Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

teadus shiftib kuuendat käiku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: teadus shiftib kuuendat käiku

homme ei hakka midagi ja ZPE poleks tasuta, kas tuuleenergiat antakse sulle tasuta? Võibolla kauges tulevikus aga hetkel tehakse kõik rahaks. Lisaks et kui keegi matab 10-30a miljardeid siis vaevalt see tasuta asjaks muutub niipea. Tasuta asju pole eriti olemas.
    Ma ei ytle et need asjad tulevad üleöö. Praegused lugejad on oma elu ammu ära elanud ja vb 2-3 põlvkonda otsa enne kui asi praktiliste lahendusteni jõuab.
    Selgitanud 30a tagasi et mobiiltelefon maksab ainult 500 raha ja rääkida saab väga odavalt, kas nad oleks sind uskunud?
    Või et süsinikfiiber mis militaar asi omalajal on nyyd pea igas teises autos jms mis liinilt maha veereb.
    Neid näiteid on meeletult, tuleb oma pea liivaseest välja võtta.
    Kuule tehnoloog, looduseadused on inimese enda kirja pandud ja neid on ennegi valesti kirja pandud ja parandatud.
    Ja mis sellest et uuesti avastavad? Ehk suudavad nemad asja ära teha mitte molutama jääda? Vorm ei oma tähtsust, tähtis on et asi töötab ja hästi töötab. Kui on kuulsus ja omasilmis edu mis neid ajendab edasi tegutsema ja arendama siis on eesmärk täidetud ? Ehk on ajastu muutunud ja tehnoloogilised võimalused laienenud?
    Ja kui ei tule välja siis järgmisel uuestileiutajal tuleb.
    Miks sa arvad et teadusasutused tegeleks sellise asja arendamisega kui nad ei usuks et see ei tööta?
    Nagu pole sa süüdi kuni pole seda tõestatud pole sa ka süütu kuni seda pole tõstatud.
    Muidugi ega ma väida et see 100% nüüd tööle kunagi hakkab, pole näinud töötavat seadet, kõiges tuleb kahelda ja selles suhtes on teil õigus.
    Aga väita et asi nyyd raudnael ei tööta ja ei hakka tööle ei julgeks väita samuti nagu et ta nüüd raudnael hakkab tööle ei saa väita.
    Lihtsalt huvitav fakt et suure tõenäosusega saab sellest asja.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt Vaata postitust
      Lihtsalt huvitav fakt, et suure tõenäosusega saab sellest asja.
      Nagu vast väljagi paistab olen mina küll palju skeptilisem selle ZPE suhtes.
      Eriti kui vaadata kust see algne film pärit on: http://www.teslatech.info/ pole just väga usaldusväärse teadusasutuse lehe moodi, rohkem nagu kirbuturg "ExtraOrdinary Technology Conference DVDs" müügiks. Palju tõsiselt võetavam pole ka loengu pidaja Valone: http://www.amazon.com/reader/0964107...pt#reader-link
      Teatud asjad füüsika on lihtsalt nii fundamentaalsed ja kaua paikka pidanud, et kohe kuidagi ei usu, et neist on võimalik mööda hiilida. Muidugi on igasugused soolapuhujad selle ZPE otsimise maine ka nii alla tõmmanud, et enne kui mõni tõsine teadusasutus asja võimalikuse puust ja punaselt ära näitab ei saa asja faktina võtta.
      viimati muutis kasutaja moi; 08 m 2010, 23:23.

Comment

Ma kah selliste asjade suhtes skeptiline. Meie tehnoloogia ei ole tegelikult viimastel aastatel mingeid suuri samme teinud ja seega pole põhjust arvata, et praeguseks meile teadaolevad füüsikalised piirangud järgi andma või murduma hakkaks. On mitmeid asju, mis teoorias peaks töötama, aga tegelikkuses kipub vastupidist tõestama.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt Vaata postitust
          Ma kah selliste asjade suhtes skeptiline. Meie tehnoloogia ei ole tegelikult viimastel aastatel mingeid suuri samme teinud ja seega pole põhjust arvata, et praeguseks meile teadaolevad füüsikalised piirangud järgi andma või murduma hakkaks. On mitmeid asju, mis teoorias peaks töötama, aga tegelikkuses kipub vastupidist tõestama.
          eks suured teadussaavutused olegi sündiud kas juhusest või õnnetusest...äkki on vaja mõnda suurt kokkusattumust või tuumajaama õhkulendamist või siis LHC korraliku tööd, et ZPE praktiliseks saaks... kuid mina hoian meele avatuna, kuna võin olla põlvkonnast, kes mõne väiksema ZPE alase teadussaavutuse tunnistajaks on...mis sest, et 5 min enne surma, kuid asi seegi
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
            mis sest, et 5 min enne surma, kuid asi seegi
            Akadeemia ajakirjas oli mõni aasta tagasi üks kena artikkel aegruumi olemusest.
            Võimalikust.
            Piret Kuusk oli mäletamist mööda tõlkinud.

Seal pakuti ka et meie tehnikaga oleks võimalik tekitada galaktikate kollaps.
            Nii põhjalik, et uues ruumis võivad juba hakata kehtida praegustest erinevad seosed asjade vahel.

Et I ei võrdugi enam U x R

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust

Et I ei võrdugi enam U x R
              Pole kunagi võrdunud kah.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                Pole kunagi võrdunud kah.
                Vast siis hakkab võrduma. Peale kollapsit.

Aga kirjutades võiks olla tähelepanelik.

Comment

Füüsikas on tõe kriteeriumiks eksperiment. Eksperiment peab olema korratav suvalisel ajal suvalises kohas. Nendele tingimustele ei vasta ükski ZPE generaator. See "kohe-kohe on toimumas läbimurre" jutt on tavaline viis nende inimeste ära rääkimiseks, kellel on raha. Seda, miks see toimib, oskavad seletada ehk psühhologid. ZPE entusiastid pole ses mõttes mingiks erandiks. Kui keegi vaidleb vastu, et tervet meretäit teoreetilist füüsikat ei toeta samuti ükski (või noh, heal juhul üks) eksperiment, siis on neil õigus. ZPE, Stringiteooria ja enamus kosmoloogiast on kõik üks hämamine. ZPE puuduseks on liigne lihtsus ja nõrk turundus. Ühest küljest on teda lihtne ümber lükata katseliselt kinnitatud füüsika abil (teooria pole veel piisavalt segaseks aetud) ja teisalt vastandutakse tavafüüsikale, mis on viga, sest sellega hangitakse endale tohutu hulk vaenalsi. Mõislikum oleks ZPE haakida näiteks stringiteooria või kosmoloogia külge. Paarist paralleel-universumist ja p-braanist peaks piisama, et asi piisavalt segaseks ajada. Ühesõnaga, kui juba hämada, siis ikka nii, et keegi mitte midagi aru ei saa.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                    Probleem on umbes samasugune kui klassikaline gaasi molekulide sorteerimine. Igas gaasis on molekule, mille energia on kõrgem kui teistel ja neid molekule on praktiliselt piiramatus koguses, seega oleks energia saamisesks vaja ainult need kõrgema energiaga molekulid välja korjata ja saamegi "tasuta energia" (termomüra alaldamine on sisuliselt sama asi). Praktikas seda aga teha pole võimalik, sest sorteerimiseks kulub rohkem energiat kui saadakse. Sama asi on ka selle ZEP-iga aga kvantfüüsika tasemel.
                    Seda sorteerimist pidi tegema nn Maxwelli deemon. Uuemate physorg.com juttude järgi on siiski teostatav ja isegi teostatud. Ei suuda kahjuks enam vastavat artiklit üles leida Mäletan, et seal oli isegi video juures. Demoseade ja puha.
                    Energy harvesting oli ka veel hiljuti lollide lõbu aga nüüd toodab pea iga endast lugu pidav kivifirma selliseid chip'e. Murphy-l on õigus: "you must keep an open mind" !
                    Muide, paljud asjad on veidi hämamise maiguga. Mustade aukude olemasolu on enam-vähem kõik omaks võtnud aga kõik teooriad neis toimuva kohta on siiski vaid teooriad ja seetõttu ühevõrra head/halvad. Katset pole keegi teinud.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ehk haritud inimene ei mõtle kust tuleb energia mis hoiab aatomeid liikumas et heelium oleks vedel. Mis annab energia vedela oleku jaoks?
                      Kuna see inimene hariti, 50 aastat tagasi?.
                      Kolenaljakas fakt on nende nö haritud inimestega, kõik nad keelduvad aksepteerimast ja tunnistamast uusi avastusi isegi kui puust ja punaselt ette teha.

lolliks bemmitölliks.
                      Heh, selle hariduse kohta on käepärast võtta üks psühholoogiline teos milles reaalsed ja tõsised read...
                      "Tänapäevaühiskonna probleemiks on see, et haridust peetakse millekski, mis teeb inimese targaks, muudab ta leidlikuks"
                      Aga veidike mõteldes jõuame välja sinnamaale, et kas see alati on nii...
                      Olen isiklikult kuulnud palju elementaarselt lihtsalt vastatavaid (minusuguse lollaka, ilma ülikoolihariduseta inimese jaoks) küsimusi juba eitea mitmenda ülikooli "paberiga" inimestelt, paraku ka siinses foorumis eksisteerivatelt inimestelt.
                      Just mis on eesti ühiskonna viga? Siin kiputakse arvama, et paber teeb targaks, järelikult kui see on olemas siis ei saa ju inimene olla loll. Aga kas on alati nii?
                      Igasugu kuradi nurgatagused ülikoolid annavad meil jumal teab mis kraade välja.
                      Tööotsinguil olen samuti kokku puutunud kunagi suhtumisega, et oi, ei olegi mõnd pagana ülikooli paberit aga õnneks on reegel lihtne - kui ei hinnata inimest tema töö ja tegemiste järgi siis läheb inimene sinna kus hinnatakse ja välismaal on just asjalood niisugused, et kõik sõltub oma tahtest, sunniga mis talle ei ole meelepärane ei tee isegi antud tegemises paberit omav tegelane antud asja/toimingut hästi.
                      Pidevalt puutun kokku tegelastega (keskkoolide ja gümnaasiumite lõpetajatega) kes arutavad, et ikka vaja edasi minna ülikooli, ikka kuulen mingi majanduse ja muu taolise õppe mõtetest...inimesed kipuvad arvama, et "majandus" on sõna mis on seotud suurte rahadega, kiputakse arvama, et see on "suure raha lugemise/omamise amet". Kui aga seda ala ollakse esimest aastat õppimas, peale suuri pingutusi eksameil ja testidel siis adutakse, et "oh, jessas - miks olin nii loll ja selle ala valisin". Ühest taolisest õppesoovist kuulsin eile, avaldasin taas arvamust, et ainus mida õpiksin ülikoolis oleks ka füüsika või elektrotehnikaga lähedalt seotu, tõstatasin ühe huvitava molekulaarmaailma ja suurte numbritega seotud küsimuse, mis arvate millise näoga mind vaadati, sain ma siis küsimusele vastuse? loomulikult mitte. Kui siis seletasin antud küsimuse lihtsust ja paikapidavust siis arvati, et ma olla lollakas, et ei olevat vist muud teha jne... Vot majandusanalüütikud - võiks siis osata ju arve vähemalt ritta panna, pole tähtsust kas loeme molekule või dollareid!

Siis selle "loll bemmitöll" kohta, see ausaltütelda vihastab... Kas kõik kes omavad/sõidavad autoga millelt leiab BMW logo on kohe töllid?
                      Kummaline on mõista antud juhul rumalust, inimene (inimesed?) kes väida(b)vad, et kõik uus on huvitav ja seda tuleb võtta kui väljakutset ja mitte viriseda on selle inimese suust tulnud "lollid bemmitöllid" väide küll pehmelt ütelda võsa poole - miks?
                      Antud juhul võib seda ju võtta kahepoolselt - äsja väidelnud, et kõik uus on huvitav ja hea, astub väidelnu oma vanasse opeliromusse mis igalt poolt ussitab ja peab oma väitluspartnerit lolliks bemmitölliks kui näeb, et "partner" istub just äsja ostetud BMW-sse (mis sest, et ehk see "partner" oli veel eile sõitnud ka ussitava opeliromuga) juhuste kokkulangevusel aga sai tema osaks proovida ka uut ja huvitavat - või ei ole võrdlus piisavalt kohane?
                      Täna, jalutades Tasku keskusest läbi pöörasin taas pilku seal vedeleva jubeda lõustaga Toyota IQ-le, selle eest küsitakse 250k, kindlasti on ka lolle kes seda ostavad, põgus pilk selle auto rattakoopasse paneb mind mõtlema selle auto turvalisusele...seal ei ole ju metalli, mis juhtub kui see asjandus põrkab näit. kokku 7. seeria BMW-ga, ütleme maanteel kus autod sõidavad näit. 100km/h? Millises autos olevad inimesed saavad enam vigastada? Kindel on, et seda jubedat, seljakotti meenutavat masinat ostev inimene mõtleb ka, et ai raisk, ma ikka ei hakka ostma mingit a la. 2005-2006 mudeliaasta 7.s bemmi, et sel ju suur kütusekulu jne. - taaskord, inimesed kardavad alusetult, ei ole avatud uuele mis nende varasemad arvamused ümber lükkab, samuti on üpris tõenäoline, et selles 4-5a vanas, kasutatud autos on 5 aasta pärast järel rohkem autot kui selles tolleks ajaks juba 4-5a vanas Toyotapunnis. Muidugi juhul kui see "vanana" soetatud masin ei satu tölli kätte
                      Minul on elus olnud 2 juhust, esimesel korral sõitis öösel üks "volvo-töll", joobes, lihtsalt vastassuunda ja minu "töllibemm" sai kannatada küljele, ühesõnaga vedas kohutavalt, politsei arvas, et see peaks olema teine tähtpäev... kulus mitu kuud kuni auto korda tehti - ilmselt jäi mitmele "arvamusliidrile" ka siis minu auto kriimustatud külge nähes arvamus, et näe "töllibemm". Mis sa teed - sõita oli ju vaja ja kuigi värvikahjustused olid kaugelt näha siis ometi pidin ära kannatama.
                      Teine kord, eelmisel sügisel keeras kõrvalteelt, keelava märgi alt, minu "töllibemmile" mis liikus peateel, lihtsalt ette uus Seat, kiirus oli u. 40-50km/h (linnas). Seat läks ilmselt kaalumisele kuna kere oli kõver, minul tuli/stange katki . Kuna kokkulepet ei saanud siis tuli kohale kutsuda taas politsei, isegi politseile väitis õnnetuse põhjustaja, et kuna tema on juhtinud autot juba üle 20 aasta siis on temal õigus - no võta nüüd siis kinni, onju. Õnneks leidub inimesi kes arvavad, et asjad päris nii ei ole - taas saab tõmmata paraleeli haridusega (õnnetuse põhjustaja oli seotud lähedalt TÜ-ga) - liigne agarus on ogarus, nagu vahel selgub. Mida ma kogu selle "jamaga" tahan ütelda - mõtelda vaja mida ütelda ja alles siis ütelda...tuleb olla avatud uuteks lahendusteks, seda üldiselt, mitte kitsas hetkhuvi sektoris...ja kõik ei ole alati mingi ühiskonna väärnägemuse/kadeduse vms. pärast kohe "töllid" ka!!!

Vabandused nende ees kes kirjutatust aru saada ei suuda .
                      -superradical-

Comment

Vastupidiselt üldlevinud arvamusele, ülikoolis on võimalik targaks saada, kui oma stuudiumi tõsiselt võtta. Viimasel ajal muutub see küll vist üha raskemaks, aga see, ma usun, on ajutine. Kõrgharidus on laiem, kui konkreetne eriala, mida õpitakse. Lisaks faktidele õpetatakse ka allikakriitikat (ehk lisaks on ka oluline see, kes antud fakti esitas) ja seda, kuidas nende faktideni on jõutud. Uute avastuste ja teooriateni jõutakse enamasti nii, et proovitakse seletada nähtusi, mida olemasolevad teooriad seletada ei suuda. Näiteks kvantmehaanika mõeldi häda sunnil välja selleks, et seletada musta keha kiirgusspektrit. Erirelatiivsusteooria selleks, et seletada Michelson-Morley eksperimendi negatiivset tulemust. Näited on veel ja veel.
                        ZPE kasutamine energia-allikana seevastu ei paku teaduslikus mõttes mitte mingit huvi, sest see ei seleta ühtegi loodusnähtust ega lahenda ühtegi vastuolu. Asjaolu, et ZPE ei kõlba energia tootmiseks on kehtiva füüsikaga täielikus kooskõlas. Selle võimalikkus eeldab olemasolevate ja väga universaalsete füüsikaseaduste ümberlükkamist. Kõik usutavad teooriad, mis tõestavad, et ZPE korral termodünaamika II seadus (TDIIS) ei kehti, peavad ka ühtlasi näitama, miks see seadus muudel juhtudel töötab. Kui TDIIS näiteks universaalselt ei kehtiks, siis oleks võimalik energiat toota ka ilma ZPE-d asjasse segamata, näiteks kasutades ookeani talletatud soojusenergiat.

Comment

Üle hulga aja üks asjalike postitustega teema lugemiseks. 1) Nagu ütleb vanasõna: Ega haridus matsi ei riku. 2) Inimese aju on samuti nagu muskel - tema arendamiseks ja kasvatamiseks tuleb trenni teha. Mõni teeb trenni metsas, mõni spordiklubis, mõni töö käigus, mõni on lihtsalt heas vormis sünnipäraselt, aga mõni lösutab teleka ees, õlu kõrval. Vastavalt ka tulemused.
                          Mina ise ei kahetse küll ühtegi päeva ülikoolis veedetud ajast, kuigi ta venis mul üsna pikale.

Comment

Kõige uue vihkamine ja allikakriitilisus pole samad asjad. Ma olen kah uutele asjadele avatud. Püüan ka ümbritsevat kaasa vedada. Proovin erinevaid viise tulemusteni jõuda ja kasutan ebatraditsioonilist lähenemist erinevatele tehnilistele probleemidele. Tihtipeale pole mul edu ja minu proovimised lihtsalt raiskavad aega, samas vahel suudan ma tõestada, et alati pole vana sissetallatud rada just parim, kuna raja sissetallamisest saadik on ilmselt võimalused oluliselt muutunud. Aga nagu ennist mainisin olen ma skeptiline ebatõenäoliste asjanduste suhtes. Loomulikult huvi on, aga maa püüan asja mõistusega seletada. Loomulikult ei küündi minu teadmised kõige seletamiseni, nagu ei küündi ka kogu maailma teadlaste omad. Ma isegi ei väida, et me suudame kõiki nähtusi seletada, aga kui on ainult teooria ilma nähtuseta, siis ei ole põhjust sellesse liigselt uskuda, samas kui korduvat nähtust ilma teooriata tuleb võtta täie tõssidusega
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

vedel heelium ei muutu tahkeks isegi absoluutsel 0 temperatuuril
                              Abs nulli saavutamisega on vist väikeseid probleeme.
                              Wiki väidab et ka heelium tahkub, kui avaldada rõhku.

Isikikult pole vaja olnud heeliumi tahkeks muuta.
                              Piisas 4 K, et transiga võimendaja ei tahtnud töötada.
                              Aga see oli parandatav nähtus.

Aga mis tähendab et on vedel? Olen nüüd paar päeva mõelnud ja aru ei saa.

Kas olete näinud laste mängunurki, kus on hulga kuule ja nad seal otsas ronivad?
                              Tahked kuulid, aga koos on nagu oleks vedel ollus. Või näiteks kott hernestega.
                              Või värske tsemendisegu? Vajud põlvini sisse ja katsu välja saada.

Kui kuulid oleks väiksemad, mm, um diameeter, siis kuidas teha kindlaks kas on vedelik või tahke aine?
                              On üks õlitus vedelik, milles olevat sees pisikesed teflonkuulid. Aga õli nagu õli ikka.

Kui nüüd heelium on samasugused kuulikesed, mis omavahel ei haaku, saame väga vedeliku moodi aine.

Comment

5 punkti A.R.-le. Sama näide on ka tolm või pulber tohutu paljudes erinevates variantides.

Comment

Working...
                                X