Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

propellerkell PICi baasil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

propellerkell PICi baasil

...ehk mehhaanilise pildilaotusega elektronkell

Võibolla on idee PICitajatele tuttav idee, aga tundub igatahes üks päris põnev ja originaalne lahendus kella ehitamiseks

On tabloo pöörleva propellerilaba otsas, kus LEDide rida vajalikul hetkel helendab ja silma ära petab. Umbes nagu mehhaaniline televisioon.
    originaal
    http://www.bobblick.com/techref/proj...propclock.html
    üks koopiatest
    http://www.electronixandmore.com/pro...ock/index.html

Täiesti ebapraktiline, keeruline ehitada (mehhaanika + elektroonika), ja ilmselt ka tüütu oma surinaga, aga seda imestamisväärsem.

Vs: propellerkell PICi baasil

Sorri aga, see on ju väga vana leid? Isegi elfa kataloogis mingi spetsiaalne kujutisemull olemas. Hea idee sellegipoolest. Kellelgi foorumlastest valmis ka ehitatud? Siis pilte!

Comment

Päris kindlasti on see aastakümnete tagune idee. Aga foorumist otsinguga ei leidnud, kataloogist ei taibanud vaadata, ja ega vist leiakski mõistliku aja jooksul.

Comment

Paar aastat tagasi tehtud:
        http://www.hot.ee/mogo/vurrkell/
        Mootoriks videopea - esiteks on sellega väga hea voolu üle kanda, sest trafo on juba olemas, teiseks vaikne.
        Pildil olevad sinised ledid ei olnud parimad, sest nende kiirguse nurk on väike.
        Paremad tulemused punaste suurema nurgaga ledidega.
        viimati muutis kasutaja mogo; 08 m 2009, 13:16.
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Esmalt postitatud mogo poolt
          Paar aastat tagasi tehtud:
          Kuidas selle vaatamisega on kusagilt külje pealt, kas nõuab vaatamist ainult otse mingis kindlas sektoris?

Comment

Palju selline kell voolu võtab? Kas selline kell prokrameerimist ka vajab või on nii et jooda/pane kokku ja töötab? Kui suured nõudmised peab esitama mootorile?
            viimati muutis kasutaja RaunoK; 09 m 2009, 00:40.
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Vaatamisega on nii, et mida kaugemalt, seda parem.
              Vaatenurk? - piltidelt ju päris hästi näha, kuidas paistab. Paarkümmend kraadi ehk?
              Ledid ei tohi liiga lühikese varre otsas olla, nagu Bob Blickil - siis tuleb kella ümber tantsu lüüa, et näha, mis ta näitab
              Kui mootori kiirust vähendada, siis tõmbab pildi kitsamaks. Seda annaks ilmselt softiga sättida...
              Eks ta rohkem siuke "tegin ära" lelu ole - vaikses toas on vuhin ikka kergelt kuulda ja pilt on ikkagi vilkuv (umbes 25fps). Täpsus jätab ka soovida - 5 sek. ööpäevas käib ette. Softiga enam kuidagi timmida ei õnnestunud. Ainuke variant oleks veel kvartsikondekatega mängida...
              Praegu tänu oma laiskusele seisab niisama.
              Proovisin hiljuti 100-kraadise nurgaga mingeid superbright smd-lede - siis oli üle terve toa siuke diskulaadne vilkumine, et ei lasknud magama jääda. Teleka vaatamisest rääkimata.

Voolutarve? täpselt ei teagi, mul käib ta mingi suvalise timmitava väljundpingega seinakuubiku pealt. Mingi paarsada mA ehk...
              Kivile tuleb ikka soft peale kirjutada, muidu on jah nii, et 'korras detailidest kokku joodetud kell hakkab kohe tööle'.
              Backup patarei asemel soovitaks kasutada mingit backup kondekat(0,1F...0,5F näiteks) - saab vähemate juppidega hakkama.
              Mootoril jõudu eriti vaja pole - mida vaiksem, seda parem.
              Nagu juba märgitud - minu arust on videopea mootor parim lahendus.

Comment

Lihtsalt huvi pärast küsiks mismoodi sellisel asjal kellaaega õigeks seadistatakse?
                Kui paigal seisab siis ju rida LED-e ainult ja numbreid ei näe.
                Või on siis kusagil pöörlemise tsentris nupp mida pöörlemise ajal vajutada õnnestub?

Comment

Esmalt postitatud ints0000 poolt
                  Lihtsalt huvi pärast küsiks mismoodi sellisel asjal kellaaega õigeks seadistatakse?
                  Kui paigal seisab siis ju rida LED-e ainult ja numbreid ei näe.
                  Või on siis kusagil pöörlemise tsentris nupp mida pöörlemise ajal vajutada õnnestub?
                  Õigeks saab sättida ainult pimedalt - loed enne ära, mitu korda vaja tunde/minuteid vajutada, hoiad mootorit paigal ja teed vastava arvu klikke.
                  Olen näinud ka projekte, kus reguleerimine toimub kas suvalise kaugjuhtimispuldiga või halli anduriga.

Comment

videopeadel on üsna suur pöörlemissagedus (kui nii võib öelda, sest et ringjoonelisel pöörlemisel kiirust ei ole on kiirendus - jõud suunatud risti mingi teljega), aga kõvaketastel levinud mootorid kõlbavad ka (5400 rpm, 7200 rpm) äkki?
                    Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

Kõigepealt parandan vea - minu kellal on nii-öelda kaadrisagedus siiski umbes 10fps. 25 oleks ju päris hea pilt...

Kõvaketta mootor oleks muidu vaikne ja hää küll, aga puudu on juba sisseehitatud trafo nagu on videopeal.
                      Õhksüdamikuga trafo võib muidugi ise ka kerida - nägin kuskil üht siukest vurreklla projekti.

Comment

Kas poleks mõtekas siis lisada samasugune led rida ka teisele poole ja sellega kaadrisagedust suurendada?
                        Allkiri.

Comment

Working...
                        X