Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Auto aku upsile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Auto aku upsile

Sellest võiks järeldada ,et on lootust ,et suitsu ikkagi ei tule?
    Praegu olen teinud katseid 6Ah käivitus akudega. Panin tühjad akud laadima ja pinge tõusis 25.6V ja laadimisvool oli 0.84A
    Mõni hetk hiljem oli pinge 26V ja vool 0,61A
    ja nagu rääkisin siis iga 23 sekundi tagant on laadimisvool -0,1A
    Tõenäoliselt sel hetkel kontrollitakse aku olekut? Asi millest ma ainult aru ei saa on see ,et hetkel voltmeeter näitab akude pingeks 26.5V aga UPS´i programm arvutis näitab 4% ja 22.1V ja kui aku täis siis näitab ka väiksemat pinget kui mina mõõdan(ei mäleta enam palju see oli) aga see vast polegi väga oluline...

Proovin nüüd siis 2X100Ah akudega ja vaatab mis saab.

Edit:
    Esimese hooga ei juhtunud midagi.
    Katsetasin 160W koormusega (arvuti näitas millegi pärast 270w)
    8.4A imes akudest
    Termomeetriga ringi uurides leidsin koha kus ca 30min möödudes oli temp ca95 kraadi.
    Pärast seda panin ühe ventilaatori puhuma...ja tundub ,et temp läks normi.(äkki oli 40-50kraadi)
    Lasin akude pinge 24.1V peale (arvuti näitas 64% akudest on järgi)
    Panin toite tagasi ja vaatasin kuidas siis laeb...
    Algul 24.9V ja 0.8A mõni hetk hiljem 25.8V ja 0.7A
    Kui laadima panin siis lülitasin ventika välja...
    Aga kui mõne aja pärast vaatasin temperatuuri siis oli see ühes teises kohas jällegi ca 95kraadi...panin ventika tööle tagasi...
    Algul mõtlesin ,et panen ventika tööle ainult tarbimise ajal aga tundub ,et peab vist ka laadimise ajal...ehk siis kogu aeg töös olema
    Või palju see lubatud temp on erinevatel komponentidel?
    viimati muutis kasutaja Tuhkur; 15 m 2011, 21:40.

Comment

Olenevalt komponentidest on pinna temperatuur kuni 80...120 kraadi lubatud
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Oskab keegi öelda kuidas UPS oma koormust mõõdab või millega? Arvuti kaudu vaadates on koormus oluliselt suurem...375W asemel näitab 570W

Ja tekkis üks anomaalia... Võtsin ühe 4.5VA dc adapteri ja ühendasin selle külge arvuti jahutus ventika(temp regulaatori ja pöörete anduriga...vist)
        Toite ühendasin siis UPS´i 220v väljundisse ,et kui vool katkeb siis ventikas töötaks ikka edasi.
        Aga nüüd teeb ventikas mingit kahtlast surina moodi häält(samas vent ise töötab)
        Algul arvasin ,et äkki jäi vent pinge alla kuna koht kuhu kinnitasin polnud päris tasane ja ,et laba käib äkki kuhugi vastu...
        Liigutades juhet ja väänates ventikat hääl nagu isegi muutus...
        Kui temp andurit soojendada ja vent kiirem tööle hakkab siis kaob hääl ära.
        Aga mingil hetkel vaatasin ,et piisab kui ma lihtsalt käe ventika juurde panin...siis oli kuulda ka kuidas surin muutus natuke nagu valjemaks.
        Ennem arvasin ,et ma ikka midagi puudutades liigutasin...ja seetõttu hääl muutus.
        Kuna ma jootsin 2 eraldi juhet selle adapteri klemmide(need mis muidu 220V pesas käivad) külge ja teised otsad jootsin otse trükkplaadi külge.
        Ise vaatasin ,et trükkplaadi ja UPS´i taga asuvate pistikute vahel on ka see ferriit vms rõngas...
        Kas on siis reaalne ,et kuna mina ühendasin juhtmed ennem seda rõngast ,et siis sealt mingit...ma ei tea mida tuleb ,et ventikas sellist häält teeb?
        Isegi ei pea liigutama juhtmeid vaid piisab kui näppudega mõnest juhtmest kinni võtta...

Hakkasin mõtlema ,et ventikas on iseenesest ka selle suure trahvo kõrval...seal ju ka mingid magnetväljad?
        igatahes kui ma neid juhtmeid siin põimin vms siis on kuulda kuidas õhu kohin muutub kas suuremaks või väiksemaks ja see plärin ka valjemaks või vaiksemaks.

viimati muutis kasutaja Tuhkur; 21 m 2011, 20:46.

Comment

Kuna UPSi väljund on kõike muud, kui siinus, siis seal tekivadki igasugused häired, mis teatud seadmetes võivad ka kuuldavad olla.
          Kui tahad, et UPS pikalt kestaks, siis sellised madalpingetarbijad ühenda otse madalpingesse, et need toimiksid muundamiskadudeta.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
          X