Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Murdunud keermepuur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Murdunud keermepuur

Loodan, et keegi ei pahanda!

Mul oli selline jama näiteks, et oli vaja vana mootorsae silindri lahti teha- seal 4 kuuskant polti. Kolm tulid lahti aga viimane oli nii kõvasti kinni, et selle 6-kandi nagad keerasin lihtsalt maha Juurdepääs sellele ka piiratud, mis teha??

Comment

äkki puurid pea otsast ära ,paned mõnd möksi keerme peale mis lahtitulemist soodustab ja keerad poldi näpitsate vms välja
      ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
        Tore küll, aga on olemas masina (Keerme)puurid: pole vaja mingeid kriipse ega numbreid: mõistlikult tuleb
        keerata. Määrida muidugi ka-]
        Masina keermepuurid on akutrelliga koos päris mugavad kasutada ja vajavad oluliselt vähem momenti kui tavalised keermepuurid. Üks (Würth'i toodang) kestis minu käes terve suve (ligikaudu 400 ava, 2 mm plekk) ilma kulumise märke ilmutamata. Iga 4..5 ava järel õlitasin keermepuuri aerosool-pakendis lõikeõliga.
        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
          Loodan, et keegi ei pahanda!

Mul oli selline jama näiteks, et oli vaja vana mootorsae silindri lahti teha- seal 4 kuuskant polti. Kolm tulid lahti aga viimane oli nii kõvasti kinni, et selle 6-kandi nagad keerasin lihtsalt maha Juurdepääs sellele ka piiratud, mis teha??
          Kui on olemas erinevaid TORX võtmeid, sellisel kujul millega ligi pääseb, siis alati on üks sellises mõõdus TORX mis istub mingi kindla 6kandi sisse. Ta peab väga tuugalt minema, nii et ideeliselt peaksid sa vastava TORXI sinna sodiks keeratud auku panema nii et ta nagu hakkaks istuma ja siis õrnalt haamriga koputades peaks ta sinna sisse istuma nagu valatult. Ja nüüs peaks keerates kenasti ta ka lahti tulema. Kui võimalus, võid eelnevalt millegagi kuumutada kah seda asja seal.
          Condemn the hive.

Comment

WD40 on paha omadus ajapikku(umbes 4 kuud) muutuda selliseks venivaks tatiks. Seega kas maha pühkida pärast või parem ültse kasutada muud spray määret. Endal oli kogemus kui kasutasin Al treimisel seda. Pinki küll puhastasin/määrisin spets määrdega aga osa WD40 pritsis katete peale jms, lõpuks suurhooldus masinal oli siis ainuke vahend millega maha sai selle oli nitrolahusti. Oli ainult VD40 mitte sodiga segi sest hangunud tilgad olid läbipasitvad. Hetkel kasutan mingit "PowerUp" nimelist asja, Terase jms asjade puhul parem aga Al puhul natuke kehvem. Aga sellist venivaks sodiks muutumist pole täheldanud ja muidugi haiseb ka vähem.
            WD40 oli ka tõenäoliselt põhjus miks puurpingi laagritest lahti sain ja treipingi etteveo laager(pronks) kokku jooksis.
            Kunagi üks tuttav sai tootmisest vanaks läinud tinaliini määrde, kauplesin endale. See oli väga väga asjalik just puurimisel ja keermestamisel kuna ei läinud vedelaks temp tõstmisel vaid umbes 600C juures hakkas lagunema gaasilisteks yhenditeks, kahtlustan et mingi silikooni baasil asi sest kuda muidu oleks saanud niisuures temp vahemikus viskoosuse stabiilsena hoida.
            Üldiselt on aga nii et esimesed 3-4 keermepuuri keerad katki, siis saab käe sisse kus on piir ja tead kuna nõksakas tagasi keerata.
            Nende eri keermepuuri astmetega on see hea omadus et kui vaja et kruvi tihedalt istub siis tasub ainult esimest puuri M3 puhul kasutada.
            Vene keermepuuridel olid peal triibud, väälismaa omadel on komaga yhikud, samm on sama aga asi veidi suurem/väiksem.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud mats13 poolt Vaata postitust
              Olen kuulnud, et vase saagimisel annab tärpentiniga määrimine häid tulemusi..
              Alumiiniumi puhul sobib ka tärpentiin väga hästi.

Comment

Esmalt postitatud jassa poolt Vaata postitust
                Alumiiniumi puhul sobib ka tärpentiin väga hästi.
                ... ja raua puhul olen seni alati naturaalvärnitsat kasutanud, kunagi ammu
                üks peenmehhaanika- ja rauatöid väga hästi tundnud mees soovitas.
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitust
                  olen seni alati naturaalvärnitsat kasutanud
                  See on siis kuumutatud linaseemne õli?
                  Kui on halvasti kuumutatud, siis ei kuiva ära.
                  Mul mõned suvila aknad juba 30 aastat võtavad tolmu külge.

Aga kas kuumutamata õli ka sobib?
                  Kuumutamata õli kasutavad kunstnikud.
                  Ja sellega olen immutanud lendõnge nööri.
                  Vast on ka raua vintimiseks hea?

Comment

Härrased on aasta 2010!
                    Unustage ometi need tärpentinid ja taimerasvad.
                    On olemas spetsiaalsed metalli lõiketöötlemise määrded. Ise kasutan väga edukalt üle 15 aasta firma Rocol toodangut nii roostevaba, terase, alumiini, vase ja veel mõne uue materjali lõiketöötlusel. Puuri teritust tuleb tunduvalt vähem ette. Saab kasutada ka rauasae ja viili juures.Mitte ühtki metalli lõiketöötlust ärge tehke ilma õlita. Seda turustakse õlina aerosool pakendis ja tilgutuskannus ning määrdena tünnides. Kautusaeg ilmselt piiramatu kinnises anumas. Optimaalne koju soetada oleks ilmselt tilgutatav õli.
                    On tulnud kasutada ka Würthi oma aga see määrib vastikult ja ei ole nii heade omadustega.

Comment

väga õpetlik teema. Minu poolt palju õnne teemaalgatajale lahenenud probleemi suhtes. Endale sai siit palju teadmisi, mida KOOLIS ei räägita. Omalt poolt märkasin, et mesilasvaha on üks asi, mida ei nimetatud. Peaks minema reuter-i seebiga samasse kategooriasse. Igatahes peenikese jõhvsaega väärsimetallist ja muidu värvilisest metallist(vask, messing) detalide lõikamisel õpetati meile mesilasvahaga see saejõhv enne ära määrida. Olen proovinud nii ilma, kui vahatamisega. Ilma vahata läks u 5 min jooksul katki, vahaga sai terve päeva lõigatud.
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tere
                        Murdunud keermepuuri saab kätte erosjoonpingis.Ma usun et Tartus Metec või Tarkon võivad aidata.

Comment

Esmalt postitatud _rein_ poolt Vaata postitust
                          Tere
                          Murdunud keermepuuri saab kätte erosjoonpingis.Ma usun et Tartus Metec või Tarkon võivad aidata.
                          Probleem ammu lahenduse leidnud. Ja see sõna on erosioon. Eesti keel on raske aga kui õppida, siis natukene tuleb välja. Kui õppida ei viitsi, peab palju lugema.
                          Condemn the hive.

Comment

Tere.Mina kasutan CRC "Tapping fluid" ja "Supercut"-nimelisi asju ja väga rahul.Päris tõhusad asjad on. PS.need peaks sellise kinnijäämise ja murdumise ära hoidma.

Comment

Esmalt postitatud mats13 poolt Vaata postitust
                              Loomulikult on kasulik vindi lõikamisel ja ka puurimisel kasulik määrida. Spetsiaalseid määrdeid paari augu jaoks keegi viitsib hankida. Rauasse vindilõikamisel on hea määre linaseemne või kastoorõli aga kõlbab ka päevalille või rapsi õli. Viimaste väärt omadus on ka see, et ei pea kaugelt tooma minema, perenaise külmkapis tavaliselt leidub. Raua puurimisel võib kasutada ka puhast vett või enda sülge. Alumiiniumi ja vase puhul sobivad vist rohkem mineraalõlid. Olen kuulnud, et vase saagimisel annab tärpentiniga määrimine häid tulemusi..
                              Vint on lind ja laulab metsas puu otsas, mutrite-poltide puhul on tegemist keermega.

Comment

Kena, kui keeleoskajaid ikka leidub,
                                ainult küsimus: kui vint ainult metsas on, kas relvastusse on siis tekkinud keermeraudadega torud või on ikka veel vintrauad olemas? Seal tähistab see linnuke ikka sedasama spiraalset liikumist...

Comment

Working...
                                X