Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Hiir ja Arvuti.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Hiir ja Arvuti.

Täitsa mõnus asi on see raadiohiir.
    Aga see patarei ei pea eriti vastu.
    Laisk inimene, pea pulki täis - jätad hiire voolu alla -
    vahetad paari nädala tagant patareid.

Kui teeks niisuguse nipi et kui arvuti välja lülitad
    tuleb ekraanile teade et HIIR!!!
    Kui lülitad hiire välja lõpetad arvuti ka töö. See on tehtav.

On ka võimalik et panna sinna sisse aku ja siis juhendada et:
    Anna HIIRELE toitu!

Või veel natuke edasi:
    Sellist lihtsat laadijat oskab ju iga vähegi elektroonikat nuusutanu kokku panna.

Aga kui teha päikesepatareiga, juhtmevaba ülekandega.
    See VÕIKS olla huvitav.

Mis Teie arvate?

Vs: Hiir ja Arvuti.

Mul küll selline hiir, mille patarei kestab pool aastat. Välja ei lülita kunagi.
    Ja siis kui punane tuli hakkab vilkuma kestab ka veel 3-4 päeva.
    Logitech V220 mul. Hea mugav ka ja värki.

Comment

Või näiteks panna siis akud, teha lihtne laadimissüsteem ja juhtmevabalt laeb, ehk siis millegi WiTricity. Kel 10 min aega, võib TED'ist videot vaadata WiTricity kohta: http://www.ted.com/talks/lang/eng/er...ectricity.html Ehk primaarmähes("voolusaatja") panna lauapinna alla, või hoopis hiiremati sisse? Ja kui on juba hiirematt, siis ega vist eriti sellest hiirega üle ääre ei sõida, niiet äkki kaob akude/patareide vajalikkus üldse ära? Ehk siis kas usb, või siis hoopis seinakuubikuga toidetav hiirematt?

EDIT: Olgu, ma ei arvestanud sülearvuti kasutajatega.. Aga siiski..

Comment

Esmalt postitatud CBIH poolt Vaata postitust
        Mul küll selline hiir, mille patarei kestab pool aastat. Välja ei lülita kunagi.
        Ja siis kui punane tuli hakkab vilkuma kestab ka veel 3-4 päeva.
        Logitech V220 mul. Hea mugav ka ja värki.
        Mul ka sama hiir ja olen samuti väga rahul. Patakat vahetan kuskil 4-5 kuu tagant ja välja lülitan vahest harva. Milleks leiutada jalgratast, osta parem normaalne hiir omale.

Comment

kellele ei meeldi tavahiirte paksud juhtmed, siis võib proovida mängurihiiri ka, neil suht peenikesed juhtmed. Mul X718 hiirel on...
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

See Logitech V220 on muidugi kaalukas hiir ja patarei peaks seal vastu pidama 6 kuud.
            Kui ei lülita välja.

Mina mõõtsin oma Apaccer hiire tarbimist. See oli selline:
            Liigutamise hetkel
            max 9,74 mA
            langes kohe 1,72 mA
            12 sek pärast 0,89 mA
            30 sek pärast 0,28 mA

Kui ta nupust välja lülitada siis jäi alles vool 0,07 mA.
            See võis olla tingitud mõnest sisemisest dioodist ja näiteks arvuti kiirgusväljast.

Kui nüüd oleks teada patarei mahtuvus võiks arvutada ka ta eluea.

Üks mõte veel. Kui selline hiir panna kotti ja temaga autoga sõita
            siis võiks/peaks ta kogu aeg liikuma ja tarbima max voolu.

Tundub et itimeheke on mu jutu olemuse ära tabanud.
            Alustuseks võiks teha mõned katsed induktsioonpliidiga.
            Seal peavad küll olema spets potid-pannid
            aga harilik klaaspurgi metallkaas läheb ka väga kuumaks.
            Mida teeb seal feriitpulk?
            Mida teeb mähisega feriitpulk?
            Mida ta teeb pangakaartiga?

Mis teha kui haridus ja huvialad sunnivad jalgratastele mõtlema

Comment

Mul Logitech MX620 töötab 2xAA patareiga ja peab ilma väljalülitamatata ca 1 aasta vastu, kusjuures kasutan keskmiselt vast 3..4 h päevas, kui mitte rohkem.

Comment

apacceris on 1 AAA ja vast 10 tundi tuleb päevas seblimist ära.
                Seega suurusjärk on samas kandis .

Comment

Tavaelementi ei pea aku vastu vahetama. Parem kasutada Alkaline elementi, seda on võimalik korduvalt laadida, kui ta väga tühjaks pole saanud. Plussiks on ka laadimatta olekus pikk iga, sest isetühjenemine neil tühine, laadimise lisamine võiks aga toite vahetamise mitmekordistada. Iseasi, kas sellele modil mingi mõte ka on, kui nagunii korralik element pool aastat kestab. Selline distantslaadija kütab suurema osa soojuseks, seega tarbimise poolelt tuleb kokkuvõtteks ilmselt isegi kallim, kui uued elemendid
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
                    Selline distantslaadija kütab suurema osa soojuseks
                    Kui muutuvas magnetväljas pole magnetmaterjali siis jääb ainult kiirgus.
                    Hiire puhul need millivatid on ükskõik.

Aga kui vaadata induktsioonpliiti siis kas arvad et selle kasutegur on ka "väiksevõitu"?
                    Ma lihtsalt ei tea, seepärast küsin.
                    Päikesepatarei idee oli küll Sinu teemadest laenatud, ajendatud.

Comment

Kuna vahemaad on pisikesed, siis ülekande kasutegur ei ole just katastroofiline, aga sellegipoolest ei ole "antennide" teljed enamus ajast samal joonel ja sellega kohe kannatab ka kasutegur. Pm on sarnane energia ülekandmise viis kasutusel distantskaardilugejatel. Hiirel peaks kah olema sees pool, mis toimib antennina, südamiku lisamisel peaks asi tõhusam olema. Laua alla või hiiremati sisse tuleb aga paigutada saateantenn, mis peaks siis katma suhteliselt laia ala. Kuidas saavutada lühikese distantsi peale laia toimega antenni ja mis sagedust sellise rakenduse jaoks kasutada, selle koha pealt ei oska väga nõu anda. Selleks, et vilet ei oleks peaks asi olema helisagedusest kõrgemal. Kuidas selline suht tugev ja pikaajaline magnetväli tervisele mõjub, on kah teadmatta. Mobiilidele kleebitavad vilkuvad kleepekad on just nii lahendatud, aga nende riistapuude kajulikkusest on palju kirjutatud-räägitud
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Seal TED'i konverentsi(see video, mis enne lisasin), räägiti, et need kiirgused idi täiesti ohutud olema ja ei pidanud häirima ka ükskõik milliseid teisi seadmeid. Tuli üks idee veel, huvitav, kui madala tarbivusega puutesensori saaks teha, et kui tasuks ära(äkki piisab isegi ühest transist, mille baasi näppida?), siis panna hiire peale kontaktid(sellisesse kohta, kus ikka iga ilmaga vastu kätt on), siis kui hiirt hetkel ei näpi, siis hirel toidet pole. Iseasi see, et kui kiiresti hiire saatja ennast uuesti töövalmis saab? Ja juhul kui sellega läheb aega, siis äkki hoopis lõigata sellega hoopis sensor tagant ära(Ehk, siis hiir ei liigu)?

Comment

tjh, ostame 10% osavama juustu ja siis hakkame leiutama et see töötaks, müstilised tegelased:P, iseasi kui palju vaba aega käes. Palju selline käkk muidu maksab ka ?
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

nagu ma aru olen saanud, siis jutt käib induktsiooniga hiire käitamisest? minu meelest tegi tesla kunagi katsetusi ju "näpu otsast" välku välja lasta. Minu meelest ei surnud ta mitte nende välkude mõjul, vaid hoopis kadedad kaasteadlased tegid talle atendaadi

on kuidas on, aga induktsioon laadimise vallas on ju kõvasti vaveva nähtud ning pmst võib hiire käitamiseks vajaliku tehnoloogia tavalise hiiremati sisse ära peita. Raskemaks läheb kõrgsagedusega elektri ja üliõhukese poolide tegemisega.
                            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Eelmine hiir oli mul juhtmeta A4 Tech http://www.euronics.ee/tootekaart/86...a_hiired/R720D mis töötas sarnaselt nagu teemaalgataja oma. Töötas see 2 AAA patareiga mis pidasid vast napilt kuu aega. Huvitav, et varta akud tõmbas hiir tühjaks aga 1,5 nädalaga. Jutu järgi oli ülimalt energiasäästlik hiir. Logitech-i hiir peab jutu järgi vastu kuni pool aastat. Mul on see vastu pidanud ühe patareiga üle 4 kuu. Ööseks lülitan hiire välja. Peale igat kasutuskorda välja lülitada, siis võibolla peab tõesti pool aastat vastu.

Comment

Working...
                              X