB interface, lihtsalt mingi usb bridge voi MCU + FPGA
      3) FPGA configuratsiooni interface (NOR-slave serial, jne)
      4) serial malu emulaator
      5) spi extender (gpio, uart, PLL, ...)
      6) i2c extender ()
      7) ..

mul on omal ka Actel usb-jtag programmaatori PCB valmis,
      aga .. natuke on vaja lopetada, pooleldi on firmware olemas
      samuti on plaanis teha SVF->[simple playback bytecode]
      translaator mis voimaldaks vaga odaval (<=0.8$) mikrokontrolleril
      Actel FPGAsid umber programmeerida. Siis oleks voimalik teha
      mooduleid mis iseennast SD kaardilt laadida oskavad, lisahind
      konfiguratsiooni interfaceile <1.5$ (microSD pesa + MCU)

kui keegi tahab tegeleda, annaks naidis raua plaadid, ja aitaks
      arendusega, jne..

koik uue toote projekteerimine (sch/pcb/proto) ja tootmine
      oleks minu poolt.

Antti
      viimati muutis kasutaja openchip; 08 m 2008, 09:25.

Comment

Sa hõljud ikka täiega pilvedes. FPGA on mingi pisike pudinas, mitte toode. Toode on reaalset kasutusväärtus omav seade koos turunduse ja taustatoega, ei ole see nii lihtne et FPGA ja valmis.
        Sinu puhul kehtib vanasõna et see kellel on haamer näeb iga probleemi naelana

Aga kasulikke soovitusi ka: unusta PC maailm (USBi vidinad etc) ja vaata tööstusrakendusi ning "autoajuprogemise vidinaid". Siis on lootust ühtteist müüa. Kümnete tuhandete asemel alusta kümnetest

Comment

Grafka kontrolleritega oleks ma ka pundis jagama oma koodi ja selle ülesehituse kirjeldust kui progemis keel VHDL. Nimelt pole turul näinud mõistliku hinnaga ASIC grafka kontrollereid. Asja eelis oleks et rammusa prose asemel paned selle kivi+mälu ja pildi värskendamiseks ei kulu jõudlust. Lisaks võiks oled mõned graafika funktsioonid ka nagu copy, joonista ristkülik või ring jne. Seni ehitanud 4 kontrollerit FPGA peale, kõigil XC2s100.
          5. tuleb XC3S1600E peale.
          Karutec ma arvan et asi reaalne, näiteks üks asi mis ette kohe tuleb on LPC ARM prosel põhinev USB/IDE adapter kivike. Ja see on praegu massides, igas teises 2,5" USB ketta karbis on selline.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

graafika jah on üsna arvestatav, kuigi Epsonil ja Fujitsul on kuni 1MB integreeritud RAMiga chippid olemas , suuremaid embedderid vist eriti ei kasuta, vähemalt ise plaanin 480x272 resoga TFTd kasutusele võtta.
            olen KaruTec iga nõus, pole mõtet üritada konkureerida masstoodetega, nagu PC liidesed. miks ? teed vähe, tuleb kallis, teed palju, jääb seisma.
            "valmistoodang laos" on bilansis ilus rida aga reaalsuses seisev raha, mis kaugeltki mitte 100% ei pruugi tagasi tulla.

Comment

1M on vähe, kohe kindlasti, 600x800@24 bitti võtab 921600 baiti.
              Minu visioon asjast
              kuda saab väikse prosega (näiteks 8 bitti pic @10Mhz) hakkama sama asjaga mis ARM9 200Mhz , laadid MMC pealt üles video mällu kõik oma fondid, pildid ja muu nodi, siis ainult käsutad kopeeri sinna, kustuta to frame jne., kui oled oma frame valmis saanud ütled et näita mulle pilti sealt adrelt. Kõik sellised asjad kus on vaja näidata korralikku GUI aga prose enda jaoks jube vähe teha. Neid aplikatsioone on palju. Tõsi saab panna priske prose ja lasta asjal välja arvutada, hoiad mälu pealt vähe kokku.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                Sa hõljud ikka täiega pilvedes. FPGA on mingi pisike pudinas, mitte toode. Toode on reaalset kasutusväärtus omav seade koos turunduse ja taustatoega, ei ole see nii lihtne et FPGA ja valmis.
                Sinu puhul kehtib vanasõna et see kellel on haamer näeb iga probleemi naelana

Aga kasulikke soovitusi ka: unusta PC maailm (USBi vidinad etc) ja vaata tööstusrakendusi ning "autoajuprogemise vidinaid". Siis on lootust ühtteist müüa. Kümnete tuhandete asemel alusta kümnetest
                Ei ole pilves ammu sohu vajunud.
                Ega kivi ei ole jah toode ise veel, ja support/sales pohiline (kui soovi et toode ka muuks).

PC maailmas pole ma uldse kinni, juhtumisi.

Mis puutub tootesse mida muua "kumnetes" siis sellise toote jaoks
                tuleb valida kivi mis optimaalne ARENDUSe jaoks, mitta aga kivi
                omahinna alusel. Vaikese FPGA korral oleks naiteks toenaoline
                valik XC3S50AN-TQ144 (voi lattice XP3-TQ100),
                ja mitte mingil juhul A3P060-CN132 132 QFN 0.5mm pitch
                3rida niisama kasutama ei hakka vaikeseeria puhul

muugi ja lootuste kohta veel niipalju et minu poolt konstrueeritud
                seadet sellesama A3P060 kiviga on muudud ule 15K. See on natuke
                suurem number kui 10 voi isegi 1000.

A3P060 on hetkel uks KOIGE odavamatest kividest uldse. St neist
                FPGAdest mida ma ikka FPGAks olen nouks nimetama. AGL015 mina
                kyll FPGAks ei nimeta naiteks, nii pisike on teine.

Basic Stampe muudi ule 25K/aasta nii palju kui mina tean.
                FPGAstampi saaks muua hinnaga naiteks 9$
                (ok saaks muuki panna ilma kahju saamata, st)

ma ei teinud nalja kui utlesin et saab VAGA odavaid vidinaid teha
                sellest ka lootust et muuk ikka rohkem kui 10 tukki.
                //
                tosisem graafika controller ei tule arvesse, seda mitmel pohjusel
                aga mingi LCD controlleri protokolli korrektor kyll, st kui
                miski LCD peagu sobib mone kontrolleriga aga otse uhendada ei
                saaks, vaja midagi sobitada.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                  Grafka kontrolleritega oleks ma ka pundis jagama oma koodi ja selle ülesehituse kirjeldust kui progemis keel VHDL. Nimelt pole turul näinud mõistliku hinnaga ASIC grafka kontrollereid. Asja eelis oleks et rammusa prose asemel paned selle kivi+mälu ja pildi värskendamiseks ei kulu jõudlust. Lisaks võiks oled mõned graafika funktsioonid ka nagu copy, joonista ristkülik või ring jne. Seni ehitanud 4 kontrollerit FPGA peale, kõigil XC2s100.
                  5. tuleb XC3S1600E peale.
                  Karutec ma arvan et asi reaalne, näiteks üks asi mis ette kohe tuleb on LPC ARM prosel põhinev USB/IDE adapter kivike. Ja see on praegu massides, igas teises 2,5" USB ketta karbis on selline.
                  USB/IDE jaoks on selleks sobivad prosed, mis IDE chip enda resurssidega
                  ara teevad, cypressil on selliseid, ja ka teistelt tootjatelt, naiteks
                  FS7805 firmalt FameG

aga jah, mingite interface ide adapterina tulevab FPGAd kyll mangu vahel

Antti

Comment

1M on vähe, kohe kindlasti, 600x800@24 bitti võtab 921600 baiti.
                    Minu visioon asjast
                    kuda saab väikse prosega (näiteks 8 bitti pic @10Mhz) hakkama sama asjaga mis ARM9 200Mhz , laadid MMC pealt üles video mällu kõik oma fondid, pildid ja muu nodi, siis ainult käsutad kopeeri sinna, kustuta to frame jne., kui oled oma frame valmis saanud ütled et näita mulle pilti sealt adrelt. Kõik sellised asjad kus on vaja näidata korralikku GUI aga prose enda jaoks jube vähe teha. Neid aplikatsioone on palju. Tõsi saab panna priske prose ja lasta asjal välja arvutada, hoiad mälu pealt vähe kokku.
                    see on päris hea nipp, tööstuskontrollerite juhtpaneelides kasutusel.
                    olen ka veidi teemat vaadanud ja selline tähelepanek: üle QVGA ( 320x240) isegi ARM9 puhul keegi kasutama ei kipu - ju siis jääb jõudlust väheks. seepärast üle 480x272 ei planeeri.
                    mälu muidugi ei ole kunagi liiga vähe, korralik videokontroller suudab summeerida mitu mälufreimi ühele pildile, nii saab vähema programse vaevaga teha poolläbipaistvaid menüüsid - vajalik touchscreen süsteemidele.
                    viimati muutis kasutaja raivo; 10 m 2008, 09:16.

Comment

Jh tootjad hiilgavad specis et 1024x1024 resu toetab jne. Aga seda ei maini keegi et siis saad 1 frame iga 10s järel ehk värskendus sagedus 0,1Hz. Mul see tee juba läbitud, SHARP LH75401 kontrolleriga. Mitte ei saanud algul aru miks milt topelt on, pärast lugesin rohkem speci ja vaatasin error flage, DMA FIFO UF bitt püsti, siis oli selge. Ebike küljes on EL paneel mis jookseb TFT setingutega, 1 värv ja 1bpp. 640x400. Ja prosel on tunne nagu jookseks 70Mhz asemel 7Mhz peal. Värskendus sagedus on isegi 2x väiksem kui specis öeldu. Mälu seaded on nii kiireks keeratud kui asi veel töötab. Katsetan selle LPC prose ka ära millest ühes teemas juttu tegin aga arvan et palju kiirem asi pole. üks asi mida kogenud, on seos plaadi suurusega, asi peab olema võimalikult väike, kivi kivi kõrval ja rajad võimalikult lühikesed, vähem delay seadmist fpga-s, 150MHz juures hakkavad asjad imelikult käituma pikkade radade puhul kui pole terminaator takke ja laine takistus pole õige. Ühesõnaga et raketi teadust vältida on soovitav asjad miniatuursed hoida.

Comment

Jh tootjad hiilgavad specis et 1024x1024 resu toetab jne. Aga seda ei maini keegi et siis saad 1 frame iga 10s järel ehk värskendus sagedus 0,1Hz. Mul see tee juba läbitud, SHARP LH75401 kontrolleriga. Mitte ei saanud algul aru miks milt topelt on, pärast lugesin rohkem speci ja vaatasin error flage, DMA FIFO UF bitt püsti, siis oli selge. Ebike küljes on EL paneel mis jookseb TFT setingutega, 1 värv ja 1bpp. 640x400. Ja prosel on tunne nagu jookseks 70Mhz asemel 7Mhz peal. Värskendus sagedus on isegi 2x väiksem kui specis öeldu. Mälu seaded on nii kiireks keeratud kui asi veel töötab. Katsetan selle LPC prose ka ära millest ühes teemas juttu tegin aga arvan et palju kiirem asi pole. üks asi mida kogenud, on seos plaadi suurusega, asi peab olema võimalikult väike, kivi kivi kõrval ja rajad võimalikult lühikesed, vähem delay seadmist fpga-s, 150MHz juures hakkavad asjad imelikult käituma pikkade radade puhul kui pole terminaator takke ja laine takistus pole õige. Ühesõnaga et raketi teadust vältida on soovitav asjad miniatuursed hoida.
                        oh asi laheb puusse palju varem kui 150mhz puhul,
                        tegelikult voib minna praktiliselt iga sageduse puhul
                        kui kuskilt topelt clock frondid tekivad voi kui kuskilt
                        miskit ule lekib. vahel saab voidelda digitaal filtriga
                        fpga sees (tegelikult glitch surpressor) vahel ei
                        saa ka. xilinx moodul mis PCB edge tyypi konnektoris
                        istus, koik traadid <8 cm, aga "kostis ule"
                        4mhz SPI, uhenduste kogu pikkus <40mm, plaat justkui
                        ok, aga oi kui palju jama oli.

kui CLK frondid liiga agedad, probleemid lihtsad tulema
                        vahel aitab output driver slew rate limit option natuke
                        aga seda pole koigil FPGA del.

150mhz clocked parallel interface on igatahes juba
                        PCB design kriitiline

juba 60MHz ulpi interface noudis natuke spets
                        handligut FPGAs et data ikka uheaegselt ja oieti
                        strobeeritud saaks.

Antti

Comment

Lihtsad soovitused:

* õhuke trükkplaat, enamasti on juba 0.8mm mehhaaniliselt piisavalt tugev
                          * üks pool alati puhas maa, mida radade jaoks kasutatakse minimaalselt (enamasti siis bottom layer)
                          * decouplingut kõvasti, ise panen FPGA kõhualuse (bottomi pool) tihedalt konte täis, soovituslikult 1n (NP0) 100n (x7R) ja 1..10u (Y5G)
                          * ka top layeril tuleks teha ground pour ja siis bottomi groundiga viade abil "kinni tikkida"
                          * jadatakistid slew rate uimastamiseks on enamasti halb mõte.

Kui nüüd tekib kange isu midagi ossiga mõõta, siis on vaja korralikku, madala sisendtakistusega probet. Nt 1:20 probe, 1k koormustakistusega. Tavalise probega, millel on 7 cm ground wire, ei mõõda suurt midagi, ossi kiirus on isegi teisejärguline sellisel juhul.

Comment

Trükkplaat on mul enamasti 1mm (36um vaske), kui mehaanilisemalt tugevamat vaja pole., Ja viad kivi alt ja kõvasti kondesid alla. Komponendid enamasti ühel pool. Kogu vaba ala GND-ga katta. Seni pole probleeme olnud sagedustel alla 40Mhz. Hea tulemuse andis ka 1ks katsetnus kus kivi kohe teisele poole FPGA-d ja konded kõrvale ja kuna antud plaadil olid kiired ühendused ainult FPGA ja mälu vahel siis probleeme polnud ja asi oli niniatuurne ka. Kui tegemist kiirete asjadega siis igasugune juhtmetega vedamine ei toimi. Kui vaja tõesti SPI-d vedada kaugemale siis kasutada LVDS signaale.

Comment

kui juba läks jutt kodukootud plaatidele, siis üks nipp viade arvu vähendamiseks: decoupling konde paneb püsti läbi plaadi puuritud augu sisse, 603 sobib hästi 1,2..1,6mm plaadile , 402 õhemale. Bottom siis suuremalt jaolt GND poly.

Comment

Working...
                              X