Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Üle 3GHz arvutite kiirgus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Üle 3GHz arvutite kiirgus

Elamine ongi üks tervist kahjustav tegevus, mis eranditult lõppeb surmaga.
    Kes ei joo, ei suitseta ja elab tervislikult see sureb vanadusse.

Comment

täpsustan, Sulev Nõmmiku aka Kärna Ärni suu kaudu öelduna: kui sa ei söö, ei joo, ei suitseta, siis sa sured tervena
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Arvan, et teemaalgatajal on viga monitoris... oiioii kui palju ma olen püüdnud tuttavatele selgeks teha, et monitor on kõige tähtsam osa mis võib kõige rohkem arvuti taga tervist kahjustada. Vanasti sai hinge hinda makstud, et 100Hz SONY Trinitron monitor kätte saada. Oli vist mingi 8a. tagasi veel, monitor oli üle poole arvuti komplekti hinnast ja töötab tänapäevani.
        Tänapäeval on LCD monitoridega tatukene lihtsam aga siiski ei maksaks odavamaid vaadata.
        msn: pois11@hotmail.com

Comment

mul on IBM Thinkpad X41 bluetooth sees 24/7 olnud nii 2 kuud ja koguaeg süles olnud. Kas mul tekib nyyd mutatsioon. Läpakal on 60 gigane vint sees

Väsimus tekib tõesti rohkem kõrgsageduslikust helist, kui mingist kiirgusest.
          Kiirgus tekitab mutatsioone rakkude sees, aga mikrolaine kiirgus on eelkätt kahjulik pehmetele kudedele ehk ajule. Samuti on lähedasema kokkupuute korral ohustatud ka meeste auasjapulk.

Minu meelest käis kuskil ajakirjanduses läbi ka selline artikkel, kus mingi keevitaja leiutas pubekapeleti. Toimis vist kõrgsagedusega...mitte ei mäleta kas see oli mingi 50 000Hz äkki...

Asi pole minu meelest ei proses ega muus elektroonikas, asi on pigem halvas kastis. Mul oli siin paar kuud üks eriti odav kast, pistsin kõik asjad sisse ja panin tööle. Undas mis kole ja ma ei saanud yle 3 tunni korraga arvuti taga olla...
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
            mul on IBM Thinkpad X41 bluetooth sees 24/7 olnud nii 2 kuud ja koguaeg süles olnud. Kas mul tekib nyyd mutatsioon. Läpakal on 60 gigane vint sees
            Bluetooth ei tee midagi, aga see et läpakat süles hoiad mõjub sinu soojätkamis võimele küll destruktiivselt. Ülemäärane soojus ei mõju su meheaule üldse mitte heasti.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
              Väsimus tekib tõesti rohkem kõrgsageduslikust helist.
              Selle lausega olen nõus kuna koolis tehti "disco-t" ja kõlariteks olid Audes 064-d (pole ju selleks mõeldud aga kuna mingid targad nad kooli ostsid siis jah) kuna bassi suure ruumi kohta eriti ei olnud aga kisa oli vaja siis keerati kõrg heli peale ja peal 15 min-ist ruumis viibimist pea lihtsalt valutas jubedalt.
              Ei soovita sellist müra reostust kellelegi rikub aind tervist
              Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Tuba ja õhk on nii paksult wirelessi täis, et arvuti on minu arust käige pisem mure siin, kui aus olla. Ainuke asi, mis sealt kunagi tuli oli sahi ja mühin mis tänapäeval tänu SSD'le ja madala võimsusega prosele on 0dB. LCD teeb ka asja vaiksemaks kui CRT. Hetkel loen kokku umbes mis mu korteris levib:

Minu wifi 54mW 6dB antenniga, naabri wifi 28mW 6dB antenniga kostab ka läbi seina, mõnesaja meetri kaugusel olev mast sisaldab endas DTV, ATV, mobiilsidet, 3,5GHz wimax saatjat (oli vist 2W või 20W), 5GHz saatjat korda 2 sektorit 28dB antenniga (võimsust ei mäleta), millesse jään, 2,4GHz saatjat 21db antenniga, kõik 4 mobiili mis toas liiguvad, 4 läpakat, millel igaühel veel omakorda saatja. naabrite läpakad. sinihammas kahes mobiilis ja klaviatuuris ning naabrite sinihambad samuti sagedusel 2,4GHz ... nimekirja võiks jätkata.

Minu isiklik arvamus on see, et arvuti on tõesti kõige pisem mure, kui korpus vaikne ja ma usun, et sinu väsimuse vähenemine on pigem põhjustatud uue korpuse paremast mürasummutusest, kui kiirguse vähenemisest. Müra on ju tegelikult väga väsitav faktor. Tean seda, sest tugevalt puidutsehhis töötand, kus saed ja höövlid ja seimrid ja ventikad panid 4h+4h ning lõuna oli tõeline puhkus.
                -

Comment

Kunagi ülikooli ajal sai mõõdetud Nokia 447 monitoride kiirgust. Need olid tol ajal (2001. a.) etalonmonitorid.
                  U. 1m peal oli elektromagnet kiirgus juba pea 0 lähedane.
                  Monitor on ikka palju hullem kiirguse tekitaja kui arvuti

Comment

Hoidke jah rüperaali süles.
                    Eriti mehed.
                    Üks asi on soojus, aga näteks sinihamba moodul asub touchpadi ees, ehk siis süles olles kõige lähemal mehe mehhanismidele. Nii ka odavamate rüperaalide wifi jupid, mis eritavad arvestatavat kiirgust.

Kitsastes teksades küljetaskus mobiiltelefon. Või siis pluusi rinnataskus.
                    Üks asi on üldine kiirgus ja lainete foon, mis meid ümbritseb, teine asi on olla antenni kõrval, lähemal kui üks lainepikkus.

Kui reaalselt annab tunda arvuti kastist tuleneb kiirgus, siis tasub see kuhugi keldri nurka viia. Ei ole ju eriti keeruline tuua monitor, hiir, klaver, usb'd üle interface'i töölauale. Rääkimata sisselülitamise/restart nupust.

Comment

eks foobikuid on erinevaid. Mõnel lööb eriti kõvasti välja. Mehele võib mõjuda pigem läpaka poolt genereeritud soojus sest tegelaste hävitamiseks piisab ka keha temperatuurist(põhikooli 7. klass kui ei maganud tunnis), rääkimatta et küpsettad neid miski Dualcore või Prescott praepanniga. Ise istun enamuse ajast metall karbis kus 2 masinat 24/7 järgi,
                      vahest kuni 5. Lisaks muid vidinaid, sinihambad, wifi. Foobiku arust peaks see mikrouun olema ja peaks ammu surnud olema. Pakun aga et enne mõjub suitsetamine või vanadus kui raadiolained.
                      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Hirmul on jah...suured kõrvad.

Sellise lainepikkusega lained tõenäoliselt mutatsioone ei tekita. Energia on lihtsalt liiga väike, mitte võimsus vaid kvandi energia. Kiirguskvant ei ole võimeline elektroni ergastama, kiirgusvõimsus(lähedus kiirgusallikale) siin ei loe. Kui võtta lahti suvaline (teaduslik) meditsiiniandmebaas (n. www.pubmed.org), siis ei leia sealt selle kohta ühtegi artiklit, mis näitaks, et tekitab. Revjuud näitavad, et üldiselt ohtu ei ole isegi suurtel võimsustel, näiteks:
                        http://www.thieme-connect.com/DOI/DO...5/s-2003-40311
                        Kõige pikema lainepikkusega kiirgus, millele on veel vähi tekkevõimet omistatud on UV. Madalamad sagedused, seal mikrolainete piirkonnas sellega hakkama ei saa, tekitavad molekulaarseid vibratsioone mitte elektronide ergastust, st. ei ole ioniseerivad. Küll kasutatakse neid, vastupidi, vähi ravis.

Soojusega on teine lugu - väga põhjalikult pole seda asja sülearvutite puhul uuritud, aga mõned artiklid siiski juba on, näiteks:
                        http://humrep.oxfordjournals.org/cgi/reprint/20/2/452
                        Munandite temperatuuri ja viljatuse vaheline seos on ära näidatud, samas...mina ootaks kindlate järelduste tegemiseks kuni ilmub mõni meta-analüüs seni ilmunud artiklitest. Üksikute artiklite põhjal pole see nii kindel.

Martin@TÜ arstiteaduskond
                        viimati muutis kasutaja cyrix; 24 m 2009, 10:01.

Comment

Martin, kas sa mitte keemik ei olnud varem?
                          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Olen ikka veel, oman keemias ka bakat, aga elukestev õpe on edu alus

Comment

Vene sõjaväes olin mõõtelaboris ja käisime lennuväljal lokaatorite kiirgust mõõtmas.
                              Seal oli teatud lubatud piir. Pidi organismi seest keema ajama.
                              Kiirgus oli ka selline et päevavalgustorud põlesid ja kilomeetri kaugusel oli 10 min tsoon.

Aga kui tahta olla kiirgusvabana siis tuleb metallkappi ronida.
                              Näiteks praamil, seal all. Ei raadiot, ei mobiili.

Proovisin mobiili hõbedast kannus, kaan ka peal.
                              Võttis vastu. Kui tila augu ka kinni panin, siis enam ei võtnud.
                              Nüüd läksin mobiiliga üle Elisa peale - toas ei kuule, peab rõdule rääkima minema.
                              Pole kannu ümber vajagi.

Eelmistel Ülikooli füüsikapäevadel oli demo. Sati vastuvõtupeaga vaadati
                              päevavalguslampi - oli signaal. Muid allikaid ka. Kiirgus tuli ka läbi nurgaga vihmaveetoru.

Sügisel on jälle päevad, vast näitavad veelkord. Säästulampe ka.

Kas ta just kasvajat tekitab
                              aga räägitakse et kammi raha aitab kokku hoida.

Comment

Ja ärge kandke mobiili kitsaste teksade tagataskus- muudab orientatsiooni ära!!!

Comment

Working...
                                X