Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väike puurpink

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Väike puurpink

Tegin siis lõpuks oma väikesele puurpingile ka lokaalse valgustuse ja pakkisin toiteploki korpusesse. Töötab täpselt - puurid ei murdu. Huvilised saavad tutvuda seadme konstruktsiooniga

Comment

Mis mootor spindlit veab?
      Kuidagi tuttava näoga tundub...
      9000rpm?

E: ei lugenud teema paari eelmist posti.
      Kuna mootoreid vedeleb siis ikkagi see puuride teema vaevab - julgeksid sinna ka 10€ puuri kinnitada ja puurida?
      Mõtlen siis spets karbiidpuure.
      9000rpm kipub nende jaoks siiski väheks jääma.
      Ega katsetada ei julge? puurida näit. mingi vene karbiidpuuriga ütleme 100 auku laminaatmaterjalisse - kas saab ühe puuriga hakkama?
      viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 16 m 2011, 10:45.
      -superradical-

Comment

Ma olen karbiidpuurist ainult kuulnud, näinud ei ole. Olen kasutanud niisugust puuri, nagu fotol näha. Selle ostsin mingist metallipoest küsides kõvasulampuuri. Puurin üldse harva, ehitasin ta seetõttu, et käsidrelliga ja veneagse väikese lauapuurpingiga (~ 30W mootor, ~2500 p/min), millel olid suured lõtkud, kippusid alla 1 mm puurid murduma. Nüüd selline kõvasulampuur peab vastu.

Comment

Esmalt postitatud gadag poolt Vaata postitust
          Ma olen karbiidpuurist ainult kuulnud, näinud ei ole. Olen kasutanud niisugust puuri, nagu fotol näha. Selle ostsin mingist metallipoest küsides kõvasulampuuri. Puurin üldse harva, ehitasin ta seetõttu, et käsidrelliga ja veneagse väikese lauapuurpingiga (~ 30W mootor, ~2500 p/min), millel olid suured lõtkud, kippusid alla 1 mm puurid murduma. Nüüd selline kõvasulampuur peab vastu.

Kõvasulam mis pildil, see sarnane asi aga kui vähem puurimist siis jah teine teema...
          Mõtlesin niisuguseid: http://www.danscloseoutsandspecialde...m/DSC00213.JPG
          See mis Sul pildil, need muidu kui on vene omad siis 15-25eeku niisugune/tk
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
            kõigeparemini sobiks siis kõvaketta mootor aga see kõvaketta elektroonika laseb mootoril umbes 30 sekundit pöörelda...kuidas saaks teda katkematult pöörlema panna ?
            Saab tööle, kui on olemas mingisugune helivõim, mis annab piisavalt volte välja ja signaaligeneraator. Mootori pistad lihtsalt võimendi väljundisse ja generaatori abil saad soovitud pöördeid valida. Kuigi ise ka vist ei saanud õigesti käima, liiga madalal sagedusel muutus pöörlemine ebastabiilseks, 50Hz juures käis juba normaalselt. Ise eriti ei usu, et kõvaketta mootoril võiks puurimiseks mingit momenti olla, võibolla satusin ise mingi #### otsa, mis koormust ei kannatanud. Teab keegi, kui kõrge sagedusega ültse need mootrid maksimaalselt võivad töötada? Endal hakkas juba üle 1300Hz seisma jääma ja siis oli moment pea olematu, kus sagedust võis mõnekümne hertsi kaupa muuta.
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Kõvaketta mootor tahab edukaks ringiajamiseks kolme 120kraadise nihkega faasi. Sul oli siis kolme väljundiga gene ja võim?
              Siin on ohjeldamatult tarkust kõikvõimalike kontaktivabade mootorite kohta: http://en.nanotec.com/steppermotor_animation.html
              Toidan trolle!

Comment

Muidugi pange väiksesele puurpingile igasugu kõvakettamootoreid, helivõime ja ei tea mida veel külge. Ma vist olen vanaks ja lolliks jäänud aga siiani annab kõikseparema tulemuse ikkagi BL - brushless mootor koos kiirusereguga (harjadeta mootori kiiruse regu) Toidad seda kupatust korralikumast toiteblokist ning pöördeid muudad 555 kivi baasil tehtud servo testeriga. Pole just raketiteadus.
                MSN- taneltreima182@hotmail.com
                telefon katki.

Comment

Esmalt postitatud ttr poolt Vaata postitust
                  Muidugi pange väiksesele puurpingile igasugu kõvakettamootoreid, helivõime ja ei tea mida veel külge. Ma vist olen vanaks ja lolliks jäänud aga siiani annab kõikseparema tulemuse ikkagi BL - brushless mootor koos kiirusereguga (harjadeta mootori kiiruse regu) Toidad seda kupatust korralikumast toiteblokist ning pöördeid muudad 555 kivi baasil tehtud servo testeriga. Pole just raketiteadus.
                  Pole see kontaktivaba mingi imeloom, et harjad tingimatta välja tõrjub. Olulised ikkagi mootori parameetrid, kui püsimagnet, pea- või haruvoolu mootoriga omad pöörded ja vajaliku momendi saavutad, siis selle kasutamine on ikka pigem lihtsam ja odavam
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Väike lisakommentaar ttr-le: kontaktivaba ja brushless on üks ja sama asi kahes erinevas keeles. Kõvaketta mootor ongi sellesama tõu esindaja.
                    Kõige lihtsam viis neid liigutada ilma kolbi sooja panemata on ilmselt hobikopteri ESC hankida, näiteks dealextremest.

Teemaalgatajale aga kiitus, väga ilus ja viisakalt vormistatud töö!
                    Toidan trolle!

Comment

See pisike padrun... kuidas ta mootori võlli külge kinnitub? Suuremad padrunid on keermega, kuid kui siin mootori vahetamisest räägitakse, siis tuleks see mootor ju niisama ümara võlliga mille läbimõõt oleks 'misiganes millimeetrit' - kuidas see padrun sinna otsa käib?

Comment

Mootori (27 V, 9000 p/min) ja tsangide komplekti koos padruniga ostsin Tartust, Tiigi Elektroonikast. Padrun istub täpselt võllile (4 mm) ja kinnitatakse 4 poldiga. Komplektis olnud poldid asendasin parematega.

Comment

Redart, tänud, et valgustasid mind aga vilunud mudelistina on suhtpuha millist keelt kasutan ja kettamootor jääboma parameetritelt suht lahjaks ikka. Puuduvad korralikud Nd magnetid jne. Kettamootorit sa nüüd küll niisamalihtsalt hobilennunduse ESC-i ga ei liiguta. Mähi mootor deltasse ymber. Tavaliselt kettamootorid omamoodi mähitud ja neid aetakse natukene teistmoodi käima. (pole eriti lahanud mähkimise poolt ketastel,vb ka eksin)

Reuter - harjade miinus on enda kuluosad - harjad. Harjasteta mootori eelis on tema kasutegur otseajamil mis ulatub 80% kanti, harjadega seda kasutegurit otseajamiga ei saavuta kui just mootorit ümber ei hakkamähkima ja roppe magneteid sinna toppima.

See minu subjektiivne arvamus asjast siis.
                          MSN- taneltreima182@hotmail.com
                          telefon katki.

Comment

Kasutegur sõltub paljudest asjadest ja see, mis võidad mootorist vaheli eemaldamisega, kaotad muunduris. Peavoolumootorite eeliseks on suur vääne madalal kiirusel ja võimalik toppida palju võimsust pisikesse kesta, seetõttu suurem osa käsitööriistu just seda lahendust kasutavad. Lisaks varasemal ajal ei olnud eriti lihtne ja odav muud moodi saada suuri pöörlemiskiirusi. Kui sellist pinki just tööstuslikult kasutama ei hakka, siis kestavad need harjad terve igaviku. Võrdluseks võiks tuua igsugused käsitööriistad, mille mootorid teevad enamasti rohkem, kui 9000 pööret minutis. Nt nurklihvijal on enamasti ketta pöördeid 9000...12000 ja sees aeglustav ülekanne, mis kipub olema 3...6x. Tõenäoliselt enamusel siinsetest kasutajatest ei ole sellesarnase seadme harjade vahetamise kogemust.
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kõvaketta mootorit on väga lihtne ESC-iga käitada. Proovitud - töötab. Jõudu on enam-vähem sama palju kui odavamatel mudelimootoritel. Eeliseks on kvaliteetsed laagrid, ehk lõtku- ja müravaba töö.
                              Allkiri.

Comment

Tere.
                                Olen püüdnud antud teemat jälgida, et leida soovitusi mulle, või tulevastele ehitajatele, mida tasuks muuta. Mind isiklikult huvitavad ainult konkreetsed soovitused. Näiteks, millisel mootoril, mark, võimsus, toide, hind, oleks pöördeid vähemalt 2x rohkem, ehk üle 20 000 p/min. Need Dremeli mootorid on liiga lärmakad. Kindlasti ei huvita mind ka lahtise korpusega mudelimootor. Väga asjalik oli postitus nr. 42, kus kirjeldati puuri töstemehhanismi. Selle kõvaketta mootori seosest antud teemaga ei mõista üldse, minu arvates on ta liiga nõrk ja puurile täiesti sobimatu.

Comment

Working...
                                X