Vs: Auto aku upsile
Sellest võiks järeldada ,et on lootust ,et suitsu ikkagi ei tule?
Praegu olen teinud katseid 6Ah käivitus akudega. Panin tühjad akud laadima ja pinge tõusis 25.6V ja laadimisvool oli 0.84A
Mõni hetk hiljem oli pinge 26V ja vool 0,61A
ja nagu rääkisin siis iga 23 sekundi tagant on laadimisvool -0,1A
Tõenäoliselt sel hetkel kontrollitakse aku olekut? Asi millest ma ainult aru ei saa on see ,et hetkel voltmeeter näitab akude pingeks 26.5V aga UPS´i programm arvutis näitab 4% ja 22.1V ja kui aku täis siis näitab ka väiksemat pinget kui mina mõõdan(ei mäleta enam palju see oli) aga see vast polegi väga oluline...
Proovin nüüd siis 2X100Ah akudega ja vaatab mis saab.
Edit:
Esimese hooga ei juhtunud midagi.
Katsetasin 160W koormusega (arvuti näitas millegi pärast 270w)
8.4A imes akudest
Termomeetriga ringi uurides leidsin koha kus ca 30min möödudes oli temp ca95 kraadi.
Pärast seda panin ühe ventilaatori puhuma...ja tundub ,et temp läks normi.(äkki oli 40-50kraadi)
Lasin akude pinge 24.1V peale (arvuti näitas 64% akudest on järgi)
Panin toite tagasi ja vaatasin kuidas siis laeb...
Algul 24.9V ja 0.8A mõni hetk hiljem 25.8V ja 0.7A
Kui laadima panin siis lülitasin ventika välja...
Aga kui mõne aja pärast vaatasin temperatuuri siis oli see ühes teises kohas jällegi ca 95kraadi...panin ventika tööle tagasi...
Algul mõtlesin ,et panen ventika tööle ainult tarbimise ajal aga tundub ,et peab vist ka laadimise ajal...ehk siis kogu aeg töös olema
Või palju see lubatud temp on erinevatel komponentidel?
Sellest võiks järeldada ,et on lootust ,et suitsu ikkagi ei tule?
Praegu olen teinud katseid 6Ah käivitus akudega. Panin tühjad akud laadima ja pinge tõusis 25.6V ja laadimisvool oli 0.84A
Mõni hetk hiljem oli pinge 26V ja vool 0,61A
ja nagu rääkisin siis iga 23 sekundi tagant on laadimisvool -0,1A
Tõenäoliselt sel hetkel kontrollitakse aku olekut? Asi millest ma ainult aru ei saa on see ,et hetkel voltmeeter näitab akude pingeks 26.5V aga UPS´i programm arvutis näitab 4% ja 22.1V ja kui aku täis siis näitab ka väiksemat pinget kui mina mõõdan(ei mäleta enam palju see oli) aga see vast polegi väga oluline...
Proovin nüüd siis 2X100Ah akudega ja vaatab mis saab.
Edit:
Esimese hooga ei juhtunud midagi.
Katsetasin 160W koormusega (arvuti näitas millegi pärast 270w)
8.4A imes akudest
Termomeetriga ringi uurides leidsin koha kus ca 30min möödudes oli temp ca95 kraadi.
Pärast seda panin ühe ventilaatori puhuma...ja tundub ,et temp läks normi.(äkki oli 40-50kraadi)
Lasin akude pinge 24.1V peale (arvuti näitas 64% akudest on järgi)
Panin toite tagasi ja vaatasin kuidas siis laeb...
Algul 24.9V ja 0.8A mõni hetk hiljem 25.8V ja 0.7A
Kui laadima panin siis lülitasin ventika välja...
Aga kui mõne aja pärast vaatasin temperatuuri siis oli see ühes teises kohas jällegi ca 95kraadi...panin ventika tööle tagasi...
Algul mõtlesin ,et panen ventika tööle ainult tarbimise ajal aga tundub ,et peab vist ka laadimise ajal...ehk siis kogu aeg töös olema
Või palju see lubatud temp on erinevatel komponentidel?
Comment