Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Ma ei teeni oma igapäevast leiba tina panemisega.
Tahtsin teada, kui vähe on vaja selleks, et saada elektroonikamoodul tööle.
Kolm nööpnõela, kahega fikseerid, kolmandaga torgid.
Süstlanõel, keerutaja tegemiseks.
Mingi sile asi, ei pea olema kasutamata Simpel, kõlbab ka teflonkile.
Mugavam on, kui on ka suur, puuritud montaažplaat - saab augud kergemini läbi torkida.
(Kust saab osta 0,67 mm sammuga aukplaati?)
10 cm mitmekiulist traati kulus ka.
Huvitav oleks proovida kas saab montaaži teha ka torul.
Sisepinnal juhtmed pikki moodustajat, väljas pikki ringjoont.
Sellisel läbipaistval torul.
Kui ma nii saan teha kahe-, kolme-, neljakihilist montaaži,
kodus, päevaga, mis on siis see põhjus, et peaksin kurvastama?
Aga ma mõtisklen praegu tõsisemalt hoopis selle üle, kuidas kasutada kodus laserit aukude tegemiseks.
Miks ma pean neid puurima? Las seda teeb programmpink.
Vast kõlbab laser ka trasseeringujoone põletamiseks plaadile.
___
Siin foorumis oli üks noor mees, kellel oli probleeme tinutamisega ja skeemi parandamisega.
Palus abi. Siin on näide, kuidas sellist asja saab ilma tinata teha.
Ja kui sellest skeemist isu otsas, tuleb kõik kergesti lahti.
Muidu veel Jumal vihastab te peale.
500mW laser juba põletabomajagu, samas ikka veel lahja, et seda kõrvetusjoont kiirelt vedada.
to jyrs: eks igal lollil oma lõbu, suurem osa siinsetest foorumiliikmetest on mingi kiiksuga vist, mõnel see pisem, teisel suurem. mina nt teen vahel cat5-st mudeleid ja igasuguseid veidraid konstruksioone. tööl tegin nt poolekilosele tinarullile hoidja jootejaama peale. uskumatult tugev traat, kui osata jõudu õigesti rakendada
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
See tundub olevat kõige värskem trükkplaaditeema. Nimelt siis sooviks proovida fotomeetodit, kuna sellega saadav kvaliteet on ilmselt parim. Muu on kõik lihtne ja mitte ka üle mõistuse kallis, aga probleemiks on just see särituslamp. Millist lampi kasutada? Kuidas määrata säritusaega? Kas iga "blacklight" lamp üldse kõlbab selleks? Huvitaks tegelikult odav valmislahendus, spetsiaalselt selleks otstarbeks mõeldud seade on liiga kallis, ise ei viitsiks samuti väga palju nikerdada.
Midagi nendest tuleks kõne alla: http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=VELL_LAMP15BLN http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=VELL_LAMP160BL http://www.opood.ee/?t=k_ki&i=VELL_LAMP75BL
Nende kasutamine oleks vägagi lihtne ja ei maksa ka suurt midagi, aga sisetunne ütleb millegipärast et need ei kõlba.
probleemiks on just see särituslamp. Millist lampi kasutada?
Kood:
Tutvu trükikodadega. Neil on seal sellised vajalikud lambid kasutusel
Kuidas määrata säritusaega?
Kood:
Proovi
Kas iga "blacklight" lamp üldse kõlbab selleks?
Kood:
vaevalt
sellega saadav kvaliteet on ilmselt parim
Mis on Sinu jaoks kvaliteedi mõõt?
Kui sai 80 lõpus arvutiga tehtud ofsetttrükki juurutatud,
siis sai selle alaga ka natuke tutvust tehtud ja
sealt on mõndagi õppida.
Ka trükkplaatide tegemiseks.
Blaclight sobib alati, võimsus oluline, aine mida kasutatakse sama seega põhi spekter sama.ISe ostsin ka elfast ränga raha eest lampe, eluiga neil olematu.
Ostsin 12 eeka tykk, 6W 10tk (elfa spets lamp 500 kanti). PCB tegemine, ise ka seni puudust tundnud täpsemast kui 0,2mm. Nüüd aga sai tellitud 300.-/tk 407nm max 300mW lasereid. Mis teha nendega, eks ikka muretseda 2x odavat minolta printerit. Võtta optika plokk välja, vahetada laser moodul, pista neid 2x vastamisi, siis veel vaja lisada steperiga lindid kahte äärde. Veel laotamis elektroonika FPGA peale ja ongi printer. selle asemel et teha Laser-> trummel->kile->PCB teeme hoopis Laser->PCB. Minolatasid saab õnnetutelt ostjatelt kommi raha eest, maksab ju uus kassett neile 100 eeka vähem kui uus masin. Uute laserite saadavus, no kiir korras saab ~3k eest blueray seadme.
Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
teema arendajad kadusid vist endale laser plottereid ehitama. Minu katsetused juba tehtud, kui kie teeb natuke karvased ääred ilmutamisel(poolenisti säristatud). Siis laser ka ~0,01mm fookuse korral on perfektne säristus, kontranst on vägev, pole enne näinud sellist kontrasti, alati on ilmutades serv natuke punane osalise säristamise tõttu.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Mina ehitasin UV lambi vanast scannerist. Sobilikke torusid saab suht soodsalt kätte aga starterid on need mis kahjuks suurema osa rahast maksavad.
Pildil on esimene kahe toruga versioon, hiljem lisasin keskele veel ühe toru kuna valguse jaotus osutus muidu liiga ebaühtlaseks ning kahe lambi vahekohas oli ilmutatud kujutise fookus veidi kehvem.
Kasutades Elfa või RS UV kihiga trükkplaate ja valgustates neid 4minutit saab väga korratavaid ja täpseid tulemusi.
PS. Väidetavalt on scanneri ja koopiamasina klaasid eriti sobilikud antud tegevuseks kuna nende klaas on UV jaoks täiesti läbipaistev - aknaklaasi kasutades ei pruugi see alati nii olla ja silmaga on raske vahet näha.
Krt, see on kaval mõte. Mul vedelevad kasutult mõned täiesti töötavad skannerid, mille resolutsioon ei kannata tänapäeval enam kriitikat.
Kui kontroller ehitada, siis saaks ehk isegi originaallampi edasi-tagasi lohistada. Ainult see pinin muutub tüütuks, sest säriaeg tuleb vist kole pikk.
Esmalt postitatud ergo poolt
Väidetavalt on scanneri ja koopiamasina klaasid eriti sobilikud antud tegevuseks kuna nende klaas on UV jaoks täiesti läbipaistev...
Põhimõtteliselt peaks koopiamasinast ka UV-lambi saama. Ma pole küll seni ühestki manuaalist leidnud lambi võimsust. Igal juhul tassisin mõned kolakad eksperimentide jaoks oma sodilattu. Neid visatakse nüüd massiliselt minema ja vahel võib täiesti töötava tüki otsa sattuda. Kui kellelegi tasu eest plaati teha, siis saab kohe rohkem raha küsida, sest nii suur masin selle jaoks soetatud.
Iseasi, kui palju neist lampidest UV-d tuleb, aga tuleb, sest mõnel skeemil muutuvad skaneerimisel/kopeerimisel tavalises valguses nähtamatud vöödid nähtavaks ja mustvalge koopia muutub peaaegu kõlbmatuks. Mõned väidavad, et saab ka tavalise mõnesajavatise pirniga ja õues päikesevalguses hakkama. Ei tea, pole proovinud, sest vastupandamatu plaadiraiskamise himu tuleb tavaliselt öösiti või vihmase ilmaga ja 300W või 500W pirni pole siis enam aega kola hulgast otsida, muidu võib himu vahepeal üle minna.
viimati muutis kasutaja Padasonic; 08 m 2009, 02:01.
Nüüd aga sai tellitud 300.-/tk 407nm max 300mW lasereid.
--
Minu katsetused juba tehtud
Mis see laser paberiga teeb? Kas jääb jälg järgi?
See 0,01 mm täitsa sobib. Mul samm 0,012 mm.
Oli jutt et CD kirjutajaga saab paberit lõigatud.
Ma tahaks auke teha. Läbi keraamika, nagu soomepoisid demo ajal.
Ja siis võiks ka vaske aurustada.
(See demo oli lihtsalt ilus.)
Vase aurud on küll mürgised aga ju siis on tarvis tõmme teha.
Demo oli jh ilus seal nylundi värgil, aga hinad seadmetel on ka ilusad. See blueray max võimsusega põletab paberit, eriti musta trüki kohalt, valge võtab aega veic, prügikotti nagu noaga, õhtu aknast välja suunates jääb ilus kiir.
Anyway ma tean raruteck väitis ka et Elfa 150 eegane 20g NaOH ilmutab paremini sest seal võlu ained sees aga fakt on et ilmutab sitemini kui 8kg(69 eeka), ma teinud blacklightiga sadu plaate juba ei tean kui korratav tulemus on. Trükkplaadid aga jah tasub osta, ise tegemisel ei saa ühtlast kihti ja see säristamisel probleem. 200x300mm oli 400.- eega kanti.
Demo oli jah ilus seal nylundi värgil, aga hinnad seadmetel on ka ilusad.
blacklightiga
NaOH ilmutab paremini
Pakkusid töötava seadme 4 keek.
See polnud vist laser.
Kas need plaadid on täitsa pimedad nähtava suhtes?
Trükikoja offset plaadid olid väga mõnusad valguse käes teha.
Peab neilt retsepti küsima või ikka ise raamatust vaatama.
Raamat on maal
Päikse valguse säristuvad küll, niisama laua peal seistes umbes päevaga säristub. Ma ei tee küll kuskil pimedas aga päikest otse küll peale ei lase.
Comment