Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väike puurpink

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Väike puurpink

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
    Hind on küll soolasevõitu, 50 alla siis juba võiks mõtelda.
    Kas küsisid hinna järgi? Antud ju hinda ei ole.

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt
      Kas küsisid hinna järgi? Antud ju hinda ei ole.
      Minu viga jah:
      Panin puusse krt... kiiruga vaatasin linki, klikkisin kohe pildile, silmanurgast märkasin, et 300.- pwf , see oli võimsus-üle 250 eegu anyway selle eest ei annaks.
      Aga uuri, kui hind sealkandis siis on asjal jumet, pöördeid on ja võimsus ka piisav-mass vast paar kilo sellel, oleks täpsemad andmed saaks vaadata mida ta endast kujutab.
      Mõni hiina odav lauapuurpingi vrakk oleks hea sellele ümber kohandada, võimsus lubab ka peenemate puuridega metalli puurida .
      Kui see on see mis pildil vasakul siis isegi tasuks vast soetada, olen kusagil taolist näinud, võimalik, et oli kunagi seal Tiigi1 keldripoes see müügil-seal muidu praegu ka taolisi näinud-kuni 195.- olid need mis seal müügil-alates mingi 100 eegust vist (suuruse järgi).
      Kui uurid siis kindlasti uuri ka selle sageduse kohta-võimalik, et ka see nõuab 400Hz sagedusega toidet!

Krt. nii kole servomootori näoga on need, kui midagi taolist siis võib vast hinnale ühe koha juurde kirjutada, ei taha jõuluõhtu hakata mootorijutuga inimest tüütama, muidu oleks huvitav küll.
      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 25 m 2009, 19:47.
      -superradical-

Comment

Sai siis helistatud ja kuna müüja praktiliselt eesti keelest aru ei saanud, siis niipalju ma sain aru, et vasakpoolne on 150W ja 400 EEK ja parempoolne on 300W ja 800 EEK. Ülejäänu jäi keele oskamatuse taha. Samas kui lugeda siin postitust, et asi töötab rubiinpuksidel ja nõellaagritel, siis vast polegi antud asjade eest küsitud palju.

Comment

Ah jaa, ühest asjast sain veel aru, et see väiksem teeb 5000Rpm.

Comment

Esmalt postitatud meli666 poolt
            Sai siis helistatud ja kuna müüja praktiliselt eesti keelest aru ei saanud, siis niipalju ma sain aru, et vasakpoolne on 150W ja 400 EEK ja parempoolne on 300W ja 800 EEK. Ülejäänu jäi keele oskamatuse taha. Samas kui lugeda siin postitust, et asi töötab rubiinpuksidel ja nõellaagritel, siis vast polegi antud asjade eest küsitud palju.
            No kõik pole rubiinpukside ja nõellaagritega, niipalju kui vrakke on laiali lammutada saanud olen seal kohanud kuullaagreid, rubiinpuksid ilmselt ainult pisikeste laagerduses, samuti nähtud vast ca. 1mm välisläbimõõduga kuullaagreid. Eks niisugune kraam jõudis sõjalise aparatuuri sisse küll - sõjatööstus ju on maksumaksjale praktiliselt sunnitud kulutus ja sellele võib investeerida küll, samas kvaliteet paljudel niisuguse päritoluga asjadel ikka kõva. Ma ei mäleta 2-3 aasta jooksul, et oleksin kohanud mõnd koopiamasina mootorit mil kuullaagrid vms. parem laagerdus oleks.
            Samas korralikud kuullaagridki on üsna kallid - ostsin 6mm väliläbimõõduga ja 2mm võllile, hind 50.-/tk. Rääkimata siis nõellaagritest.

Peab siis millalgi tüütama-venelased vist veel jõule ei pea , saaks mingisugust täpsemat infot nende kohta. See pisem on asjaliku olemisega küll - krt... 5000 on ikka vähe
            -superradical-

Comment

Leidsin firma, kus müüakse frreesimootoreid. Hinnad on "LISAVARUSTUS" all.

Comment

Mul ka küsimus HDD mootori kohta...plaan teha lihvimismasin, otsisin kappidest sahtlitest mootorid kokku, kõigeparemini sobiks siis kõvaketta mootor aga see kõvaketta elektroonika laseb mootoril umbes 30 sekundit pöörelda...kuidas saaks teda katkematult pöörlema panna ? Teine variant, vast plaadimängija mootor, 127v, pöördeid vähe, kui talle 230 V peale lasta kas kuumeneb üle ?
                http://hparchive.com/
                https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                  Teine variant, vast plaadimängija mootor, 127v, pöördeid vähe, kui talle 230 V peale lasta kas kuumeneb üle ?
                  Kuumeneb üle ja kiiremaks ei lähe. Sagedusmuundit on vaja.
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                    Sagedusmuundit on vaja.
                    Kas ainult sagedusmuundurist piisab?
                    400 Hz toitele harilikku trafot ei saanud panna.
                    Plekid olid viletad ja keerde oli palju.

Comment

Mina panin sellele puurpingile 27 V ja 9000 p/min mootori, miile pöördeid reguleerin pingega. Toiteplokk ei ole veel korpuses, kuna LCD paneelmeeter
                      Oomipoe eesmärgiks on pakkuda kõike seda, mida vajab elektroonikahuviline, elektroonikat tootev või parandav ettevõtja või tavakasutaja oma igapäevaelus.

saabub alles märtsis. Puurpingi fotod lingil

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                        400 Hz ...
                        Plekid olid viletad ja keerde oli palju.
                        400 Hz nende mootorid tõesti kaua ei kannata.

OT: Mikroskoobi doonorina kasutajad: ega need binokulaarid polnud? МБС-1 läätsesid oleks vaja. /OT
                        viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2010, 06:34.
                        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                        ATiP1pN4XeM

Comment

Gadagi pildil olev tavaline mikroskoop pärineb aastatest 1970 ja enne. Ilmselt on venelane tootmises kasutatud kapitalistide käest sõjasaagiks saadud tehase valuvorme. sest kõik valatud detailide välismõõtmed on tollmõõdus. Kruvid tavalised meetermõõdus. Endal ka täpselt selline puurpink valmimas. Mina treisin parempoolse "kerimisnupu" 24mm kuuskandist ja igale kuuskandi küljele keermestasin M6 keermed "sarvede" kinnitamiseks. Muuseas, "kerimisnupul" on puurpingi jaoks väga vilets "hingeelu". Kuidas mõtled selle asendada, kui mõni hammaspindadest otsad annab? Ise mõtlesin hiljem leiutada kangisüsteemi mootori ja padruni ülesalla kangutamiseks. Mina nägin tükk vaeva 5W halogeenpirni kinnitamiseks. Tegin lõpuks puurpingi jalast kinnituva igatpidi liikuva konsooli omatehtud lambile. Mootoriks on mul juba peaaegu 30 aastat vene lennundusest 27V DC mootor mille päritolu ja mark on selles teemas juba läbi käinud. Ostsin veel 2-3 aastat tagasi Tartu Anne turult uue mootori varuks 25EEK eest. Toidan 12-35 voldiga. 30 aastat puurisin selle kolakaga kahe käega kinni hoides.

Comment

alsatianp
                            Üks neist toiteplokkidest on minulgi mõeldud lokaalsele valgustusele, mis toidab 1 W LED-i. Samuti oli plaanis parempoolset kerimisnuppu muuta. Tore oleks, kui sa saaksid oma puurpingist, eriti kerimispoolelt mõne foto üles panna. Nende hammaspindade kohta ei oska midagi öelda. Selle mikroskoobi kasutamise mõtteks oli lootus, et lõtkud puurimisel on minimaalsed. Seni olen aegajalt kasutanud kangisüsteemiga (alusplaat liigub üles-alla) mingit väikest vene laua puurpinki (3000 p/min), kuid selle plaadi lõtkud on nii suured, et 0,8 mm volframpuur on korduvalt murdunud, tavalised ei murdu.

Comment

Sellel mikroskoobil on ju väga täpsed lõtkuvabad ja remonditavad juhtpinnad.Püüa need ikka korralikult liikuma saada. Milleks on vaja suure täpsusklassiga mehhaanikale juurde aretada mingit laiatarbe sünnitist.
                              Olen sellist alust kunagi kohanud väga logisevas olekus. Kiskusin esimese tööna mikroskoobi jala laiali. pesin puhtaks ja määrisin tefloniga liugpindade õliga kokku. Õli näiteks Würthi HHS5000. Mina viskasin jala seest teise kerimisnupu minema ja hiljem kinnitasin allesjäänud aukudesse ühele poole valgusti konsooli ja teisele poole tolmuimeja otsiku kinnituse. Neid kerimisnuppe on päris vastik lahti võtta. Peab lammutama erinevaid kruvikeeraja otsikuid, et keskelt välja käiata, saades kahe tihvtiga võtme. Kõigele lisaks on seal mitmes mõõdus selliseid mutreid. Aga liugpinnad on ideaalsed ja nendega tasub tegeleda. Hiljem, kui pinnad ebaühtlaselt kuluvad, on võimalik need lahti võtta ja vajalikest kohtadest üle lihvida. Plaanis on veel kaitsta liugpinnad tolmu eest kunstnahaga. Ülesalla kerimise nupp, ei ole minu hinnagul pidevaks tööks piisav. Annab varem või hiljem otsad. Sinna tuleks aretada lõtkuvaba kangi süsteem mootori ülesalla liigutamiseks.

Comment

Sellele mikroskoobist valmivale puurpingile oli mul plaanis teha vaid suurem üles-alla kerimispöörik, mul ei ole mingitki plaani seda vene laua puurpingiga ühildada. Mikroskoobi kõik funktsioonid töötavad ideaalselt. Lõtkud on vene tehase puurpingil.
                                viimati muutis kasutaja gadag; 25 m 2010, 15:15. Põhjus: tekstiviga

Comment

Working...
                                X