Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

NAPAKAS, lahendus võimendi toitmisel!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

NAPAKAS, lahendus võimendi toitmisel!

Tuli täna üks väga hea mõte mul!
    Nimelt saab kahe arvutitoiteplokiga toita võimast võimendit, mis tahab saada toiteks näiteks +-25V.
    Tuleb võtta kaks normaalse võimsusega toiteplokki, ühendada ühelt toitelt -12V teise toite +12V-ga, sellega sa saad +-24V kätte. ja mõelda kui sul on kaks 400W toidet(12V juures annab mingi 200W välja), siis saab päris hea võimendi toite odavalt(võrreldes võimsa trafoga, mis on mitu korda kallim)
    Parandage, kui ma eksin, aga väga hea mõte ju
    http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...1&d=1246179727
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja tiidu93; 28 June 2009, 20:07.

Vs: Nutikas lahendus võimendi toitmisel!

Võimas! Üsna tõenäoliselt ei sobi arvuti toiteplokid nii vahelduva koormuse toiteks.
    Ja mis siin uut on?

Comment

GENIAALNE!!!! Ja m ida kõike saaks veel 3 toiteplokiga teha! Neljaga! Sajaga! Mõelge vaid!!! Saada see avastus ruttu NASA-sse, sest toiteplokid jadas ja rööbiti on meie tulevik!
      Condemn the hive.

Comment

Tiidu, mis juhtub, kui järjestikku panna 100 toiteplokki?
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Su loogikas on kahjuks väike viga sees - vaata näiteks
          http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MTc1OA==

seal on 550W toiteka spetsifikatsioon kus kirjas
          +12V2 20.0A
          -12V 0.8A

Ehk et -12V 0.8A määrab ära mida see plokk su võimendile on võimeline andma... ja seda pole just palju.

Kui kasutada nelja plokki ja ainult +12V ahelaid siis on asi ok voolude mõttes aga audio rakenduseks ei tea kas just hea idee. Need plokid väljastavad sulle lisaks alalispingele ka igasugu vahelduva voolu ja RF sageduste häireid mis võimendi toiteks just eriti tore ei ole.

Ergo

Comment

kõigele muule lisaks ei ole see 12V seal eriti stabiilne, kui teised pinged koormamatta on. trafoga võimendis kannatab trafot bassi matsu hetkel natuke üle koormata, impulssplokk aga klõpsab end kohe välja.
            kui 2 toided sedasi kokku ühendad, siis ilmselt põleb see -12V osa siva maha. nimelt toidetel on miinus kestas, kest aga on ühendatud maandusega, maandus aga omakorda mööda toitejuhet kuskil seinakontaktis koos. kui nüüd ühendada 24V potensiaalide erinevus, millest -12V kannab 0,8A ja +12V 20A, siis see -12V osa tehakse siva + pinge peale. ma pole aga päris kindel, et seal ahelas olevad pooljuhid seda väga tahaksid tunda
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Muudaks ehk pealkirja ära: Napakas lahendus võimendi toitmisel!
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Ja mis kõige peamine kogu selle geniaalsuse juures on see, et ei saagi +/- 24V vaid kõigest +/-12V (skeemi vaadates)

Comment

Noori "Polzunove" on ka vaja .

Mul oli omal ajal näiteks idee kuidas saaks maki helipeast trafoga pinget tõstes kõlari ära toita

AgA teemasse kah. Kui arvuti toitekat veidi modida, saab sealt +-15V kätte ja päris palju ampreid. Otsi foorumist.

Teate mina olen ikka geenius, geenius, olen geenius
                  Kui ma oma masinad kõik vamis saan, Eesti rahvas nende läbi kuulsaks saab.
                  Aga minu teel on palju kadedaid, kadedaid, kadedaid.
                  Sellepärast tihti viskab ära mul - viinapudel mulksub mull mull mull mull.

(kuulsuse narrid)
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vs: NAPAKAS, lahendus võimendi toitmisel!

TO:ergo
                    Okei, sul oli õigus, see 0,8A teeb jah voolu nõrgaks
                    TO:reuter
                    Ei juhtu mittekui midagi halba niimoodi ühendamises, proovitud järgi ja töötab!
                    TO: Rom
                    Sina ka eksid, võttes toiteplokilt +12V ja -12V, saad 24V kätte, ja kahe toitega saad juba +-24V

Kes on "Polzunov"??
                    Aga jah, tegin sellise teema seepärast, et kodus juhtumisi tegin sellist asja, võtsin kaks toiteplokki(300W ja 230W), ühendasin nii, nagu skeemil ja mis ma näen, minu võimendijupike(Kantata 205 stereo monolõppvõimuplokk) hakkas väga ilusti mängima(selle võimu lõpptransideks on kaks KT838b)
                    Siis nalja-pärast panin võimuväljundisse 12V 45W autokaugtulepirni ja keerasin vol-i põhja..... ja mis ma nägin, pirn hakkas heledalt muusikataktis vilkuma!!!!
                    Mis siin geeniust, jummalast normaalne asi nii teha, lähitulevikus proovin nende kahe toiteplokiga Radiotehnika U-101 kaa tööle panna ja vaadata/katsetada, kuidas töötab.
                    See kantata lõppvõim on ka väga kahtlane ikka küll, koorman seda kasvõi 1Ohmil koormusel ja miskit ei kärssa läbi, 2Ohmil läheb radikas õrnalt soojaks, muud ei midagi...

NB: Ärge nüüd hakake lolli ideed ümber lükkama!
                    viimati muutis kasutaja tiidu93; 28 June 2009, 20:39.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt

Sina ka eksid, võttes toiteplokilt +12V ja -12V, saad 24V kätte, ja kahe toitega saad juba +-24V
                      Ei eksi, vaatan skeemi ja näen, et seal kus on tegelikul -12V ja +12V on sul millegipärast kirjas -24V ja 24V, skeeme ma veel lugeda oskan. Aga soovitan siiski ära patenteerida
                      viimati muutis kasutaja Rom; 28 June 2009, 20:48.

Comment

Mul küpses üks toitekas ära sest lasin -5 ja 0 lühisesse maandatud pistikute läbi (vajasin 17 volti ja kasutasin selleks -5 ja +12 rada. Ei reageerinud lühisele enne kui suitsu tõusis). Maandatud pistikutega peab ettevaatlik olema sedasi toites. Ja kasutades 0 ja +12 radu saaks rohkem amperaaži. Mõte toimib, aga eraldi küsimus kui praktiline see on. Ajutiseks lahenduseks ja ainult katsetamiseks - palun väga. Aga nagu on öeldud, "ajutised lahendused ongi need kõige püsivamad".

Comment

Mida järgmisena leiutama hakkad?

Mine näita telekas kaa oma uusimat sünnitist, foorumis oli ju üleskutse:
                          Televisioon Otsib Meistrimehi Ja Leiutajaid!

Comment

NB: Ärge nüüd hakake lolli ideed ümber lükkama![/quote]

Ära ikka aja-sealt mitte kusagilt ei tule +-24V, on olemas üks vana X-plokk, PS oma, sellel on küll 24V olemas aga...AGA 0,03A-mis Sa arvad, mitu W sealt saab koormusele? seega isegi kahte kiviaegset plokki kasutades ei saa seda +-24V sealt võimu toiteks kasutada. U-101 lõpp annab selle katse peale raudselt saba.
                            See "2 ploki lahendus" ei ole kellegi lahendus, võimu jaoks tarvis siiski plokki mis kahepolaarse väljundiga ja seda luua pole nii lihtne kui jupiladu juhuslikult ei oma, ja eriti kui enne selle osaga kokku ei ole puutunud.
                            Sealt toitekast ehk saab kasutatava trafo (seegi vaja uuesti mähkida), ehk ka mingisuguseid kiireid dioode, ka draiveri saab, transid jm. kola peab juurde hankima ikkagi ja töötava skeemi leidmine on kah keerukas.
                            Aga kui tahtmist katsetada siis võib nii kah, varsti tüdined sellest igaljuhul mitte eriti tulemusliku lõpptulemuse tõttu ...

PS: tsitaadilisamine ei õnnestunud miskipärast .
                            -superradical-

Comment

Tegelikkuses 2 plokki on parem kui 1 kahepolaarne, siis keskpunkt ei uju. Pakutud lahendus veic overkill, sildasid filtreid ja toite lüüte topelt. Müra tuleb sealt täpselt niipalju kui hästi disainitud toitekas on. Üld juhul väljundis ainult lüüdid, seetõttu müriseb mis kole. RF-i jaoks ju pole lüüti olemas.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                              X